Innerlijke pijn en voorouderlijke bloedlijn

Een fysieke weg naar Eenheid

Die kortdurende kostbare momenten van goddelijke Eenheid in mijzelf die ik de laatste jaren mocht ervaren liggen verankerd in mijn systeem als kleine krachtige diamantjes. Hoe anders  - maar evenzo diepgaand - voelen de momenten van pijnlijke afgescheidenheid nu zelfs mijn lichaam zich tot in de meest fysieke structuren die Eenheid wil herinneren. Heel fysiek wil het zich verbinden met de energie van ‘Vader-Moeder-Leven’ en ten diepste deze hogere Waarheid in zich opnemen. Donkere schaduwen die zich zolang verborgen wisten te houden in mijn fysieke onderwereld worden nu onder invloed van hogere lichtcoderingen opgenomen en getransformeerd. Ik voel het op alle lagen van mijn zijn gebeuren. Lichamelijke symptomen komen tevoorschijn wanneer een plekje innerlijke duisternis in mijn bewustzijn komt. Doorvoelen en het er ten volle laten zijn is voldoende. Als ik het uitnodig om in de veilige ruimte te komen van ons hogere Zelf krijgt het de omarming die het nodig heeft om deel te kunnen worden van een lichtere werkelijkheid. Tegelijkertijd verdwijnen de lichamelijke symptomen.  Eenheid in ontwikkeling... zo voelde en zo voelt het. Het is een proces waarbij ook het lichaam in zichzelf letterlijk ruimte maakt voor een hoger bewustzijn door alles uit te scheiden wat dit ook maar enigszins tegenhoudt.

Herinneringstrillingen

Het lichaam is werkelijk een gigantisch netwerk van opgeslagen informatie. Ons bloed draagt vele herinneringstrillingen uit andere tijdlijnen, voorouderlijke lijnen, andere werkelijkheden. Tijdens mijn fysieke reinigingsmaanden van het afgelopen jaar voltrok zich voelbaar en zichtbaar een helingsproces dat te maken had met (voorouderlijke) bloedlijnen. Het universum bracht dit zo duidelijk onder mijn aandacht dat ik er niet omheen kon. Er werd me ongeheelde pijn van onderdrukking van de vrouwelijke energie in de voorouderlijke lijn van zowel moeders’ als vaders’ kant getoond. Dominante krachten zorgden eeuwenlang voor angst voor en ontkenning van het goddelijke vrouwelijke in mannen en vrouwen, hetgeen zich tot een pijnlijke duisternis in ieders fysieke bewustzijn vormde en des te meer afgescheidenheid en eenzaamheid teweegbracht. Het is een oeroud thema dat wereldwijd aan de orde was en nog steeds is. Mannen en vrouwen durven na lange tijd letterlijk stem te geven aan hun pijn van onrecht en onderdrukking. De moed van de één biedt draagvlak aan de ander.

Familie - verbonden tegen wil en dank

We zijn meer met onze familie verweven dan we denken en we kunnen daar ongemerkt ‘last’ van hebben. Veel van de pijnstukken (ziekte, conflicten) waar we nu mee geconfronteerd worden zijn verbonden met onze familielijn.  Via ons bloed kregen we niet alleen virussen, bacteriën of ziekmakende pathogenen mee van onze (voor) ouders, ook diepgewortelde overtuigingen kunnen voortleven in het nageslacht. Iets waar we ons nauwelijks bewust van zijn, maar wat ons wel belemmert ons ware zelf te kunnen zijn. Het lijkt wel alsof in deze tijd van dieper indalend Lichtbewustzijn overal venijnige wortels bloot komen te liggen waar we vroeg of laat over struikelen. Voorouderlijke draadjes kunnen lastig zijn, maar ze bieden ons ook een krachtige hulp bij genezing en heling. Onze oudste (in tijdlijn) voorouders kunnen ons tot hulp zijn in het diepe helingsproces dat zich in ons zelf voltrekt, als wij hen daarom vragen.

Zo ouder zo kind

Binnen families kunnen een of meerdere personen min of meer worstelen met innerlijke pijn die hun persoonlijke vrijheid, levensvreugde en gezondheid in de weg staat. Het kan de oorzaak zijn van onzekerheid, zwaarmoedigheid, het gevoel te hebben dat iets aan je blijft trekken terwijl je zo graag vooruit wilt. Misschien heb jij het ook gevoeld, misschien heeft het zich ongemerkt in jou voltrokken. Misschien ben je diep gekwetst of geraakt door toedoen van een gezinslid of keek je machteloos toe bij de pijnlijke worsteling van je kind of een gezins-/familielid. Niet zelden is onbewustzijn en onbegrip de reden dat mensen vanuit pijn (op elkaar) blijven reageren en keert men zich van elkaar af uit pure zelfbescherming. Omdat er veel gebeurt in familierelaties momenteel en velen – bewust of onbewust – hier mee te maken hebben, wil ik graag een ervaring delen om duidelijk te maken dat wij heel veel kunnen doen voor onszelf en/of voor dat familielid dat het zo moeilijk heeft en zelfs voor hen die ons zijn voorgegaan.

De Oudsten

Ik mocht de krachtige helende hulp ervaren van een vooroudergroep genaamd de ‘Elders’. Zij zijn de oudste voorouders van een tijdlijn aan het begin van de familielijn, die hun aardse pijnen getransformeerd hebben en die in Liefde en Licht leven. Zij kunnen precies met je mee voelen omdat ze weten hoe het is om mens te zijn in deze familie op aarde. Als jij (of een gezinslid) op dit moment worstelt, vastzit, of jij je bewust bent van een pijnplekje dat maar niet rustig wil worden of in je worstelende kind iets van jezelf herkent,  dan kan het maar zo eens zijn dat het te maken heeft met iets waar ook je voorouders het moeilijk mee hadden en nog steeds hebben, ook al zijn ze inmiddels niet meer hier. Roep dan eens de hulp in van jouw Elders. En natuurlijk kun je andere Hulpbronnen met wie je een speciale connectie hebt hier ook bij betrekken.

Helingsoefening

Maak wat tijd vrij voor dit speciale moment van verbinding. Want speciaal is het! En natuurlijk kun je deze helingsafstemming ook doen wanneer er in je familie niets aan de hand lijkt te zijn. De hulp van je Elders voor helend licht en liefde zal sowieso een waardevolle ervaring zijn. Focus je eerst op de voorouderlijke lijn van je ene ouder, daarna herhaal je onderstaand ‘ritueel’ door je te verbinden met die van je andere ouder. Stel je voor dat je rechterhand verbonden is met de lijn van je vader en je linkerhand met die van je moeder. Welke hand vraagt het meest om je aandacht? Begin daarmee.

Compassie

(Compassie is een oordeelloze omarming en acceptatie vanuit een hoger zelfbewustzijn en heeft niets met medelijden te maken)

Voel je veilig in jouw eigen ruimte en ga naar je hart en voel liefde en dankbaarheid je hart vullen. Neem hier ruim de tijd voor, want dit is je toegangsportaal. Voel compassie voor deze pijn, voor jezelf en voor al je familieleden die onbewust en bewust in deze pijn leven (ook hen die inmiddels zijn overgegaan en nog niet vrij zijn). Zie dan die hele lijn van voorouders voor je, bestaande uit bekenden en onbekenden. Zie aan het hele vroege begin van je voorouderlijke lijn de wijze Oudsten - de Elders - in het Licht staan en vraag vanuit je gevoel van dankbaarheid en compassie hun hulp bij heling en bevrijding van deze pijn die ook deels in jouw systeem nog aanwezig is, net als in dat van jouw kinderen en eventuele kleinkinderen.

--- Hoe krachtig en tastbaar hun helende lichtenergie kan zijn! Ik voelde als antwoord een krachtige verbindende stroom van helend transformerend Licht vrijkomen uit het hart van die liefhebbende wijze Ouderen, dat als van zelf zijn weg wist te vinden door de hele voorouderlijke lijn, voelbaar door mijn lichaam en hart stromend naar de harten van mijn kinderen en hún kinderen.---

Zie ook jij die stroom van licht en liefde voor je vanuit het hart van jouw Oudsten, verbinding en heling brengend aan hen die na hen kwamen, jouw hart verlichtend en doorstromend naar hen die na jou kwamen en komen, zichtbaar en onzichtbaar, jou bekend en onbekend.
Bevrijdend, verbindend en verlichtend Bewustzijn, alles aanrakend en heel makend wat tot bewustzijn wil komen. Zie hoe het iedereen verbindt en hoeveel vreugde het brengt bij iedereen in deze lijn. Ook al is het niet in ieders dagbewustzijn, je geeft hiermee niet alleen jezelf, ook je kind, je vader of je moeder, je kleinkind, je zus of je broer, het mooiste geschenk dat er bestaat: bevrijding uit een stukje duisternis door het erkennende en bevestigende Licht van Compassie…

En laat het dan maar los. Laat innerlijk los waar je zo lange tijd pijnlijk aan gehecht was en wat pijnlijk aan jou hechtte, laat los je mogelijke zorgen over dat andere familielid, weet dat het Licht van Compassie zijn weg vindt en dat het zijn werk zal doen in tijd en ruimte. Vertrouw dat je voorouders verder kunnen zonder deze pijn en dat jij/jullie je eigen weg vanaf nu wat lichtvoetiger zullen kunnen gaan, vanuit een energie van meer je werkelijke zelf.

Lief mens, onze wereld lijkt deels nog zo donker, maar bij elke voetstap die we zetten vanuit de energie van Compassie is het Licht op ons pad krachtig als nooit tevoren!

In eenheid,
Tineke

(ook verschenen bij Stichting Innerlijk Besef -febr 2019)

3 gedachten over “Innerlijke pijn en voorouderlijke bloedlijn”

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics