Innerlijke belemmeringen

Mooie Nieuwe Jij

Hoe gelukkig ben je, dat je je als mens zo één kunt voelen met die energie van Leven die in alles om je heen jouw stroom van goddelijk bewustzijn lijkt te reflecteren.
Hoe licht kun je je voelen, en zo onvoorwaardelijk en met compassie naar jezelf en naar anderen toe. Zag en voelde je ooit in je leven zoveel licht om je heen? Besefte je ooit zo bewust dat je de belichaming bent van Liefde, dan op dit kostbare moment?
Je krijgt meer inzicht in wat je werkelijk gelukkig maakt en waar je blij van wordt. Dat het ‘doen’ van het verleden steeds meer plaats maakt voor ‘zijn’, elk moment nieuwe ruimte scheppend.
Ja, het is even wennen, deze nieuwe manier van laten ontstaan wat zich aandient. Het is je innerlijke afstemming die nu beetje voor beetje je dagelijkse ritme en bezigheden beïnvloedt. Je wilt niets liever en voelt je als een vis in het water in deze nieuwe energie en bent blij verwonderd als gebeurtenissen of mensen je pad kruisen waarin je jezelf herkent.

Een energie van verbondenheid en creatie krijgt meer en meer de ruimte naarmate je het ongeduld van je oude reflexen tot rust weet te brengen. Niets lijkt je nu nog in de weg te staan om te realiseren wat je al zolang heel stil voor je zelf hebt gehouden. Misschien bestaat het uit een subtiel gevoel zonder duidelijke vorm, of is het een sterk gevoel van verlangen, of wellicht een heel duidelijke hartenwens, een tot nu toe ongerealiseerde jarenlange droom. Diep van binnen weet je dat het nu jouw tijd is om dit kostbare zelfdeel aards leven in te blazen. 
Het valt niet onder de noemer ‘groot’ of ‘volle zalen’ in de wereld van uiterlijkheden. Het is jouw zielsverlangen dat niet alleen gehoord, maar vooral gerealiseerd wil worden nu, wàt het dan ook maar is.

Compassie schept Ruimte 

Maar... Dan lijkt het alsof er geen ruimte genoeg is om dat nieuwe van binnenuit te laten groeien. ‘Wat houdt mij tegen’ vraag je jezelf. ‘Wat is dat toch dat onbenoembare en onverklaarbare gevoel dat aan me lijkt te trekken en me vasthoudt?’ Wat belemmert mij?
Ook deze gemoedstoestand heeft je liefdevolle acceptatie en erkenning nodig. Wees niet ongeduldig, elk moment waar je bent is zó perfect, geef het de tijd en ruimte om je te doen beseffen wat er aan je trekt. Diep ingesleten overtuigingen over jezelf van je menselijke (on)bewustzijn uit een tijdperk dat achter je ligt, houden je op je plaats. Angst, twijfel, niet waardig voelen… Op het moment dat je begrijpt dat ze zijn ontstaan vanuit een 'niet-beter-weten' en onbewust zijn, voel je zachtheid en ontspanning in je lichaam komen. Omarm jezelf en je oude overtuigingen met jouw bewustzijn van nu en voel liefde voor deze onbewuste zelfdelen. Adem compassie je lichaam in met elke ademteug en stel je voor dat het met elke uitademing haar weg vindt naar al die plekjes waar je bewustzijn niet bij kan.

Kostbare missie

Werkelijk, het droomdeel van jezelf kan als een kwetsbaar kleinood voelen. En toch heeft het een ongekende kracht in zich. Geef je hogere Zelf in het hier en nu op jouw unieke wijze handen en voeten. Zoek niet naar voorbeelden of bevestiging als houvast in je buitenwereld, die zul je niet vinden. Je hart is nu je richtingbepaler en vormgever.
Je ziel is op een missie van verbondenheid en liefde, veel meer dan jouw persoonlijke ‘ik’ op dit moment kan beseffen.

Creëren vanuit je hart brengt heling en steeds meer werkelijke zijnsruimte. In de eerste plaats aan wie je bent in het hier en nu, en gelijktijdig voor die andere delen van je ziel, jouw 'andere zelven'. Jouw hogere zielelicht veranker je in dit fysieke bewustzijn als je gehoor geeft aan die roep om er nu volledig voor te gaan. Vrij, onbeperkt en onbelemmerd. Neem het maar serieus, neem je zelf nu maar eens serieus!
Het is veilig, jíj bent veilig om je Hogere Zelf als mens te realiseren…

Jij bent mijn spiegel, ik ben de jouwe... 

♥ ♥ ♥

Zomerstorm

Zon, Wind en Regen
droegen mij deze zomer voorbij mijn belemmeringen
en voorbij wie ik dacht te zijn...

lees verder>>>

1 gedachte over “Innerlijke belemmeringen”

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics