Geef ‘HET’ de ruimte…

"Als Nieuw Geboren Worden is zowel een PROCES, als een GEBEURTENIS in het Momentum van jouw Waarlijke Intentie, voortgekomen uit het Bewustzijn van 'Ik BEN'."

Wees stil

'Een golf van gelukzaligheid… Liefde vult mijn lichaam'. Dat schreef ik in mijn laatste nieuwsbrief voorafgaand aan wat een prachtige lange warme zomer zou worden. “Wees in stilte en luister….”  hoorde ik meerdere keren van binnen. En het was ongekend stil en rustig in mijn hoofd, in mijn lichaam en in mijn gemoed, luisterend naar en in de stilte in mijzelf. Ook al hoorde ik niets en was het oorverdovend stil.

Zelfs in de beweging van mijn lichaam, was ik mij ergens wel bewust van een stille vibrerende energie om me heen en in mijzelf.

'Onder mijn handen ademt mijn buik. Ik voel een expanderende ruimte van leegte waarin een vibrerende aanwezigheid van leven huist.  Mijn innerlijke ‘Womb of No-Thing’. Een ruimte van ‘niets’ van waaruit ‘alles’ kan voortkomen. De ruimte bevindt zich in mij, in mijn lichaam en tegelijkertijd voelt het alsof ik volledig in eenzelfde energetische kosmische ruimte verkeer.'

Creëren vanuit dit nieuwe 'iets', deze nieuwe vibratie… Hoe doe ik dat? Ik ben benieuwd, maar ook weer niet. En telkens als mijn hoofd vol enthousiasme iets bedenkt en wil plannen voor de komende maanden, zegt een ander deel van mij “sstt…”.  En breng ik mijn focus weer naar mijn stille rustige hart. Ik weet niet wat, ik weet niet wanneer… Het zelfdeel dat dit allemaal maar lastig vindt, lijkt zelfs rustiger te worden.

Ik verkeer ‘in between’, een tussenruimte waarin ik het (wat dat dan ook maar is) de ruimte geef.

Verbinding

De stilte en vibratie voel en herken ik in de natuur om me heen. Niets kan me blijer maken dan buiten te zijn. In mijn tuin, in de wonderen van mijn mini-moestuintje en de kleurige veelbelovende energie in onze nieuwe bloementuin. Fietsend waar de zon me ook maar heen leidt… Geuren en kleuren en dierbaren, in een resonerende warmte van één zijn en samenzijn.

Op een van mijn wandelingetjes in het bos vroeg ik mij af waarin ik dan het nieuwe in mijzelf zou kunnen herkennen. Wie ben ik dan en hoe zou ik dan moeten zijn in een wereld die ogenschijnlijk hetzelfde is… Hetzelfde bos, dezelfde mensen, hetzelfde ‘nieuws’.  Maar ik besef dat ik voortborduur op een oude focus en blik naar buiten. En ik kom tot de slotsom dat het erom gaat hoe ik mijzelf ervaar in deze wereld. En dat dát nou juist aan het veranderen is. Ík ben het, die aan het veranderen is. Er is iets in mij aan het verschuiven. Laat ik de focus in mijzelf houden en in verbinding blijven.

Die gelukzalige flow waar ik over sprak in mijn vorige nieuwsbrief, ervaar ik opmerkelijk vaak nu. Ik roep het niet bewust op, maar het komt in golven en verdwijnt weer, 's ochtends bij het ontbijt, gewoon tussen alledaagse klusjes door, tijdens een kopje koffie of bij het vrolijke gezang van de merels en kwetterende musjes in mijn tuin. Warmte rond mijn hart dat mijn hele lichaam doorstroomt.

Vanuit de stille vibratie klonk af en toe een pijnlijke snaar van iets dat zich aan losmaken of aan het resetten is. Het is een logisch en niet te vermijden bijverschijnsel.

Het allerliefst wil ik nu in die nieuwe zuiverste versie van mijzelf stappen. Die blauwdruk van mijn ‘toekomstige zelf’. Alle ‘bagger’ en alles wat ik achter me wil laten in één keer loslaten en als een oude jas afdanken. Maar dat lijkt toch niet op die manier te werken.

Inzicht

Tijdens een workshop glasfusion werd me dat duidelijk gemaakt. Ik had bedacht dat ik een gouden schaal wilde maken met daaruit voorkomend de mooiste vormen en kleuren. In gedachten zag ik al een prachtig plaatje voor me. Beetje symbolisch voor de energie die ik in mijzelf voelde en het fijne onbekende dat geboren wil worden. Het ging echter anders, want het snijden en knippen van de vormen die ik in gedachten had, wilde niet lukken. Ik vond het helemaal niks en vroeg me vertwijfeld af waar ik aan begonnen was. Ik gaf het op, liet mijn prachtige denkbeeld los en koos ietwat teleurgesteld voornamelijk reststukjes die in verschillende bakjes voor me op tafel stonden. Rangschikte het een en ander en kon tenslotte zowaar twee goed gelukte zelf gesneden blauwe lijnen eraan toevoegen.

Thuis gekomen vertelde ik over mijn frustratie. Dat ik zo die nieuwe energie in mijzelf aanwezig voel en weet, dat ik wel klaar ben met oude dingen en dat ik dan nota bene allemaal reststukjes gebruikt heb om iets te maken. Het was echt een mislukking geworden in mijn ogen.

Een week later konden we het afhalen. En ik geloofde mijn ogen niet. Wat een kleurig en feestelijk geheel is dit geworden! En het licht dat alles doet oplichten en in al die losse stukjes een prachtige eenheid laat zien.

Inzicht: Ik hoef al die oude stukjes in mijzelf niet weg te gooien. Ik ben die ik ben, gevormd door zoveel ervaringen, inzichten, overtuigingen, en door dit alles heen schijnt nu het (zon)Licht. Alles wordt gereset, wordt herschikt en vormt een nieuwe lichtere eenheid. Een nieuwe vorm, een nieuwe energie, eenheid in alles.

Het glasobject staat op een mooie plek in mijn tuin als symbool voor mijn proces van vertrouwen  en laten gebeuren en vooral vaste vormen loslaten.

Als nieuw

Die warme golf die aanvoelt als mijn ware Essentie wil ik voortaan de voortstuwende onderstroom laten zijn in mijn leven. Het vraagt om het loslaten van sturende controlemechanismen. Het vraagt om overgave aan en vertrouwen in mijn eigen Zelf, maar ook door oude angsten heen te gaan.
Vanuit een niet-weten is er een vertrouwen dat ik in dit Licht als nieuw zal horen, zien en verstaan, alles wat ik nodig heb te weten. En dat ik gaandeweg meer mijn ware Zelf kan be-leven, die zuivere Zelf die ik van jongs af aan diep van binnen altijd aanwezig heb gevoeld en ter bescherming lange tijd heb verborgen.

 "Als Nieuw Geboren Worden is zowel een proces, als ook een gebeurtenis in het Momentum van jouw Waarlijke Intentie, voortgekomen uit het Bewustzijn van 'Ik BEN'."

We groeien in Liefde, ons Licht wordt steeds sterker, we kunnen het niet meer verbergen voor onszelf.

Welkom mooi mens, vertrouw op jouw onderstroom van Licht en Liefde die je zal leiden, zelfs als je het moeilijk hebt in een wereld van omkering en verandering. Als je dit kunt voelen dan weet je dat er in feite niets is om bang voor te zijn.

4 gedachten over “Geef ‘HET’ de ruimte…”

 1. Wat een prachtig en kraakhelder beschreven proces lieve Tineke, mooi mens. Dat het in velen een (licht-) vonk van herkenning moge doen opgloeien.

  🌟💛🌟

  Beantwoorden
 2. Het doet me denken aan een gedicht van Hein Stufkens

  Maak mijn hart een oase van stilte
  Maak mijn lichaam een tempel van rust
  Maak mijn geest een onbeschreven blad
  Maak mijn ziel een spiegel van licht

  Maak mijn mond zonder oordeel
  Maak mijn ogen onthecht
  Maak mijn oren tot horen bereid
  Dat ik leer staan met lege handen

  Dat ik mag aanvaarden wat is
  Mag vertrouwen wat komt
  Mag loslaten wat was
  Op adem mag komen ieder moment

  Alles begrijpend ben ik wijs
  Niets begrijpend ben ik liefde
  Niets bezittend ben ik vrij
  Niets waarmakend ben ik waar

  Toon mij het gezicht
  Van voor ik begon, maak mij
  een met de bron

  Beantwoorden
 3. Wat een mooi geschreven boodschap zo Herkenbaar .
  Zit nu in dit proces van geef HET de ruimte.

  Het geeft zo mooi uitdrukking aan wat ik voel maar de woorden niet voor had.

  Licht en Liefde ja die onderstroom heeft mij aldoor gered om door alles heen dicht
  te blijven bij Het Licht en De Liefde deed mij mensen doen vergeven de gruwelijk
  dingen die men deed en zei.

  Nu mezelf vergeven dat ik mijn prachtige Zelf zo lang verborgen heb.

  Dank je wel lieve Tineke

  Niks is toeval en komst op je Pad wanneer je er klaar voor bent!.

  Dat alles gereset wordt in Het Licht en de Liefde in deze tussenruimte is ook echt een mooi inzicht.
  Loslaten wat je niet meer nodig hebt om te groeien is een proces en soms gaat dit snel en soms stap voor stap.
  De gehechtheid aan………maakt de vertraging van loslaten zwaarder. Dus in Het Licht en De Liefde weer LICHTER!

  Zijn wie Ik Ben is zo WELKOM!

  Dank je voor het delen Tineke.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics