Chakra´s en lichtlichamen

Groei en verandering

Met de trillingsverhoging die de tijd van nu met zich meebrengt, worden niet alleen de zeven bekende chakra’s van ons energieveld geüpdatet, ook worden andere chakra´s geopend die tot nu toe ongebruikt en versluierd lagen. Ons chakrasysteem breidt zich uit van zeven- naar dertienvoudig. De chakra´s 8 t/m 13 bevinden zich zowel onder als boven ons.

Met de ontwikkeling en opening van deze chakra´s gaan wij ons op een nieuwe manier verbinden met de bewustzijnsvelden (dimensies) van aarde en kosmos (galactisch).
We zijn mens van de aarde én van de kosmos, waarbij onze lichtstructuur (bewustzijnsveld) van vorm verandert. De patronen van ons lichtveld vormen zich tot een vorm genaamd Merkaba en vervolgens naar Merkivah. Het is een natuurlijk proces terwijl wij groeien in (liefdes)bewustzijn en het besef van ‘Ik BEN’ dieper in ons grondt. In ‘Evolutie van ons chakrasysteem’ staat dit proces uitgebreid beschreven.

Onze chakra’s en lichtlichamen zijn betrokken bij onze spirituele bewustwording en groei en het evolutie- en transformatieproces waar de mensheid en de planeet Aarde deel van uitmaakt. Hogere lichtfrequenties doorstromen al wat leeft en is.

Waar hebben we het precies over?

Allereerst: alles is energie en energie is trilling. Energie is ook: bewustzijn. Hoe lager de trillingsfrequentie, hoe meer verdicht en manifest deze is. Ons fysieke lichaam is zo’n voorbeeld van verdichte energie. Tegelijkertijd hebben we ook lichamen die minder dicht zijn; deze hebben een iets hogere trillingsfrequentie en we zien ze niet altijd met het blote oog. Deze lichamen samen vormen ons energieveld, ook wel aura genoemd.
Als heel jong kind konden we dit energieveld nog wel waarnemen als kleurige ‘wolkjes’. Sommigen van ons kunnen de verschillende kleuren nog steeds in meer of mindere mate waarnemen. waarnemen. Als je een persoon voor een witte achtergrond ziet en er net aan ‘ voorbij’ kijkt, zie je een licht, soms blauwachtig omhulsel.

Fysieke en subtiele lichamen

Naast een fysiek stoffelijk lichaam hebben we een mentaal, een emotioneel en een etherisch lichaam (in volgorde van afnemende verdichting). Elk van deze lichamen is weer onderverdeeld in een aantal niveaus. We hebben het hier alleen over de vier voornaamste lichamen die ieder 25% vertegenwoordigen van wie wij zijn.

Elke laag is in zekere zin een wereld op zichzelf terwijl tegelijkertijd de werelden onderling met elkaar zijn verbonden en in dezelfde ruimte bestaan als waarin wij ons gewaar zijn van onze fysieke realiteit. Zij werken samen, dus wanneer je er een onderdrukt, onderdruk je ook de andere. Wanneer je er een geneest, geef je de ander ook verlichting.
Ons energieveld – het geheel van al onze fysieke en energetische lichamen – speelt dus een heel belangrijke rol in het bewaren van onze gezondheid.

Elke laag, elk lichaam, is een laag of een niveau van bewustzijn.
Stel je voor dat al deze lichamen dezelfde vorm hebben als je fysieke lichaam en door, over en rondom je fysieke lichaam liggen. Je bent dus wat ‘dikker’, breder en langer dan je met je blote oog kunt zien. Kleurrijker zelfs.
Soms kun je de aanwezigheid van iemand anders als prettig of juist als erg vervelend en opdringerig ervaren. In het laatste geval doe je automatisch een stapje terug om iets meer afstand te creëren. Wat je dan voelt is de aura, het energieveld van de ander.

Chakra’s en hun functies

Chakra’s zijn de plaatsen in je lichaam waar al deze lichtlichamen samenkomen en je fysieke lichaam van energie voorzien. Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet, de oude taal van India en de Himalaya, en betekent ‘wiel’ of ‘rad’, ook wel ‘energiewerveling’. We hebben zeven fysieke hoofdchakra´s, energetische verbindingspunten tussen die verschillende lichtlichamen of auralagen welke zich ontwikkelen gedurende ons leven vanaf onze geboorte.

Ze hebben drie belangrijke functies:

Ten eerste voorzien zij elke laag van de aura – en dus ook het fysieke lichaam – van levenskracht.
Ten tweede bewerkstelligen zij de ontwikkeling van verschillende aspecten van zelfbewustzijn (want elk lichtlichaam is een bewustzijnsveld op zich), en ten derde zorgen zij voor de doorstroming van energie tussen de verschillende niveaus van de aura.

 

 1e   wortelchakra             Aarde – zijn – kleur rood – toonhoogte C
levert energie aan de wervelkolom, de nieren en de bijnieren.
 2e   navelchakra              Water – voelen – kleur oranje – toonhoogte D
beïnvloedt de alvleesklier en de milt.
 3e   zonnevlechtchakra  Vuur –  handelen – kleur geel – toonhoogte E
voorziet onze inwendige organen van energie en is verbonden met het klierstelsel.
 4e   hartchakra                Lucht – beminnen – kleur groen – toonhoogte F
levert energie aan hart, thymus,  bloedsomloop en  bovenrug.
 5e   keelchakra                Ether – spreken – kleur blauw – toonhoogte G
stuurt energie naar schildklier, bronchiën, longen en spijsverteringskanaal.
 6e   voorhoofdchakra      Licht –  zien – kleur indigo of lavendel – toonhoogte A
levert energie aan de hersenstam, hypofyse, linkeroog, oren, neus en zenuwstelsel.
 7e   kruinchakra               Universele identiteit – weten – kleur violet – toonhoogte B
een volledig werkzaam kruinchakra ontvangt hogere spirituele energieën en verspreidt ze door het lichaam, en levert zo energie en Licht aan ons binnenste en reinigt van negatieve energieën.

Als een van de chakra´s niet goed tot ontwikkeling is gekomen wil dat zeggen dat de bijbehorende energie niet gebruikt en niet volledig geleefd wordt. Er is dan sprake van een geblokkeerde energiestroom die ook de energiestroom van alle andere chakra´s beïnvloedt. Als bijvoorbeeld de energie van het basischakra gestagneerd is, worden de hoger gelegen chakra´s minder goed van energie voorzien. Dat kun je merken doordat je bepaalde dingen niet van de grond kunt krijgen (3e chakra), of je kunt je emoties niet (h)erkennen en uiten (5e chakra), en ook je vermogen om liefde te geven (zowel naar je zelf als naar anderen) en te ontvangen (4e chakra) is beperkt. En fysiek kun je dat bijvoorbeeld merken door problemen met de spijsvertering.

Ontstaan van ziekte

Beweging in de (subtielere, hogere) lichamen resoneert – in de vorm van gedachten en specifieke gevoelens – door naar de lagere, meer verdichte, lichamen tot aan het frequentieniveau van het fysieke lichaam. Het fysieke lichaam reageert dan automatisch door middel van het autonome zenuwstelsel. Bij een positieve impuls zal het lichaam zich ontspannen, terwijl het zich bij een negatieve impuls juist zal spannen.

Een langdurig gebrek aan doorstroming in de energiehuishouding, dus van de chakra´s, leidt tot disharmonie en uiteindelijk tot ziekte.

Het misvormt niet alleen je waarneming, het tempert je gevoelens en belemmert op die manier een probleemloos ervaren van volledig leven.
Je kunt je nu dus voorstellen dat onze gedachten (mentale lichaam) en emoties (emotionele lichaam) ons lichamelijk welzijn beïnvloeden, of wij ons er nu wel of niet bewust van zijn.
Elk aspect van je menselijk functioneren heeft invloed op al je andere aspecten van ‘zijn’. Zo heeft zelfs de kwaliteit van je fysieke voeding grotere invloed op je mentaal-emotionele functioneren dan je misschien wel beseft.

kosmische mens

 

Volgende: Evolutie van ons chakrasysteem

 

 

 

 

3 gedachten over “Chakra´s en lichtlichamen”

  1. Met deze kennis zou men kunnen teleporteren, dematerialiseren – materie in licht omzetten – en weer materialiseren – licht in materie omzetten. Zo zou men een lichtlichaam kunnen scheppen(Merkaba) die een gehele mensheid/planeet, universum zou kunnen redden van de ondergang.

    Beantwoorden
  2. Bij Deze,

    Geloof ik dat zoals Jezus het zei, the within, dus onze lichtlichamen, dus eerstes Wit, verborgen is in ons. Deze ik bij sommigen gezien heb. Zoals in gradatie¨s of niveaus en bij ieder verschillend is. De omvang van satan its evil, splijtig en its aleen egoistisch, heiligheidloos en nog steeds verbannen. In de omgeving van dat, wordt men zieker dan ziek.
    In de Hemel geloof ik door films erover, rukte ie opgeven moment alle heilige, tot aan de lichtkroon van zich af en verbrandde. Vanaf toen is Hel begonnen. En omdat ie verbannen werd, werd ie kwaad en alles verdraaide tot het woord Live, schreef ie evil zodat iedereen naar dat luisterd en God te vloeken. Dus niet ! Tot aan vandaag is dus zoals voor altijd naar God te luisteren en niet anders. De Heiligheid, kan Iemand deze goed defenieren ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics