Een ander Ik-bewustzijn: Er (ik) was eens…

Dit is deel vier van een artikelenserie ‘SelfbreakingNews’ – Een overzicht van de hele serie vind je via deze link>

Een ander Ik-bewustzijn: er (ik) was eens

Begeleiding
Er waren momenten in mijn leven dat ik duidelijk het gevoel had dat een onzichtbare aanwezigheid naast me liep,  als wijze steun en toeverlaat. Mijn persoonlijke gids of engel? Dat ik een keer heel krachtig en tegelijkertijd liefdevol werd toegesproken door een stem die uit mijn hart leek te komen, was voor mij een bijzondere ervaring. Het onzichtbare werd zichtbaar, de sluier was even weg en ik werd doorstroomd met een optillende energie die ik nog nimmer had ervaren. Mijn lichaam voelde haast te klein en niet bij machte om deze gevoelservaring lang vast te houden. Ik kan het niet anders noemen dan een goddelijke bewustzijnservaring. Op dat moment (1999) nam ik me voor om andere mensen te vertellen over deze Bron van kracht en liefde die in ons allemaal is en waar we ons weer mee mogen, zelfs móeten verbinden, willen we waar geluk en diepe vreugde in ons zelf weer terugvinden.

Jaren later had ik steeds vaker en ook duidelijker het gevoel dat er iemand ‘zomaar’ bij me was. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik er ook heel bewust mee wilde en kon communiceren. Klank en beweging tijdens de Healing Arts verdiepingscursussen en het gebruik van de prachtige lichtremedies gaven mij letterlijk een gewaarwording van verruiming in mijn hart en in mijn lichaam. Ik werd mij bewust van andere ‘zelven’ in mijn energieveld. Het voelde als een nieuwe energie van binnenuit en het gaf mij een andere gewaarwording en inzichtelijk vermogen. Wat wij nog niet zo lang geleden gidsen en beschermengelen noemden, blijken soms hogere zielsdelen van ons zelf te zijn.

Ander ‘ik’-bewustzijn
Ik zag en ervoer mezelf in een heel ander perspectief. Niet meer als de persoonsgebonden ‘ik’ die ik tot nu toe kende, maar meer als een verzameling ‘ikken’ die elk een andere ervaringsweg zijn gegaan en toch toebehoren aan één zelfde ziel. Als facetten van eenzelfde diamant.

Blog6Je hebt niet een ziel, je bent (één aspect van) jouw ziel. (Zie deel 2 van deze artikelenreeks). Als je bewustzijn uit de 3D-verdichting treedt naar een hogere trillingsfrequentie, kan het gebeuren dat je de energie van zo’n andere zelf-werkelijkheid ervaart. Je kunt je zelf ineens als sterker en krachtiger ervaren. Het kan voelen alsof je wordt overspoeld door een golf van krachtige liefde. Hoe meer je deze energie aandacht geeft en toelaat, hoe meer het zal gaan integreren in je energieveld van nu en hoe meer je wordt wie je in wezen bent.

Soms kan het contact met een ander zelfdeel een plotselinge (vage of bewuste) herinnering te weeg brengen, of een gedachte of een gevoel van pijn of verdriet. Dit deel van jouw ziel zoekt in dat geval jouw licht, jouw aandacht. Je hoeft er niet mee ‘aan de gang’ (en echt niet in regressie), jouw erkenning en aandacht en daarbij je liefde voor deze gedachte, voor dit gevoel, is slechts nodig en geeft de heling die het vraagt. De ascentie van het zielsaspect van wie je nú bent draagt bij aan de ascentie van jouw volledige ziel door alle dimensies en tijdlijnen heen. Je groeit terug naar de Eenheid.

Er was eens…
Eenzaamheid. Buitengesloten. Geknecht. Hogeschool kennis….menselijk verstand overstijgend. Gevangen in grenzeloze technologie. Bevoorrecht in de ogen van velen, maar op een eenzaam voetstuk en verlangend om mens te kunnen zijn in verbinding, beweging, lachen en huilen, dansen en zingen, liefde en beminnen.
Ik geef je mijn liefde, erkenning en warmte. En vooral dankbaarheid voor wie je was en bent. Ik hoor je roep, ik voel je pijn…en maak je vrij…

Er was eens…
Geketend in duisternis, aan handen, voeten en nek… voor de eeuwigheid…tot in eeuwigheid. Pijn, duisternis, zoekend, een sprankje hoop op een straaltje licht… dat mij bereikt…mijn Licht… jouw Licht. Bevrijding. Voel wie je werkelijk bent! Je bent niet te ketenen. Niets kan je vasthouden voor de eeuwigheid. Het zijn je gedachten en overtuigingen – vanuit pijn – die je vasthouden. Stel je eens voor en zie het Licht in jezelf, en voel je vrij. Vrij om te gaan… om de ketens los te laten. Ga maar, je kunt het! En voel hoe het is om  vrijheid in je zelf te ervaren.

Er was eens…
een andere ‘Zelf’, vol liefde in dienstbaarheid voor Aarde en de mensen.
Gaf en ontving… En toch… onbegrip nam wraak en nam haar leven; de beschuldigingen uit onbewustheid werden haar eigen overtuiging en zelfveroordeling.  Verstarring…Zelfafwijzing…Schuld…Duisternis. Vast zat ze…eeuwenlang. Totdat een lichtstraal van Liefde haar hart raakte en ze zich haar vonk van vrijheid en Licht en Liefde herinnerde. Ze was vrij om haar weg in het Licht te vervolgen.

Er was eens…
Blog2Een ziel als een diamant met talrijke prachtige faseringen, dat al haar kleuren op zo veel mogelijke manieren wilde laten belichten. Het leerde op vele gelaagdheden over vreugde en pijn, licht en duisternis. Juist die zielepijn hakte er letterlijk in. Terwijl sommige facetten lichter en lichter werden, werden andere delen donkerder en donkerder. Zich diep in duisternis en verstarrend onbewustzijn wentelend wortelde de pijn dieper en dieper.
Gelukkig waren er andere facetten die zich ontwikkelden tot lichtende fakkels waarvan het genezende licht doordrong tot in de meest duistere hoeken van de ziel. Langzaamaan, voorzichtig en behoedzaam opende ook de duisternis zich voor dit hogere Licht en het kwam thuis.

Er was eens…
Een zielsdeel dat zich plotseling zijn hogere Licht herinnerde…. En zich weer verbonden wist met zijn andere delen. Nooit meer alleen, maar in een lichtende eenheid van bewust ZIJN.

Er was eens…
Een tijd waarin alle delen zich herinnerden en de ziel zich een nooit afwezige eenheid van Licht en Liefde in zich zelf herinnerde. Iets waar het zo lange tijd in de onbewuste duisternis naar op zoek was geweest. En de ziel straalde….

En ‘zij’ leefden nog lang en gelukkig…


Er was eens

              Ik was eens
              Ik BEN
                     In Alles

 

In de volgende SelfbreakingNews: Ervaring van samenkomende tijdlijnen in “Magdalenes en Katharen

Eerder verschenen in “SelfbreakingNews”:
1) Herinneringstrillingen – 2) Aspecten van de Ziel – 3) Atlantis, Ontwaking en Nieuwe Aarde

Als al deze informatie nieuw voor je is raad ik je aan – als je dat nog niet gedaan hebt – om de artikelen onder ‘Zoveel moois’ te lezen waarin je leest over de veranderende energie op aarde en het effect dat het heeft op je lichaam en bewustzijn.

Geverifieerd door ExactMetrics