Bewustzijn… Zoeken wordt Ontdekken

Bewustzijn…een ingewikkeld ´ding´. En bewustwording al evenzo. Ervaringen, kennis, inzichten, doorleven, doorvoelen, het hoort er allemaal bij. Het heeft alles te maken met het ontdekken van wie ik nou eigenlijk ben.
Het gaat veel verder en dieper dan het doorzoeken van de psyche en de alter-ego´s zoals de psychologie dat kent. Ik ben nogal een ´graver´ en een zoeker geweest tot nu toe. Ik kon mij een leven zonder deze zoektocht niet meer voorstellen. Op zoek naar verbanden tussen lichaam en geest, spiritualiteit, het waarom van mijn auto-immuunaandoening… zoeken naar genezing.

Hé, da´s grappig, terwijl ik dit schrijf besef ik dat dit niet meer klopt! Ik voel me nu veel meer een ontdekker dan een zoeker. Ja, dat is wel een typerend verschil tussen mijn ´oude´ 3D-wereld en de werkelijkheid zoals ik die nu ervaar. Goh, ik ben niet eens meer op zoek naar genezing! Dat is me toch wel een toast waard geloof ik!

Deze nieuwe werkelijkheid is moeilijk in woorden te vatten. Dat is iets dat ik beleef van binnenuit, fysiek kun je dat niet zozeer aan mij zien (of toch wel?). Ik kijk anders tegen de dagelijkse dingen aan, bezie de wereld om me heen met een ruimere blik. En dan kan het gebeuren dat ik vanuit het niets mijzelf als een vreemd aards wezen ervaar (´wat doe ik hier in hemelsnaam?´) en het maar een raar gedoe vindt om me heen. Hoor ik hier werkelijk thuis? Het lijkt wel of ik me op een bepaalde manier onthecht van alles. Niet dat ik me emotioneel uit de wereld onttrek, nee, dat juist niet. Alle geweld dat de media laten zien lijkt me wel meer te raken. En toch… er is een andere werkelijkheid die steeds meer realiteit wordt voor me. Een andere realiteit gegrond in dit zelfde lichaam. Van anderen hoor ik ook dit soort geluiden. We kunnen er niet altijd goed de woorden voor vinden, maar er is binnen in ons iets gaande. Herken je dat?

“… Door in jezelf te reizen zul je de eenheid vinden van jouw bewustzijn met andere bewustzijnsvelden. Je zult ontdekken dat multidimensionale liefde en energie het bewustzijn oplaadt met een dynamische en exquise energie en beweging naar alle dingen. Dit zal het ZELF vitaliseren en niet leiden tot het verlangen om in slaap te vallen op de spreekwoordelijke marmeren treden van de hemelse Poort. Het zal jullie in  plaats daarvan inspireren om meer te maken te willen hebben met het creatiewerk. Want er zijn ‘energiepakketten’ die een buitengewone impuls geven als je ascendeert naar ieder nieuw niveau. Groei in bewustzijn is omgeven door sterke en levenskrachtige vreugdestromen. Er zijn wel degelijk punten van herziening, momenten van oplading, maar deze zijn niet stilstaand. Ze bevatten grote activiteit en diepgaande geldigheid…” (uit: ‘Metatron Spreekt’, via James Tyberonn)

Ik wil je heel graag deelgenoot maken van wat ik ´ontdekt´ heb tot nu toe. Daarbij een kanttekening makend dat het bewustzijn dat ik nu heb ook maar betrekkelijk is en op bepaalde punten ongetwijfeld tekort schiet.
Nog een kanttekening: het gaat er altijd om om wie je BENt, dus hoe jij je zelf en de dingen ervaart.
Toch kan het geen kwaad om je eens te verdiepen in de ´technische´ kant van het verhaal. Een verhaal van Heilige Geometrie, Lichtstructuur, Merkabah als lichtvoertuig en over andere dimensies. Bovenal een verhaal van Eenheid in Alles. Ook technisch gezien dus. Voor mij heeft deze informatie een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn bewustwording tot nu toe. Ik wil de dingen graag ´snappen´. Met name om datgene wat ik voel en ervaar te kunnen plaatsen.

Het is een ingewikkelde materie waarvan mijn brein de werkelijke betekenis lang niet kan bevatten. Het zal me hier op aarde ook maar voor een heel klein deel lukken denk ik. Er zijn veel prachtige boeken geschreven, bijvoorbeeld door Drunvalo Melchizedek over de heilige geometrie. Maar je moet het boek maar net tegenkomen.

Dat kleine beetje wat ik in grote lijnen begrijp, wil ik graag met je delen in mijn eigen bewoordingen. En ik zal verwijzen naar boeken waar je meer kunt vinden over dit onderwerp. Zodat ook jij verbanden kunt ontdekken in wat je voelt en ervaart van binnen.
Dat doen we dan maar in de volgende ´Zoveel Moois´.

Hartegroet in Eenheid,
Tineke

 

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics