De kracht van de liefde

hartvuurVerscheurend…

Je bent vast wel eens verdrietig geweest. Om iets wat je overkwam, of om iets wat een ander overkwam?
Heb je ooit zoveel verdriet gehad dat het je lijfelijk pijn deed, dat het je de adem benam? Dat de pijn in je hart met elke ademhaling sterker werd? Letterlijk ‘hart-verscheurend’……
Vertwijfeling – chaos – allemaal woorden die je misschien bedenken kunt, maar die niet opwegen tegen die felle pijn die je lichamelijk lijkt te verteren……
En dat je maar een ding kon doen: kiezen voor Liefde…….
Het maakte de pijn dragelijk. Kiezen voor woede of angst zou je nog meer kapot maken… dus was de keuze niet moeilijk. Heb je dat wel eens ervaren?

Er waren momenten in mijn leven dat ik heb ervaren wat de kracht van liefde doet. De vorm van de pijn was verschillend. Het ene had te maken met emotionele pijn, zoals ik hierboven beschreef. Het andere was een fysieke pijn die me er emotioneel helemaal ‘onderhield’. Beide gebeurtenissen brachten me bij mijn werkelijke essentie: liefde.
Naast de pijn en verdriet bracht het zachtheid en vreugde. Ja, hoe ongelooflijk het ook mag klinken, vreugde en pijn kunnen naast elkaar bestaan.
En ik besefte: we hebben de keuze, elke keer weer opnieuw, elk moment van de dag, bij alles wat we willen realiseren, in onze daden en in onze gedachten: kiezen we voor liefde of voor de angst?

Onbeschadigd Zelf

Hoe beschadigd je ook denkt dat je bent, je ogenschijnlijk door toedoen van een ander of door omstandigheden aangedaan, je kunt contact maken met dat deel van je dat onvoorwaardelijke liefde is. En ontdek dat dit deel van jou dat niet beschadigd kan worden zacht is, vrij is, liefde is en heel is en Licht. Dat deel dat onze goddelijke oorsprong is. Dat wat er altijd is geweest, wat onze essentie was en is. Hoe heb ik dat ooit kunnen vergeten? We waren lange tijd onbewust. Soms konden we het even voelen, een moment van geluk door een ervaring in de natuur, in de ogen van een kind, in de ogen van onze geliefde, bij een geboorte of zelfs bij een sterven. Dan schijnt dat licht even zo sterk, dat ons hart geraakt wordt.
Een gebeurtenis, ogenschijnlijk negatief, kan er de oorzaak van zijn dat je hart geopend wordt. En zo kan de diepste pijn je een groots geschenk brengen. Je hebt een keuze: kies je voor angst dat je afzwakt en verteert of kies je voor Liefde, dat je levenskracht geeft en dat je essentie is? En dat doet dit Licht: het opent je hart. En zo komt er heling op gang, zo heel je dat gekwetste kind in je.

Hulp

Misschien heb je hulp nodig om bij dat Licht in jezelf te komen, of om alle emoties die deze gebeurtenis naar boven brengen in goede banen te leiden. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Vertrouw er op dat die hulp op je pad komt en spreek voor je zelf dagelijks de affirmatie: Ik ben altijd veilig, alles wat ik nodig heb komt naar me toe, alles wat ik moet weten wordt mij geopenbaard. Of iets anders dat voor jou goed aanvoelt.
Verbind je met je hart, met je eigen essentie, verbind je met het Licht in je en je zult ervaren dat je heel bent…..

Zie meditatie luisteren naar je hart

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics