Klachten van keel en luchtwegen

Nader bekeken vanuit fysiek - energetisch - spiritueel - metafysisch oogpunt.

Met name in de periode voorafgaand en ingaande 2020, waarin wij ons volop in een proces van verandering/transitie/bewustzijnsverruiming/transformatie/ascentie bevinden, speelt het keelchakra een grote rol.

Goed bekeken is elk griepje, verkoudheid, en ook koorts niets anders dan een mechanisme van het zelfreinigend systeem van het lichaam om zich te ontdoen van iets wat er niet hoort. Hoe 'dat wat er niet hoort' er dan gekomen is, is een ander - voor ieder individu uniek - verhaal en heeft te maken met zowel fysieke, mentaal-emotionele en/of op diepere bewustzijnslagen gelegen gerelateerde issues.

Keelchakra - woorden van Waarheid

Hoewel in het tijdsmoment waarin we leven ons hele chakrasysteem op alle lagen wordt aangeraakt is het keelchakra misschien wel het meest beladen. Het uitspreken van onze Waarheid, woorden geven aan ons gevoel, we hebben in onze levens door de eeuwen heen zoveel ervaringen gehad dat dit alleen maar negatieve zelfs levensbedreigende consequenties had.  Nu mogen we weer stem geven aan onze ziel, het is een andere tijd waarin een nieuw bewustzijn zich in ons opent. We zijn nu met zovelen dat we individueel op de een of andere manier de angst voorbij zijn, en zelfs niet anders meer willen en kunnen dan te leven overeenkomstig wat goed voor ons voelt. Herken je het?

Wat zegt het mij

In mijn jeugd had ik vaak keelklachten, in mijn herinnering was ik elke winter wel een week thuis van school met keelontsteking. De laatste keer was rond mijn 16e jaar. Daarna was ik nooit meer ziek, geen griep, geen keelontstekingen, geen niks. Ik kreeg wel reuma, maar ziek was ik nooit. In werkelijkheid was er sprake van een door de vele antibiotica-kuren in slaap gebracht virus.  Tot het moment dat het explosief actief werd in mijn 40e levensjaar en mijn immuunsysteem keihard aan het werk ging om mijn lichaam te beschermen. De symptomen die dit veroorzaakte werden als een auto-immuunziekte (RA) gelabeld.  Een startsein voor mij om op zoek te gaan naar de oorzaak.  Ik heb vooral geleerd dat het belangrijk is om stem te geven aan mijn gevoel, stem te geven aan wie ik ben, want dat deed ik (tot mijn 45e jaar) namelijk nooit. Ik vond die ander en die andere meningen altijd belangrijker.

Groeien in Liefde

Datgene wat zich in mijzelf voltrekt - 'love-in-progress'  -  zorgt voor een hogere trillingsfrequentie in mijn systeem en in mijn fysieke lichaam. Alles wat daar niet mee resoneert wordt als het ware in liefde los getrild en opgelost. Ik moet even denken aan die 'energieregens van Licht' die ons bereiken vanuit de kosmos. De zonnevlammen die gepaard gaan met nog meer lichtenergie en hogere trillingsfrequenties. Het universum helpt ons om alles wat niet in overeenstemming is met onze goddelijke blauwdruk, nu los te laten. We zitten in een proces van bewustzijnsverandering waarin ons lichaam een grote rol speelt. Regelmatig terugkerende en aanhoudende keelklachten voelen voor mij als een reiniging op telkens diepere lagen.

De Eenheid herinneren

Ik ben me in de afgelopen jaren heel bewust geworden van het feit dat we niet alleen groeien in liefde, maar vooral ook herinnerde ik mij op meerdere bewustzijnslagen die grote Eenheid waar ik deel van uit maak. Ik had eenheidservaringen in de natuur en met andere mensen, maar vooral voelde ik dat er in mijzelf iets aan het veranderen was. Ik smolt samen met delen van mezelf waarvan ik het bestaan was vergeten. Ik schreef erover in de artikelen van 'SelfbreakingNews' Nu (2018-2019) voelt het alsof mijn lichaam zich heel fysiek die eenheid wil herinneren. Het geeft duidelijk aan welke voedingsmiddelen het nodig heeft. En toch zijn er weer langdurige keelklachten, ik raak mijn stem zelfs een paar dagen kwijt, waardoor ik wel genoodzaakt ben om in de stilte naar binnen te keren en te luisteren. Er vindt een nog intensere en diepere reiniging plaats.

Fysiek

Virussen als fysieke manifestatie van aspecten uit een oud bewustzijn 

Er is geen scheidslijn tussen onze geest, emoties, gedachten en fysieke lichaam.  Wij zijn een eenheid van heel veel verschillende bewustzijnslagen, maar het is erg moeilijk om dat werkelijk te kunnen beseffen en ook zo te voelen. Lagere energieën van een onbewust-zijn uit ons verleden, gaven ruimte aan zelf-ondermijnende gedachten, kritiek, zelf-ontkenning. Ze zijn allemaal ontstaan vanuit een fundamentele overtuiging van niet één zijn, afgescheidenheid dus.  Ons lichaam, onze organen en lichaamscellen, werden letterlijk dag na dag, van moment tot moment overspoeld met boodschappen van ontkenning van de Eenheid. We wisten niet beter, we waren tenslotte ondergedompeld in de verdichting van een 3-dimensionaal bewustzijn en ons vonkje Licht was een smeulend stipje geworden. Lagere energieën kregen gemakkelijk vat op ons, net als virussen en bacteriën die zich hier wel lekker bij voelden.  Naarmate wij ons weer herinneren wie wij werkelijk zijn (Liefde en Licht) en ons weten te verbinden met deze energie van liefde in ons zelf, kunnen we inzicht krijgen in onze patronen, onze ziekten, onze voeding, onze leefomgeving en ons weer deel van het geheel gaan voelen.

Zo komt er vervolgens vanuit dit nieuwe bewustzijn ook bijzondere informatie van een hogere Wetenschap naar ons toe. Resoneer je er mee? Verdiep je eens in de informatie die Anthony William, 'Medical Medium', ons verstrekt. Je steeds terugkerende zere keel- of luchtweginfectie is het gevolg van een ondiagnosticeerbare streptokokkenbacterie, die ook nog eens een belangrijke co-factor is van (tot nu toe bij de medische wetenschap onbekende) varianten van het Epstein-Bar-virus.  Het is belangrijk te weten welke heilzame groenten, fruit, kruiden en wilde planten je kunt inzetten om jezelf te helen. We hebben vandaag te maken met een explosie van virussen, bacteriën en milieugerelateerde belastingen die het ons in deze tijd van voortschrijdende technologie erg lastig maken. Omdat je lichaam mee verandert vraagt het je volledige medewerking en ondersteuning met alles wat op de trilling van liefde resoneert: goede voeding, liefde en compassie voor jezelf en anderen en zoveel mogelijk de natuur op te zoeken.

In gesprek met je lichaam

Hoe ik tot mijn grote verrassing in gesprek kwam met mijn lichaam en een hardnekkig virus vaarwel zei, lees je in Het Lichaam spreekt - van afgescheidenheid naar Eenheid.

Spiritueel-Metafysisch

In het boek 'het Licht zal je bevrijden - universele wetten voor spirituele groei' wordt het volgende gezegd over het keelchakra:

Het vijfde chakra wordt soms de doorgang naar de ziel genoemd. Het stuurt energie naar de schildklier, de bronchiën, de longen en het spijsverteringskanaal. De functie ervan heeft te maken met communicatie, begrip en het naleven van de Universele Wetten, geven en ontvangen in de fysieke wereld en het spreken van de waarheid. Dit chakra helpt met het ‘downloaden’ van de blauwdruk van de ziel, als een persoon klaar is om evenwicht en harmonie te vinden in zijn of haar leven, en Gods wil te leven in plaats de wil van het ego…. Het vijfde chakra wordt ook wel de ‘regulateur’ genoemd omdat het iemands vermogen tot verandering en groei bepaalt. De kleur blauw wordt met dit chakra geassocieerd.

Vandaag (2019) kwam ineens mijn vroegste herinnering naar boven. Als kind al wenste ik het hoogste en het meest zuivere, dat wat ik mij zo goed kon herinneren en zo goed kende als ook naar verlangde, te kunnen leven. Ik zag het echter weinig tot niet in de wereld waar ik in terecht gekomen was.  Mijn keel kneep zich samen toen deze herinnering in mijn bewustzijn kwam en het deed fysiek behoorlijk pijn. Vanochtend, toen ik mijn hogere zelf uitnodigde om dieper te integreren in mij en in mijn woorden - hetzij gesproken, geschreven of zelfs onuitgesproken in mijn gedachten - kwam deze herinnering boven. Het kleine kind van toen kon alleen maar voelen, had er geen hoorbare en zelfs geen innerlijke gedachtewoorden voor.  Het was een waarheid dat werd binnengehouden, veilig en diep verborgen in haar hart.  Ik voel nu wat het gedaan heeft in mijn verdere leven… Ik werd opgeslokt door wat in deze wereld als normaal werd gevonden. Ongetwijfeld waren er meer kinderen, mensen zoals ik, maar ja… dat wist je niet van elkaar, dus als je er al geen woorden voor had, hoe zou je dit kunnen uitwisselen met anderen?

Wat heerlijk dat ik nu wel die woorden in mij zelf heb gevonden. En wat heerlijk dat ik nu wel woorden kan uitspreken en opschrijven, ook al schieten ze veelal nog tekort.  Het zingen of klanken van de intenties van mijn hart brengt heling voor mijn keelchakra dat ik ooit uit zelfbescherming heb gesloten. Helend Licht van mijn Ziel brengt me langzaam maar zeker met kleine stapjes dichter bij de eenheid in mijzelf.

 

Gerelateerde berichten:

2015/2018/2019/2020

7 gedachten over “Klachten van keel en luchtwegen”

 1. Hallo Tineke,
  Prachtig je bericht. Ik zit in hetzelfde schuitje met keel-hoest klachten.
  Vroeger had ik ook vaak keelklachten, nooit wat voor gehad gelukkig.
  Wanneer ik het erg druk had in mijn werk kwamen mijn keelklachten weer voor de dag.
  Al een paar jaar geen enkel last gehad. Nu dus weer voor het eerst.
  Wel zie ik het nu van een andere kant, mijn emoties die ik niet kon verwoorden, mogen er nu wel zijn, maar op celniveau nog op mijn “zwakke” plek aan het transformeren zijn. Ik geniet nu van het “opruimen”. Mag even duren, ik voel mij er niet ziek van. Wel vraag ik mijzelf af en toe even af, heb ik nog wat nodig. Lieve groet, Anneke

  Beantwoorden
  • Hallo Anneke, Mooi dat jij er ook zo naar kunt kijken. Je zou ter ondersteuning ook gaan zingen, klanken, tonen, sounden, hoe je het maar doet of noemen wilt. Je lichaam weet wel welke klank het nodig heeft en het maakt niet uit hoe het klinkt. En natuurlijk ben je welkom op de maandelijkse klankmeditatieochtenden of avonden (zie de agenda), een van de klankschalen heeft de frequentie van het keelchakra, dat werkt ook nog eens ondersteunend. En natuurlijk liefde voelen voor je keel, voor wie je bent. Ik wens je geduld en vertrouwen in jouw ‘love-in-progress’!

   Beantwoorden
 2. Beste Tineke,
  Herkenbaar wat je hebt beschreven. Dit jaar is voor mij het moment van het loslaten en eerlijk naar mijn emoties durven te kijken. Dat gaat inderdaad gepaard met veel activiteit bij het keelchakra en gevoelige borstbeen en oksels. Ik ga je advies opvolgen om te zingen (met liefde voor mezelf), lieve groet Anouk

  Beantwoorden
 3. Hoi allen,

  Dank voor jullie mooie berichten. Ze raken me diep en moet er van huilen. En dat voelt goed. Ik zit ook in een veranderproces dat momenteel gepaard gaat met keel- en astmatische klachten. Zelfs de sinussen doen mee. Dus heftig even. Het voelt nu ook echt als opruimen!
  En wat n mooie tip weer, dat zingen en klankschalen. Klankschalen deed ik voorheen al vaker maar is duidelijk dat ik daar weer mee aan de slag wil. Dus dank jullie voor de mooie inspiratie 🥰

  Beantwoorden
  • Wat fijn Mieke! Sommige informatie is tijdloos en komt binnen wanneer iemand het nodig heeft en er verder mee kan. Dankjewel voor je reactie. Heel veel liefde gewenst op jouw pad van heling.

   Beantwoorden
 4. Dank u is het allermooiste gebed omdat pijn een vermomde leraar is net zoals uw ervaringen inzake luchtweginfecties misschien nog even toevoegen dat ziektes van de keelchakra zoals ook Corona ten aanzien van de longen verwijzen naar een gemis aan vreugde in en rondom ons waardoor verdriet ontstaat in ieder geval dank u

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics