Merkivah

“Het ware pad van Ascentie ligt in het vermogen van de ziel om op te stijgen naar zijn/haar hoger Zelf. Vind je eigen goddelijkheid in je hart en niet door een ander te volgen dan het Zelf”. (Metatron)

energieveldDe Merkivah wordt gevormd door een octaëder: twee piramides met de vierkante bases tegen elkaar. Van opzij gezien is het een ruit. De onderste helft is verbonden met de lichtenergie in de aarde, de bovenste met de kosmische energie.
Deze Merkivah-vorm is meer verbonden met de Eenheid en het eenheidsbewustzijn. Mannelijke en vrouwelijke energie werken in deze vorm in eenheid naast elkaar. (In deze afbeelding zie je zowel de Merkaba als de Merkivah)

Momenteel vindt een versnelling plaats zowel van ons besef en ervaring van multidimensionaliteit als een versnelling van de verandering van ons lichaam. Wij worden in snel tempo meer multidimensioneel. Dat houdt in dat ons bewustzijn verschuift van een 3D-waarneming naar een 5D-waarneming of hoger.

Dit lichtvoertuig wordt geactiveerd in zowel de gebruikelijke zeven chakra’s als in het achtste tot en met het twaalfde chakra, die zowel onder als boven het lichaam liggen. Hoe beter de aarding, des te gemakkelijker de activering van de lagen boven je hoofd.

Het geometrisch potentieel van de Merkaba (zie deel 9) dijt nu uit voorbij de 8-puntige ster tetraëder. Voor de mens is het nu mogelijk om de frequentiële Merkaba te transformeren in de Merkivah, de 12-puntige ster. De Merkivah expandeert naar de 12-puntige ster, de 24-puntige ster en op termijn nog veel verder. Het weefsel van ons universum, het raster van hogere dimensie, is heilige geometrie in een kristallijnen veld.

Elektronisch – galactisch
De lichtlichamen – het eerste tot en met het twaalfde chakra omvattend – worden galactisch en elektronisch genoemd, omdat deze zich kunnen verplaatsen in een vacuüm, zoals de ‘lege’ ruimte van de kosmos.
Deze elektronische of elektrische energie heeft geen medium nodig voor verplaatsing, in tegenstelling tot magnetische, die niet kan bestaan of zich verplaatsen zonder het aardse magnetische veld.

Het elektromagnetisch veld van ons fysieke lichaam heeft een interactie met ons zielegeheugen, emoties, gevoelens en geest, kortom met onze fysieke ervaring. We zijn nu in staat om alle onbalans en obstakels die in onze fysieke ervaring leven te verwijderen, zodat de uitbreiding naar een kristallijnen Merkivah veld mogelijk wordt.

Ik Ben  – De omvang van de Merkivah is afhankelijk van jouw bewustzijn, niet van je fysieke lichaam. Ieder mens heeft in elke dimensie een lichttrilling en blauwdruk van zijn (energetisch en fysiek) lichaam die in verbinding zijn met de Eenheid, de Bron, God.
De groei van je lichtlichamen naar hogere dimensies loopt op natuurlijke wijze gelijk op met de ontwikkeling van je bewustzijn. Hoe beter deze lichtlichamen via de chakra’s zijn verbonden met en geïntegreerd in je fysieke lichaam, des te meer je de Eenheid op aarde kunt manifesteren.

We gaan weer beschikken over onze kennis en talenten waar we in een andere dimensie ruim gebruik van ma(a)k(t)en. We kunnen ze nu concreet toepassen in de derde dimensie van de aarde. Jouw eigenheid en het vormgeven van ‘Ik Ben’ in je hoogst beschikbare trilling zullen eveneens voor andere mensen een veld openen om het zelfde te kunnen doen.

Een stevige aarding en de verbinding met ‘Ik BEN’ is een basisvoorwaarde voor de ontwikkeling van en bescherming door je Merkivah. Intenties die voortkomen uit het ego zijn niet in verbinding met ‘Ik Ben’ en geven je geen bescherming tijdens je ‘reizen’.
Het boek ‘Meesters van het verre oosten’ van B.T. Spalding gaat over deze verbinding. Een inspirerend boek dat de lezer als het ware van binnenuit meeneemt in een hogere frequentie van bewustzijn.

 

VIDEO : Secrets of the Merkaba Light Vessel

                                                                                                      cropped-merkivah.jpg

 

 

Bronnen:

‘Metatron spreekt’ – James Tyberonn
Joanne van Wijgerden – www.healingarts.nl

 

Lees ook: 

 

7 gedachten over “Merkivah”

 1. Vielen Dank für die Ausführungen. Ich hatte das Vergnügen intergalaktisch unterwegs zu sein,allerdings ohne zu wissen mit welchem Wundergeschoss ich unterwegs war. Sehr angenehm,wenn man nicht einmal die Geschwindigkeit wahrnehmen kann.Erst heute neun Monate später bin ich dahinter gekommen, dass es sich um eine Merkabah handelte.
  ES hat meine Einstellung völlig verändert. Ausserdem wurde ich reichlich beschenkt und auch noch bis zu 6 Wochen später betreut. Wohl damit meine geistige Entwicklung nicht durcheinander gebracht würde.

  Beantwoorden
  • Liebe Barbara,
   Leider kann ich ihre Gedanken nicht nachvollziehen. Wie fühlt sich das an, “”intergalaktisch unterwegs sein”” ? Momentan wäre ich froh, wieder mit der DB fahren zu können. . . und na ja, der ICE ist zwar gut gestyled aber “‘Wundergeschoss / Wunderzug”” , nee.
   Aber man kann da tatsächlich die Fahrtgeschwindigkeit angezeigt bekommen.. so 150 kmh
   Und, nee “”beschenkt “‘ wird man bei der DB nicht, man kann aber was zum Essen und Trinken bestellen an Bord. Und ansonsten in aller Ruhe lesen oder eine Sudoku lösen..

   Beantwoorden
 2. Hi Tineke,

  Bijzonder mooi om te lezen en het levert ook een vraag in mij op: Op welke wijze / wanneer / hoe gaat je merkaba over in een merkiva? En hoe kun je dat in een meditatie doen? Dank alvast.

  Beantwoorden
  • Uit ‘Metatron spreekt’:

   We zeggen jullie dat het geometrisch potentieel van de Merkabah nu uitdijt voorbij de 8-puntige ster-tetraëder. Het is nu mogelijk om de frequentiele Merkabah te transformeren in de Merkivah, de 12 puntige ster van meesterschap. Om dat te bereiken is vastbeslotenheid, helderheid en gefocussed werk vereist. Dit vindt plaats door middel van verschillende processen die te maken hebben met de drie-eenheid van lichaam, geest en ziel. Het houdt het bereiken van onberispelijkheid in. Maar onberispelijkheid kan niet bereikt worden zonder de zuiverende eerste vereiste van een metamorfose van de drie-eenheid. Door de opbouw van het elektromagnetisme van ascentie, dat steeds krachtiger via het 144-kristallijnen raster door de oneindigheidspunten heen pulseert, wordt jullie eigen elektro-magnetische veld geëxpandeerd. Dit vindt plaats meesters, of jullie het onderkennen of niet. Dus we dringen er bij jullie op aan om er notie van te nemen en te beseffen dat het belangrijk is om het mechanisme van deze transformatie te begrijpen. Het is inderdaad zo dat het energetische differentieel van de elektromagnetische ascentie-frequentie, met dat van jullie eigen auraveld in balans dient te komen. Dat is de basis-fysica, of nóg beter wellicht: metafysica!

   Peter, zoals je hieruit kunt opmaken, gaat het erom dat ons auraveld in balans dient te komen met Ascentiefrequenties. Het is uiteraard een proces van groei, waarbij lichaam, ziel en geest betrokken zijn. Iets wat we niet zozeer met een ‘methode’ kunnen bewerkstelligen, eerder in het groeien in liefde voor ons zelf zal onze frequentie meer in lijn brengen met een groter bewustzijn in die hogere trilling. Bewustworden is tenslotte een proces van voelen, weten en ervaren tegelijk. In meditatie zou je een ruitvorm om je lichaam kunnen visualiseren. Alle bewustzijnsfrequenties zijn in feite toegankelijk voor je. Maar je lichaam moet het aankunnen, je emotionele veld en mentale bewustzijnsveld zal hier ruimte voor moeten maken door veel ‘ouds’ los te laten. Enerzijds is het iets waar we bewust aan kunnen werken, anderzijds is het iets dat zich buiten onze controle afspeelt. Het is aan ons in hoeverre we kunnen vertrouwen, ons er aan kunnen overgeven, en in hoeverre we oude pijnen kunnen loslaten en ons kunnen verzoenen met onze goddelijke soevereiniteit, wat bepaalt hoe wij dit proces ervaren. Strijden we nog, willen we ons nog vasthouden aan wat we dachten dat veilig was, maar gebaseerd is op afgescheidenheid?
   Mediteren op het beeld van de Merkabah en de Merkivah zal je vast en zeker helpen in het integreren en verankeren in je energieveld en in je lichaam. Omdat het zo belangrijk is om in je lichaam aanwezig te zijn zou je je kunnen verbinden met het Merkabah-veld van Gaia. Zet de Aarde als een prachtige zon onder je voeten en zie dan een Merkabah en vervolgens Merkivah vorm vanuit het centrum van die zon verschijnen. Adem het in en grond het met elke uitademing dieper in je lichaam, zodat je je er steeds meer mee in verbinding gaat en je als het ware zélf het middelpunt wordt van de Merkabah.

   Beantwoorden
 3. Basis fysica ? Op school ( HBS-B ) heb ik alleen Natuurkunde en Mechanica gehad met berekeningen maken.
  Dus: helaas snap ik hier geen hout van. Zou graag in de realiteit iets willen zien of ook maar voelen van wat hier beschreven staat. Wie kan me een plek aanwijzen war dat te beleven is ?
  Wel ken ik iemand die zich “‘van binnen uit”‘ met Lemurie Veld en transparantie bezig houdt.
  Maar ook dat gaat mij ietwat boven mijn pet.
  Nu ik boven de 80 jaar ben weet ik wat ik allemaal fout deed en waarom. Verkeerde besluiten genomen , energie verspild door ” tegen de stroom in te zwemmen “, immers dan kom je bij de bron (van het water) … En ach, CEO heb ik nooit willen zijn.. Gecreëerd wel “‘software”‘, maar ook “”met de handjes geploeterd””, letterlijk in de aarde. Door eindeloos lange wandelingen van maanden tot rust gekomen na bijna overwerktheid. IBM laat groeten , maar het PARS , Passenger Airline Reservation System bestaat nog steeds , nu “”online””.

  Beantwoorden
  • Bernard, ik begrijp dat je veel hebt onderzocht en vele wegen hebt bewandeld, die wellicht weinig of niet bij anderen bekend waren en daarom jou het gevoel gaven dat je je tegen de stroom in bewoog. Vandaag kijk je er misschien met een ander bewustzijn op terug. Er bestaat toch geen ‘fout’? Je doet/deed niets verkeerd, je maakte beslissingen met de kennis en de nieuwsgierigheid van toen.
   De menselijke technologie kent andere ‘wetten en regels’ dan spirituele technologie.
   Je bewustzijn is creatief, vrij om te scheppen en te onderzoeken wat je je ook maar wenst.
   Onderzoek wat aanwezig is in je bewustzijn als je in verbinding bent met je hart, verbonden met Aarde (zon onder je voeten) en als vanzelf je ‘hogere’ Zelf stroom voelt/ervaart. Je bent tenslotte veel meer dan je denkende menselijke brein.
   Wat maakt het uit hoe het heet? Compassie, liefde, vreugde, acceptatie en onvoorwaardelijkheid…. Dat BEN jij. Allemaal aspecten van je hogere Zelf. Het willen analyseren en benoemen, wat heel ‘des mens’ is, brengt je niet verder.
   Relax, sta toe en ontvang…. zonder er direct een naam of betekenis aan te geven…
   En kijk terug op de weg die je bewandelde als een ontdekkingsreis die je naar dit moment van NU bracht. Een moment van acceptatie, van rust en harmonie…

   Zoek eens info via Gregg Braden – wetenschap/spiritualiteit

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics