Als angst je bedrukt

Voel jij het ook? Enerzijds die lichtenergie die je vult en lijkt op te tillen in een nieuw bewustzijn van vrije eenheid in verbondenheid, en anderzijds…  als een vlinder wiens nieuwe vleugels te zwaar zijn om te kunnen vliegen. En dan af en toe dat beklemmende gevoel dat met golven komt en gaat, zo’n gevoel niet diep genoeg te kunnen ademhalen. Herken je het?

angst2Hoe sterk wij ook verlangen naar eenheid in liefde in ons zelf en daar al een belangrijke stap in gemaakt hebben, toch kan het gebeuren dat je in sommige situaties een terugtrekkende beweging maakt en je stroom stagneert. Richting het ‘veilige’ bekende, ook al weet je heel goed dat je het niet meer wilt. Twijfel… angst?

Veel van onze oude gewoontes zijn ontstaan vanuit angst. Misschien vind je dat een beetje kort door de bocht, maar denk eens heel eerlijk na over het volgende. Wat heb jij tot nu toe gedaan of juist niet gedaan uit angst om te verliezen, er niet meer bij te horen, om alleen te zijn, afgewezen te worden, uit angst om je te verbinden, om jouw waarheid te spreken, angst om je hart helemaal te openen, angst om je leven vorm te geven zoals jij dat werkelijk zou willen.
Deze tijd vraagt simpelweg om los te laten wat ons niet meer dient en ook al hebben we inmiddels veel achter ons gelaten, hebben we ook werkelijk onze diepste angsten durven loslaten om ons volledig te openen voor de universele stroom van Leven? Zolang een vlinder zich niet volledig losmaakt van de cocon kan het z’n vleugels niet uitslaan.

Hoe kan het toch dat het oude soms zo aan mij blijft trekken en dat mijn lichaam daar zo sterk op reageert? Drukkend gevoel op de borst, keelklachten, huiduitslag, enz. beklemming
Naarmate ik mij mijn kosmische afkomst en kennis herinner en mijn ‘hogere aspecten’ weet te integreren in we ik nu ben, kom ik tegelijkertijd diepe angsten voor deze oorspronkelijke kennis en vermogens tegen uit vorige levens. Dan kan het zomaar gebeuren dat ‘vanuit het niets’ onverklaarbare fysieke symptomen op komen zetten. Wat is er aan de hand, wat betekent dit…?

En dan hoor ik (luister je even mee?):

Angst is oude informatie dat zich heeft vastgezet in de materie, in je bewustzijnsveld en in je energetisch systeem van tijdlijnen en frequenties. Het vertrouwen in en de focus op het licht en de liefde, op God in jou, zal het loslaten vergemakkelijken. Alles is okee, maak je geen zorgen, weet dat je liefde bent en geholpen wordt. De mensheid maakt op dit moment zowel een heftige strijd door als ook een heftige ervaring van hoge energieën van licht en eenheid. Jij voelt beide. Licht verheft je lichaam in hogere frequentie en daardoor komt in jouw energieveld alles in beweging om mee opgetild te worden in een nieuw bewustzijn. Omdat je deel uitmaakt van een menselijk collectief bewustzijnsveld, voel je ook het oude collectieve zware en vaste energieveld naarmate je je daarvan losmaakt.

Angst wordt gevoeld omdat het losgelaten wil worden. ‘Iets’ in jou wil die angst nog steeds vasthouden… omdat ‘iets’ denkt het nodig te hebben ter bescherming, veiligheid en controle. Een reflexmechanisme dat in werking treedt omdat iets onbekends en nieuws zich aandient wat het niet kent.
Durf maar los te breken uit die ketenen van angst die je gevangen houden en verschuif je aandacht naar dat krachtige deel in jou dat licht en liefde ademt en is.
Adem vrij en durf door dat beklemmende gevoel heen te ademen. Durf volledig in te ademen en volledig uit te ademen. Met elke inademing adem je licht en liefde in en met elke  uitademing laat je meer los van die zware aanhaking van oud bewustzijn en breng je de lichtenergie dieper je lichaam in. Grond en veranker deze duizelingwekkende energie dieper en dieper je lichaam in, naar je buik, je bekken.

Vertrouw op de hulp die alom tegenwoordig is voor jou en vertrouw vooral ook op je eigen kunnen en kunde. Vertrouw op jouw welslagen om gehoor te geven aan het verlangen van je ziel. Het verlangen om heel te worden en de eenheid in jezelf te vinden. Het verlangen om volledig liefde te zijn in een menselijk lichaam op Aarde.

Adem diep in en diep uit…. Adem lichtdeeltjes tot in de verste poriën… in je cellen en in elk bestanddeel van je cellen. Adem in en uit… Zie dat het licht zich mengt met het donker… zie liefde zich mengen met angst… zie en voel… hoe liefde je vult en optilt en je lichaam verankert met elke uitademing.
Blijf ademen… in en uit….
Zie je angst zich losmaken en in beweging komen, omringd door en gevuld met jouw liefde, zich verplaatsend richting de rand van je energieveld – probeer voor je te zien hoe jouw angst er uit ziet…. Terwijl je de tinteling voelt in je handen, je armen, je borstgebied… en misschien wat licht wordt in je hoofd, blijf je ademen, in en uit…. Adem licht en liefde in en adem angst uit in een omarming van liefde… geef het de ruimte. Sta het toe om uit je systeem te gaan… in liefde… alleen in jouw liefde en met jouw toestemming is het mogelijk…voel hoe de angst langzaam wegglijdt en verdwijnt. Voel hoe de verkramping uit je kaken verdwijnt… de tinteling langzaam via je borstgebied, je armen en je handen en vingertoppen verdwijnt. Vergezeld door liefde, zich vermengend met een groter veld van liefde om volledig opgenomen en getransformeerd te worden in een immens veld van licht dat aarde en kosmos omvat en doorstraalt. En voel dat er op de plaats van de benauwende druk ruimte is ontstaan, warmte.

Herhaal deze oefening zo vaak je daar de behoefte toe voelt. Je zult merken dat je je pad lichtvoetiger en vol vertrouwen kunt vervolgen….

Meditatie Angst loslaten’ met audiobestand om af te luisteren.

De realisatie van een eenheid in liefde kan alleen maar in ons zelf beginnen als we de angst voorbij zijn. En je zult merken dat jouw energieveld van licht en liefde zich als vanzelf samenvoegt met dat van gelijkgestemden. De effecten van onze co-creatie naar een eenheid in verscheidenheid zullen in de dagelijkse realiteit steeds duidelijker te zien zijn. Heb aandacht voor elke aanwijzing, hoe klein ook. Jouw aandacht en bewustzijn zal het licht versterken.

We worden geholpen en wij helpen elkaar om angst voorgoed achter ons te laten.

Let us Shine !                                        volbracht1

 

in Eenheid, Tineke

 

NB Luister naar je lichaam en consulteer je arts bij ernstige symptomen. Soms is onderzoek natuurlijk wenselijk. Of er nou wel of niet een medische oorzaak voor je klachten is, de onderliggende oorzaak ligt altijd op een diepere laag in jou zelf.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics