2020 Wat is (jouw) Waarheid?

'...Bevrijd jezelf van de illusie dat je een machteloze toeschouwer bent in het leven - of slachtoffer van dit leven. Wees je bewust dat je een medeschepper bent met jouw Hoger Zelf en Sophia God...'

Vuur

Ik vraag me veel af de laatste tijd. De ontwikkelingen hielden mij deze zomer behoorlijk bezig moet ik zeggen. Het gevoel dat mijn/onze grondrechtelijke (keuze- en leef-)vrijheid aan het wankelen was, leek me in mijn essentiële ‘zijn’ te raken. Het vuur dat ik tijdens mijn leven grotendeels binnen heb gehouden en onderdrukt (met alle gevolgen van dien), kwam vrij. Wat een super-aardende power is dat! Het zette me rotsvast in mijn lichaam en in de aarde. Deze niet meer in te dammen gezonde Zijns-kracht stelt nu mijn grenzen en is als een afweersysteem dat zegt ‘tot hier en niet verder!’ Het voelde als een initiatie in ‘Ik’-kracht die er voortaan mag – sterker nog: mòet - zijn. Wat een bevrijding en een opluchting.

Hoe ver laten we het gaan, waar ligt onze grens, hoe staat het met jouw ‘Ik’-kracht, jouw vuur? Terwijl langdurig onderdrukte ‘ik-kracht’ tot een ongecontroleerde emotie kan worden, is het vuur van ons innerlijke Zelf wat anders. Dat is pure levenskracht! Er valt niet te tornen aan de zuivere kern van ons innerlijk Licht, onze essentie! De oncontroleerbare wereld van controle en manipulatie daagt ons nu uit. Het brengt enerzijds mensen dieper in angst en schijnveiligheid en vooral in zelfontkenning, en anderzijds ontstaat er een transformerende golf van ontluikend zelfbewustzijn. In dit laatste geval is die door velen gevreesde ‘tweede golf’ alleen maar veelbelovend te noemen.

Zelfbewust naar binnen kijken. Wat heb wij nodig om de waarheid van wie wij werkelijk zijn - soeverein goddelijk en vrij – ten volle te kunnen aanvaarden en doorvoelen? Zou onvrijheid en onrecht daaraan kunnen bijdragen? Als de buitenwereld geen houvast meer biedt, is onze binnenwereld de enige uitweg. Niet om weg te kijken en te vluchten van wat je niet bevalt, maar om de waarheid in jouzelf in de ogen te kijken en je weer herinneren waar jouw werkelijke veiligheid en kracht ligt. Maak het vuur van jezelf wakker om in deze wereld te kunnen vlammen! Jouw soevereine essentie is onaantastbaar. En met dit besef keer je je niet af van de wereld, maar zie en bezie en doorzie je de gebeurtenissen vanuit een ander perspectief.

Je geeft jouw innerlijk vuur ruimte om samen met je hart alles in jezelf blootleggen en te transformeren wat niet op Waarheid is gebaseerd. Want eerst binnen, dan buiten. Ik denk dat zelfcompassie het sleutelwoord is voor ieder die zich naar binnen keert. .

Zelfaspect Compassie

Compassie is onvoorwaardelijke oordeel-loze acceptatie voor wat is, zowel in onze emotionele binnenwereld als in de buitenwereld. Juist in deze extreme tijd kan onverwerkt trauma uit andere tijdlijnen door gebeurtenissen of door wat andere mensen in jou omhoog halen worden getriggerd. Het zijn van die aanhechtingen die je vasthouden in patronen van zelf ondermijnende gedachten, overtuigingen en actie-reactie.

Naar mate het besef indaalt dat je een goddelijk en soeverein mens bent, maak je andere keuzes en beleef je jezelf en de wereld om je heen anders. Hogere aspecten van wie jij werkelijk bent worden geactiveerd en aanhechtingen worden overschreven met een bewustzijn van Liefde. Je lichaamscellen worden van nieuwe informatie voorzien, wat veel verder zal reiken dan je incarnatie van nu. Alles wat je BENt en wat je ooit geweest bent zal door dit Licht van jouw Liefde getransformeerd worden. Dat gaat ons eigenlijk boven de pet en ver voorbij we kunnen begrijpen.

Alles wat je in jezelf heelt in deze tijd is van invloed op jouw hele ‘zijn’, wie en waar je ook ooit was en bent.

Weet je dat we Compassie in ons dragen? Het is een van de aspecten van ons hoger Zelf. Ik schrijf het daarom met een hoofdletter. We hoeven er geen cursus voor te volgen of het bij iemand te halen. Net als jouw innerlijk Vuur van soevereiniteit is Compassie een Zelfaspect van jou. Het wordt geactiveerd door jouw groeiend besef dat je Liefde bent.

Ik leer in dit jaar vooral Compassie te voelen voor mezelf en voor alles wat er in mij aangeraakt wordt aan oud zeer. En naarmate ik dit leer, groeit ook de compassie voor iedereen die lijdzaam of blindelings vertrouwt, niet meer weet wat hij of zij geloven moet en de houvast kwijt is. En voor beleidsmakers die niet anders weten of kunnen, kortom voor iedereen die vastzit in een systeem van onwaarheid, macht en controle. Elke dag is er genoeg oefenmateriaal voorhanden. En natuurlijk, eerlijk gezegd kan ik nog steeds af en toe verontwaardigd uit mijn slof schieten. Dat zal wel met de trilling van mijn aanhechtingen te maken hebben...(niets meer of minder dan 'werk in uitvoering').

 

Ik word wakker met een gevoel dat mijn maag omdraait en dat mijn keel iets uit wil kotsen, niet fysiek, maar een pure energetische gewaarwording. Het gaat gepaard met diep verdriet. Ik vraag om hulp en inzicht bij dit loslaten.

Je stapt uit een wereld die nu achter je ligt. Je stapt in een nieuwe wereld nu. Veel oude paradigma's, gedachten, pijn, oud bewustzijn laat je achter en de plek wordt ingevuld door een nieuw bewustzijn. Lichter, letterlijk lichter voelend. Je voelt verdriet om wat en om wie je achterlaat, wat en wie je nu los moet laten. We staan naast je en om je heen, we begeleiden je.
Wees niet verdrietig, ze zijn niet verloren, ze gaan niet moederziel ten onder. Ze hebben slechts wat meer stappen nodig om het nieuwe te kunnen verwelkomen. Als jij het met jouw bewustzijn al moeilijk vindt, dan kun je je voorstellen dat het voor hen nog moeilijker is. Ook zij begeven zich naar die nieuwe wereld. Ze willen niets liever, maar kunnen er nog niet naar handelen. Ook met hen zijn wij. Ook hen omringen wij met ons Licht en support.
Dus... laat maar gaan... Bevrijd jezelf van de illusie dat je een machteloze toeschouwer bent in het leven - of zelfs een slachtoffer van dit leven. En wees je bewust dat je een medeschepper bent met jouw Hoger Zelf en Sophia God.

Ik heb dit eerder meegemaakt... het trauma van een ander moment, uit een ander tijdperk, is nog levend en komt in mijn bewustzijn... Ik laat los en het lost op.

Klaar voor Wonderen?

Er is in de wereld waarin we leven een nieuwe energie van hoger bewustzijn al volop aanwezig! De plek waar je het moet ‘zoeken’ en zeker zult vinden is heel dichtbij. Namelijk in jou zelf, in de liefde die je in je hart kunt vinden. Je hart communiceert tenslotte voortdurend met jou hoe jij jezelf meer lief kunt hebben. Het heeft zoveel (licht)informatie voor je beschikbaar…

De ruis die open communicatie met mijn hart belemmert, lost gelukkig langzamerhand op naar mate ik meer kan en durf te luisteren naar en vooral te vertrouwen op wat hier binnenkomt. Ook dat is onderdeel van mijn lesprogramma. Ons hart kent onze diepste wensen, maar ons menselijke hart is soms nog zo bang. Ik heb gevoeld hoe beklemmend en bevriezend het gevoel van angst kan zijn. Het ging over het overwinnen van een klein angstig ego-stemmetje dat het moest afleggen tegen de stem en beter Weten van mijn hart. (Ik vertel er over in de komende nieuwsbrief )

Mijn waarheid spreken.. mijn waarheid durven uitdragen… zonder op zoek te zijn naar bevestiging of goedkeuring, zelfs zonder enige bevestiging te vinden in mijn directe omgeving. Het is soms een hele uitdaging. Toch kan ik er niet langer omheen. Ik kan (mijn ziel wil) niet langer verborgen houden of achterhouden wat er in mij leeft, beter gezegd: wie-ik-werkelijk-ben.

Het Hart weet wie je bent. Verberg je niet langer voor jezelf. Laat jouw innerlijke waarheid bepalen waar je aandacht aan schenkt en of je ja of nee zegt. Laat jouw waarheid je brengen bij de vrijheid en blijheid van je ware natuur. Zelfs als de wereld waarin jij je beweegt verre van vrij is.

Ben je klaar voor wonderen in je leven?

Zet je schrap dan maar, want als je die drempel van ruis weet te overwinnen vind je de mooiste wonderen op je pad…

sept20©Tineke

2 gedachten over “2020 Wat is (jouw) Waarheid?”

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics