2020 Dit is Jouw Tijd!

Zielnevel-NASA/JPL-Caltech

Ik vraag me af hoe het jou in deze eerste weken van 2020 vergaat.  Heb je iets gemerkt van de indringende planetaire energieën in van de afgelopen maand?

In welke mate en in welk opzicht deze energieën in je leven ingrijpen hangt o.a. af van de aspecten die Pluto, Steenbok en Saturnus maken in jouw geboortehoroscoop. Deze drie planeten versterken momenteel elkaars energie, doordat ze ‘in conjunctie’ staan. Een bijzondere samenstand, want 500 jaar geleden kondigde dit maar liefst grote wereldwijde veranderingen aan. Hoewel de energie in januari z'n top bereikte, blijft het nog wel een tijdje doorwerken. Pluto is de transformerende energie die de diepste donkerte nu bij je naar boven haalt om het in een nieuw licht opnieuw geboren te laten worden. Saturnus - als de begrenzer en ‘op de proef steller’ – dwingt je om je bewustzijn naar binnen te richten en je innerlijke weten te volgen. En de energie van Steenbok vraagt je volle verantwoordelijkheid in het vervullen van je unieke taak en om een nieuw fundament van ‘zijn’ te creëren. Samen zorgen ze voor een niet te vermijden stuwende energetische kracht die het bewustzijnsroer bij ons op alle fronten omgooit en er voor zorgt dat oude vormen niet meer werken.

Waar word jij geraakt?

Voel je dat er diep van binnen iets in beweging wil komen waar je niet volledig de regie over schijnt te hebben? Lijk je letterlijk ‘over te stromen’ nu oude pijnen (opnieuw) getriggerd worden of zegt je lichaam (na heel veel eerdere signalen) nu heel consequent ‘stop, ho!.. tot hier en niet verder!’? Heb je een toenemend gevoel dat er iets in jou zelf aan het veranderen is, dat je plots ‘out-of-the-box’ denkt en de dingen anders wilt gaan doen omdat dat beter voelt? Misschien is het tijd om een andere invulling aan je leven, je werk of zelfs je relatie(s) te geven. De 'dingen' vragen nu om een definitieve verandering of een doorbraak. En als die 'rode vlag' niet van binnenuit komt, dan wordt het je misschien wel van buitenaf getoond. Durf je er naar te kijken?

De energie van deze weken lijkt in mij veel overhoop te halen. Het ‘wroet’ in het veilig verborgene en tovert tevoorschijn waarvan ik dacht dat het reeds verdwenen was. Het zorgt voor een overvloed aan emoties die doorleefd en doorvoeld willen worden, en ik kan niet anders dan ze nu de benodigde ruimte te geven. Donkere pijn van de ziel? Spirituele pijn? Het blijkt vele gelaagdheden te hebben. Een gebeurtenis in mijn naaste omgeving haalt een diepe emotionele wond open. Het lijkt wel alsof de gapende wond aan mijn been die maar niet wil genezen, een stoffelijke manifestatie is van wat zich op andere bewustzijnslagen afspeelt.

Telkens weer... Liefdelicht

Door angst, pijn en duisternis naar liefde… acceptatie… heling…, telkens en telkens weer. De sterker wordende lichtverbinding met wie ik in werkelijkheid BEN raakt op steeds diepere lagen onwaarheden aan van wie ik dacht te zijn of dacht te moeten zijn. Liefde… een simpel woord maar wat een enorme strekking en verschillende aspecten heeft het. Hoe meer mijn zelfbewustzijn van liefde toeneemt en mijn cellen een hoger Lichtbewustzijn ademen, hoe dieper verborgen pijnen nu naar boven komen.

Ik zie een tekst van Kahlil Gibran waarin hij zijn gedachten weergeeft over liefde en strijd:

“…Want gelijk de liefde je kroont, zo zal hij je kruisigen. Evenals hij is voor je groei, is hij ook voor jouw snoei. Zelfs terwijl hij naar je hoogste stijgt zo zal hij naar je wortels afdalen en ze losschudden…”

Zo voelt het wel een beetje. 2020 zal niet slechts licht zijn, maar ook zijn pittige donkere kanten hebben. De polarisatie neemt nog steeds toe. We moeten door het donker heen om het Licht te vinden, en hoe herkenbaar is dit voor velen van ons. Maar in het meest kwetsbare moment (h)erkennen we het goddelijke Licht van ons hogere Zelf als onze grootste Kracht.

Hoeveel je ook verliest in deze tijd... er komt altijd meer naar je terug vanuit de bron van Licht van waaruit je leeft.

Dichterbij

Accepteer wat zich vanuit jouw diepste werelden laat zien en adem het in het Licht van je hart. Terwijl de wereld zich misschien wel op het diepste punt van zijn duisternis bevindt, is dit jouw tijd om letterlijk in het licht van jouw ware zelf te gaan staan. Jij bent gekomen om juist in deze bijzondere tijd van verandering jouw Licht in het hier en nu in jezelf toe te te laten en te laten schijnen.
Elk dag heeft wel iets, hoe klein ook, om dankbaar voor te zijn. Je ‘nieuwe ik’ zal steeds meer vorm krijgen en de Spirit van je hoger Zelf zal langzamerhand menselijke handen en voeten krijgen.

Onbewust is er misschien angst om jezelf te zijn en heb je de neiging om je te verontschuldigen voor wie je echt bent. Of is er in jou nog die overtuiging dat je anderen liever moeten hebben dan jezelf. Iedereen kent wel momenten dat je het liefst de pijn van die ander zou willen dragen. Gun die ander nu zijn/haar verdriet en moeilijkheden maar, zodat ook zij de kans krijgen om een lichtere en liefdevollere versie van zichzelf te ontdekken. Leer nu maar jouw eigen intuïtie te vertrouwen en volg de stem en de droom van je hart. Anderen kunnen dit niet voor jou doen, ze kunnen wel met jou creëren, maar niet voor jou. Er is nooit een belangrijkere tijd geweest dan nu!

Zelfliefde

Bij mij kwam plots opnieuw, en nu op een nog dieper bewustzijnslevel, het besef dat het de bedoeling is mijzelf volledig met heel mijn hart lief te hebben en vanuit deze kern mijn leven en mij Zelf te gaan be-leven. Telkens kom ik zelfdelen tegen die dat nog niet volledig begrijpen. Er is bijvoorbeeld nog steeds een stukje ‘zorgen voor’ in mij. Toen ik de energie van 'dragen voor' terugnam en helemaal aan mijzelf gaf, ervoer ik de energie van mijn hart als een warme omhulling en vervulling, hoe fijn voelt dit! Zelfliefde is werkelijk dé oplossing en alleen vanuit hier wil ik dienstbaar kunnen zijn, allereerst aan mij zelf, en van daaruit aan het grotere geheel.

Lieve lezer, leef nou maar wie je bedoeld bent te zijn, in de wetenschap dat elk sprankje Liefde dat jij jezelf geeft, het mooiste is wat je de wereld te bieden hebt. Laat het groeien, maak het groter! En vertrouw maar dat dit ervoor gaat zorgen dat je in 2020 op het juiste moment op de juiste plaats zult zijn en dat er altijd meer dan genoeg is om dankbaar voor te zijn. Jij maakt de wereld lichter!

Ik voel een grote dankbaarheid in de resonantie van toenemend Licht dat steeds meer van mijn werkelijke Zelf aanraakt en wakker maakt. Hoewel soms pijnlijk en vermoeiend, maakt het me vooral stil en brengt het me zoveel dichter bij wat mij zo nabij is…

©Tineke

ZO NABIJ

Je bent me zo nabij
in dagelijkse dingen
in de storm en regen
in zonneschijn en wind
in de golfslag van de zee
in de aarde onder mijn voeten

Je bent me zo nabij
in mijn pijn en verdriet
wanneer het lawaai van een voorbije wereld
alsmaar lijkt toe te nemen
maar ook in blijdschap en vreugde
nu ik wortel in een nieuwe energie

Je bent me zo nabij
het meest nog in intense stilheid
diep en voelbaar
het duister ontstegen
dichterbij in mij
ben jij
daar hoor ik je
daar voel ik je
want alleen daar
vind ik en weet ik
en ben ik
Jou
voor eeuwig en altijd
zo nabij

2020©A

Hartnevel - NASA/JPL-Caltech

7 gedachten over “2020 Dit is Jouw Tijd!”

 1. Nou ja zeg, lijkt mijn verhaal wel! Ik liep helemaal vast de laatste tijd. Onverwerkte zaken kwamen, en komen, bovendrijven. Ik krijg hier nu hulp voor en als ik het zo lees, is nu de perfecte tijd om oude ballast op te ruimen!

  Beantwoorden
 2. Vandaag pas je prachtige stuk gelezen, Tineke.
  Ook ik heb veel herkenning en verwonder me regelmatig over de samenhang van gebeurtenissen en oude pijn.
  Heerlijk om het dan los te kunnen laten!

  Beantwoorden
 3. Wat was ik blij dat ik dit las. Er komt bij mij vooral angst vrij deze maanden. Dat komt en gaat. Ik meende dit station al achter me gelaten te hebben. Maar het zijn nog oude pijnen, oordelen en overtuigingen die getriggered werden. Maar ik voel ook het licht er steeds weer doorheen schijnen als ik weer loslaat. Wel verwarrend. Daarom zo blij dat ik het las. Het geeft me moed om door te gaan met mijn proces

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics