Lente-ogen: hoopvolle bevestiging

Dood en Leven

Zo vaak liep ik er langs maar vandaag merk ik hem op: een dode boom die zijn takken half over het pad laat hangen. Zomaar, als vanuit het niets word ik diep geraakt. Verval van een troosteloze Aarde... dood en levenloos. Het emotioneert me. Symbolisch voor het verval van de aarde… dood en levenloos. Ik denk te weten hoe mooi de bomen 'daar' zijn, zo vol sprankelende lichtkleuren die wel meerdere dimensies lijken te hebben. Zullen wij-van-de-Aarde het tij nog weten te keren? Het bedroeft mij.

Waarom raakt me dit zo diep, te zien dat wat eens vol leven was er nu zo doods bij staat? Er gaat een trilling van beroering naar het afgestorvene in mijzelf. Het besef dat ik afscheid moet en wil nemen van iets dat in mijzelf nu geen voedingsbodem meer vindt. Afscheid van iets dat niet meer past.. Afscheid…loslaten… steeds weer opnieuw… steeds meer. En telkens is er die pijn.

Alle bomen langs dit pad hebben iets troosteloos.. geen blad.. kale takken steken af tegen een blauwe lucht… Maar als ik mijn focus verplaats voorbij het donkere silhouet van de dode boom lijkt het licht daar te schijnen en het geeft plots aan het totale beeld en heel andere, minder troosteloze energie. Het voelt als belofte… pijn verzacht en verdwijnt.

Hoopvol

Dan draai ik me om, en kijk naar de andere kant van het bospad. Uitbottende takjes, teer bladgroen dat vol licht lijkt. Blaadjes als lichtvlindertjes...nieuw leven, een begin van uitbundigheid en overvloed van moeder natuur. Het is lente, begin van een nieuwe cyclus. Veelbelovend in heel veel opzichten. Het komt wel goed met moeder Aarde voel ik... kijk hoeveel levenskracht ze in zich heeft.

En steeds meer mooie mensen worden zich nu bewust van de juiste manier waarop ze behandeld wil worden en hoe zij met haar kunnen samenwerken. We gaan de goede kant op ook al zien we dat niet elk moment van de dag. Het is beide zo duidelijk aanwezig: het bewusteloze verval en afgestorvene gelijktijdig met een toenemende heldere en zuivere oerkracht-energie die het Licht in zich draagt, verspreidt en deelt met alles wat leeft.

Creatiekracht zoals het bedoeld was

Ook in mijzelf voel ik de aanwezigheid van een prille nieuwe energie. Als lente-energie... licht en teer, verbonden met een natuurlijk scheppende oerkracht-energie. Het groeit, integreert en vindt bekrachtiging en reflectie in de ogen van al die mooie bewuste mensen die ik in deze bijzondere tijd mag ontmoeten. Herkenning en bevestiging: 'het is goed... we zijn op de goede weg...'

LENTE-OGEN... mis ze niet, kijk er niet aan voorbij. Ze reflecteren en bekrachtigen jouw eigen ontwakende scheppingsenergie.

2 gedachten over “Lente-ogen: hoopvolle bevestiging”

  1. Zo herkenbaar. Via jouw woorden zo beleefbaar. Dood, afscheid, herboren worden, nieuw leven. Die cyclus steeds opnieuw in ieder moment. Het is veel. Veel te rouwen. Pijn. Los te laten. In overgave. In liefde. Hergeboorte. Nieuw leven. Nieuwe Aarde.
    Jouw woorden troosten me, als zachte, warme armen van lichte liefde.
    Dank je wel
    💛☀️💛

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics