De Shift – Omwenteling

Adempauze

Nu het (even) stil geworden is…

Alleen in de stilte kan ik overzien, kan ik terug kijken en kan ik terug voelen… Laten bezinken en laten gaan, en downloaden en verankeren… weer bij mezelf… Mijn lichaam ademt weer…

Een tijd van heling en herstel zou afgelopen jaar worden. Fysiek en zoveel meer nog. Maar toen wist ik nog niet waarvan ik (nog meer) zou moeten herstellen. Een bovengemiddeld snel herstel van een operatie, maar niet lang daarna een diepe fysieke wond die geen weken, maar maanden nodig had om te helen. Zo metaforisch voor die innerlijke wond. Schokkende onthullingen, diepgaande processen. Verhelderende inzichten over perspectief, perceptie, zelfbeeld, referentiekaders.

Chaos in de wereld, zo ook in mijn persoonlijke wereld. Wat is waarheid? Wie ben ik als mijn buitenwereld niets anders dan een mooi plaatje was? Wie zijn wij als we tot de schokkende ontdekking komen dat onvoorstelbare dingen konden gebeuren zonder dat we het in de gaten hadden?

Toenemend (Licht)Bewustzijn

Alle schokkende zwaarte van het afgelopen jaar deed mij een krachtig ‘STOP’ toe roepen aan het willen blijven proberen te verbinden, willens en wetens tussen dat 3D door en mee te willen navigeren. Ik voel vooral nu een duidelijk NEE, naar een wereld waar ik niet langer deel van wil uitmaken. Een wereld die ik achter me laat.

Lagere energieen van een oud bewustzijn geven zich niet zomaar gewonnen. Dat begrijpen we, we zitten midden in de shi(f)t tenslotte. Duisternis is met al z’n machteloze kracht het toenemende Licht aan het bevechten. We breken uit dat 3D bewustzijn dat zoveel voor ons verborgen hield. Deze tijden van herstel en van groeiend bewustzijn brengen de nodige uitdagingen. Zonder dat je het wilt kun je er zomaar weer in worden meegezogen. Fysieke en psychische zwaartekracht kan je dan gevangen houden in je hoofd en in je gedachten. 

En toch beschikken we ook in deze situaties over dat helende innerlijke Licht.  We dragen die energie van Liefde, Compassie, Vreugde en ook Vergeving in ons DNA, we zijn ervan gemaakt.  Heb compassie voor alles wat je voelt en doormaakt. Dat oude 3D-plaatje kun je nu in een ander perspectief zien, als klein stukje van een grotere Waarheid boven het menselijk onbegrip…

Als je een van die moeilijke dagen hebt, als je met situaties en uitdagingen in je leven wordt geconfronteerd, sta dan even stil en haal bewust adem.

Voel je hart kloppen in je lichaam en stijg even boven alle sores uit in een hoger veld van zijn. Een ‘niets’ waarin alles aanwezig is. Je hart klopt en je ademt een onvoorwaardelijke niet-duale energie van vrede in. 

We leven midden in een periode van toenemend Lichtbewustzijn.  Een dunner wordende sluier ('Heavens Cross')… We weten en komen steeds meer te weten. Vooral over onszelf. Over wie wij werkelijk zijn, onze ware aard, onze innerlijke Leiding, onze meerdimensionale zelf, onze kosmische aard…  

Compassie en Essentie

De chaos om me heen roept in mij - naast diep verdriet - vooral Compassie op. Het roept mij in eerste instantie op tot compassie voor mezelf, voor wat ik voel, voor al mijn gedachten en gevoelens, voor gebeurtenissen en voor alles wat geweest is. Dan kan ik terugkeren naar mezelf, naar dat lichtvonkje dat me weer thuis brengt.  En dan voel ik dat alle zware duisternis in mijzelf niets anders kan dan zich gewonnen geven in een helend veld van Licht en Waarheid.

Ik had een bijzonder gesprek met een jonge vrouw over licht en donker en essentie. Ze vertelde hoe de intensiteit van het blauw van de Franse kunstenaar Yves Klein een cruciale verandering bij haar teweegbracht tijdens een moment van crisis in haar leven. 

Het blauw “absorbeert het donker en reflecteert het licht”, zei ze. Dat intrigeerde mij. Wat is dan het blauw? vroeg ik. “Dat is de Essentie”, zei ze. “voor mij is het gewoon de zuiverste kracht, de essentie van wie we zijn. Het geeft hoop en kracht. Het gaat niet om licht naast het donker, het is gewoon het oneindige, het absolute. Maar licht naast het donker klinkt weer zo suf menselijk, ik vind het blauw een ervaring. Op mijn diepste daling heeft dit blauw me gered.”

Voel je de Wijsheid hierin? Misschien brengt het jou helderheid over het kunnen omgaan met, en over jouw perceptie van dat moeilijke en confronterende in je leven en hoe je daarnaast of zelfs daarin tegelijkertijd jouw Essentie kunt ervaren.

Mijn interpretatie: “De Essentie (goddelijk Bewustzijn) draagt alles, de essentie IS. Absorbeert, reflecteert, maar ‘doet’ niets, het IS slechts.” 

Zijn wij als mens in staat om het ‘onzegbare’ (onze Essentie) zichtbaar te maken? Klein deed een poging hiertoe met zijn bijzondere blauwe pigment. Hoe doe jij dat? Hoe doe ik dat?  Misschien door ons juist niet eens ‘suf menselijk’ te focussen op het licht of het donker, maar in plaats daarvan op die alles-omvattende en overstijgende Essentie van 'wie-we-werkelijk-zijn'? 

Ik ontving voor jou en mij een oproep om ons te focussen op onze missie. Ook jij die dit leest kwam een speciale missie naar hier in dit moment in de tijd. Niet zomaar toevallig. Ook jouw missie is er een van Liefde en Licht. Temidden van alle zwaarte is jouw missie niet persee datgene wat je doet, maar wat je bent en hoe je het bent. De oproep kwam in de vorm van een helende en verbindende lichtmeditatie 'Jouw Missie'

Kun je van jezelf houden hier en nu met alles wat er is? Waar ben jij in je hart, in je leven op dit moment van nu? 

Laten we elkaars hand vasthouden, verbonden in hart en geest in de Essentie van wie wij zijn.  Onverschrokken gaand door alles wat we op ons pad nog tegenkomen. In dit Licht zijn we onoverwinnelijk en brengen een hogere Waarheid in ons zelf en daar waar het zo nodig is. Onze Missie…

Dank aan jou en mij.

 

"...De volgende kwantumsprong die de mensheid maakt bij het loslaten van haar gehechtheid aan lijden is het zich herinneren dat wat zij denkt te ervaren als fysieke realiteit, in werkelijkheid een holografische illusie is…. Kijk door je innerlijke ogen om te zien…"

(The Sophia Code - Green Tara)

 

1 gedachte over “De Shift – Omwenteling”

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics