Medical Medium over Reuma

“…De belangrijkste stap die je vandaag kunt zetten in de richting van echte genezing is veel meer dan alleen dieet of het vermijden van sprays. Je moet eerst in je hart de ware oorzaak van je ziekte kennen. Je lichaam valt zichzelf niet aan. Het is de grootste fout om te geloven dat je immuunsysteem je niet ondersteunt…”

(Anthony William)

 

Reumatoïde Artritis en Artritis Psoriatica

Anthony William over Reumatoïde Artritis en Artritis Psoriatica  (vertaling)

Voor het originele artikel volg deze link: medicalmedium>>>
(http://www.medicalmedium.com/blog/rheumatoid-psoriatic-arthritis)

Ben je gediagnosticeerd met Reumatoïde Artritis (RA) of Artritis Psoriatica (PA)? Heb je te horen gekregen dat de oorzaak een mysterie is of dat je lichaam zichzelf aanvalt? De waarheid is dat er een echte oorzaak is achter deze ziekten waar de medische wetenschap zich niet bewust van is. Als je eenmaal weet wat de werkelijke oorzaak is, kun je beginnen met genezen, omdat je het hoofdprobleem aanpakt.

De Auto-immuuntheorie

De meeste mensen wordt verteld dat hun Reumatoïde en Psoriatische Artritis worden veroorzaakt door een antilichaam dat in het lichaam is aangemaakt en de gewrichten aantast. Dit is een misleide theorie die niet alleen nooit is bewezen, maar helaas ook binnen de medische gemeenschap een wet is geworden. Toen dit antilichaam werd ontdekt, wisten wetenschap en onderzoekers niet eens wat het deed, en dat doen ze nog steeds niet. Dit betekent dat sinds deze theorie is ingevoerd, alle behandelingen en prognoses gebaseerd zijn op een antilichaam wiens functie nog steeds een mysterie is; wat de echte oorzaak van RA en PA net zo raadselachtig maakt als toentertijd het onderzoek naar deze ziekten voor het eerst begon. Omdat de huidige behandelingen en medicijnen voor patiënten gebaseerd zijn op deze onjuiste theorie, zijn er zoveel mensen die nog lijden aan zwelling, stijfheid en pijn in de gewrichten, evenals de andere symptomen die geassocieerd worden met deze ziekten.

Toen mensen in de jaren vijftig voor het eerst last kregen van mysterieziekten, werden onderzoek en wetenschap gedwongen om hormonen de schuld te geven. Dit komt omdat, zoals zo vaak gebeurt bij medisch onderzoek, al het geld in hormonen werd geïnvesteerd. Er werden talloze onderzoeken uitgevoerd met betrekking tot hormonen op het moment dat farmaceutische bedrijven klaar waren om hun nieuwe hormoongeneesmiddelen te verkopen en te promoten. Echter, één arts was er niet van overtuigd dat hormonen de schuldigen waren, dus hij kreeg geld voor meer onderzoek en groef verder. Hij stuitte uiteindelijk op een antilichaam, waarvan hij dacht dat dit de oplossing was. Hij creëerde een theorie dat het antilichaam het onverklaarbare wapen van het lichaam tegen zichzelf was, hoewel de feitelijke reden voor het antilichaam nog steeds volledig onbekend was. Dit onderzoek werd zo zwaar gefinancierd dat het onaanvaardbaar zou zijn om uit te leggen dat men geen idee had wat het antilichaam doet. Daarom was een soort conclusie nodig, een theorie die zou blijven kloppen. De reden waarom onderzoekers uiteindelijk concludeerden dat het lichaam zichzelf aanviel, was omdat het de stelling van de moderne geneeskunde beschermde. In deze theorie wordt de patiënt boven alles de schuld gegeven, wat voorkomt dat vingers naar de geneeskunde worden gewezen. Momenteel gaat de meeste financiering naar gen-onderzoek, dat altijd concludeert dat de genen van de patiënt de schuld zijn en dat er niets aan te doen valt. Dit is gewoon een andere manier om het echte probleem te vermijden en om alle schuld te leggen bij de persoon die lijdt. Ik deel de waarheid over deze misvattingen in mijn boek Thyroid Healing.

De waarheid over het antilichaam

Dit antilichaam dat het valse 'poster-kind' is geworden voor auto-immuunziekten is eigenlijk slechts éénn van de vele antilichamen die nog ontdekt moeten worden door wetenschappelijk onderzoek. Het meest ironische deel van de gebeurtenissen van de laatste halve eeuw is dat alles wat de medische wetenschap beweert over dit antilichaam eigenlijk precies het tegenovergestelde is. In plaats van het lichaam aan te vallen, is dit antilichaam door het lichaam gemaakt om zichzelf te beschermen tegen een externe indringer. Het antilichaam, hoewel het een indicator is van iets dat wordt aangevallen, is niet degene die de aanval uitvoert. Het is een bewijs dat je lichaam er alles aan doet om je te ondersteunen en te beschermen. Het richt zich niet tegen het weefsel; het gaat achter de ziekteverwekker aan.

De ware oorzaak van RA en PA

We leven momenteel in een viruscultuur. Onze wereld woekert van ziekteverwekkers die onverklaarbare ziektes veroorzaken en die auto-immuun worden genoemd. De medische wetenschap weet niet dat Epstein-Barr Virus (EBV) de oorzaak is van zoveel ziekten, waaronder Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheidssyndroom, Multiple Sclerose, Schildklieraandoeningen, Lupus, de ziekte van Lyme, Tinnitus, duizeligheid, Reumatoïde Artritis en psoriatische Artritis. Er zijn meer dan 60 varianten van EBV, wat een schok kan zijn voor iedereen die alleen bekend is met dit ene virus en ook voor degenen die op medisch gebied werken. Ik behandel dit virus uitvoerig in mijn boek Thyoid Healing.(Schildkliergenezing).

Artritis Psoriatica wordt gecreëerd door het EBV dat zich voedt met het zware metaal koper in de lever. Toxische variëteiten van koper zijn perfect voedsel voor het virus dat AP creëert. Wanneer er een overvloedige hoeveelheid voedsel aanwezig is waar EBV van houdt - zoals koper - wordt het virus sterker en meer ongebreideld in het lichaam en tast het de gewrichten en weefsels aan. EBV maakt vervolgens een interne dermatoxine aan, die anders is dan de bekende externe dermatoxine, die vervolgens op de huid terechtkomt. Dit is wanneer huiduitslag - een van de psoriasis- en/of eczeemrassen - optreedt, evenals pijntjes, pijnen en ontstekingen. Dit proces wordt verder uitgelegd in mijn boek Thyroid Healing. De medische wereld is zich niet bewust dat dit de echte oorzaak van AP is, laat staan dat virussen zich voeden met specifieke voedingsmiddelen, metalen en toxines. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen niet de antwoorden en hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben om echt te kunnen genezen.
Koper kan op vele manieren in het systeem worden opgenomen. Iemand heeft bijvoorbeeld in een oud huis gewoond met oude pijpen van koper die alles groen maakten. Of men gebruikte koperen pannen zodat het metaal in het voedsel terechtkwam. Koper is wijdverbreid in pesticiden, wat betekent dat wonen in de buurt van landbouwgrond, zelfs op 80 km afstand, kan leiden tot blootstelling aan giftige koper. Koper is aanwezig in alle bestrijdingsmiddelen, rodenticiden, herbiciden en fungiciden, wat betekent dat we ons verre moeten houden van het spuiten binnen en buitenshuis. Telkens wanneer je nieuwe linnen of stoffen koopt, zoals handdoeken, lakens, kleding, ondergoed of sokken, is het verstandig om ze tweemaal te wassen voor gebruik. Nieuw beddengoed en kleding zijn geladen met fungiciden, die vol koper zitten dat in de huid kan sijpelen, je grootste orgaan. Het is belangrijk op te merken dat dit giftige zware metaalkoper anders is dan het nuttige sporenmineraal koper dat wordt aangetroffen in planten.

Reumatoïde Artritis wordt veroorzaakt door Epstein-Barr Virus dat zich in een laat stadium bevindt (lees meer over de stadia van EBV in mijn boek Thyroid Healing,). Deze variëteit van EBV voedt zich niet graag met koper of er is eenvoudigweg geen overmatige hoeveelheid giftig koper in het systeem. Deze specifieke variëteit van EBV van RA geeft de voorkeur aan het kwik van zware metalen om zich te voeden. Deze variëteit komt in het vierde stadium in het bindweefsel, de gewrichten en de ligamenten, en veroorzaakt ontstekingen die bewijzen dat je lichaam probeert de indringer op afstand te houden. Zwelling van de knokkels, cervicale wervelkolom en dergelijke is een indicatie dat het lichaam reageert op het virus dat dieper graaft en permanente schade aan zenuwen en weefsel veroorzaakt. In zijn mildere vormen kan het zich voordoen als mysterieuze pijntjes. In geavanceerde vormen ervaren mensen ernstige gewrichtszwelling en een diagnose van RA. Deze informatie is onbekend voor medische wetenschappers en onderzoekers.

De allereerste stap

De belangrijkste stap die je vandaag kunt zetten in de richting van echte genezing is veel meer dan alleen dieet of het vermijden van sprays. Je moet eerst in je hart de ware oorzaak van je ziekte kennen. Je lichaam valt zichzelf niet aan. Het is de grootste fout om te geloven dat je immuunsysteem je niet ondersteunt. Wanneer je denkt dat je ziekte auto-immuun is, houd je echte genezing tegen, omdat je je lichaam niet de ondersteuning geeft die het nodig heeft wanneer het de strijd tegen de ziekteverwekker in je lichaam voortzet. Als je weet en beseft dat je lichaam niet tegen zichzelf vecht, maar tegen een ziekteverwekker zoals een virus, geef je je immuunsysteem een enorme boost om sterker te worden en om nog meer gefocust en harder voor je te werken. Bovendien, als je weet dat je een virus moet bestrijden, kunt je de praktische stappen leren die je kunt nemen om je lichaam zoveel mogelijk ondersteuning te bieden.

Hoe te genezen

De medische wetenschap is zich er niet bewust van dat het antilichaam ontstond om het Epstein-Barr-virus te bestrijden; je lichaam heeft echter nog steeds alle ondersteuning nodig die het kan krijgen. Hieronder volgen enkele stappen die je helpen om te herstellen van Reumatoïde en Artritis Psoriatica.

Verwijder zware metalen
Zware metalen zijn een van de favoriete voedingsmiddelen van EBV. En bijna allemaal hebben we onbewust giftige zware metalen in ons lichaam. Deze metalen maken het mogelijk dat het virus blijft groeien en productiever wordt. En hoe meer het zich voedt met metalen zoals kwik en koper, hoe meer giftige afvalstoffen het virus uitscheidt in het lichaam, wat leidt tot de symptomen van Psoriatica en Reumatoïde Artritis. Om zware metalen uit je lichaam te verwijderen zijn er vijf belangrijke ontgiftende voedingsmiddelen die je in je dagelijkse voedingspatroon dient op te nemen: gerstegrassap-extractpoeder, koriander, Hawaiiaanse spirulina, wilde bosbessen en Atlantische dulse. Voor meer informatie over ontgiftende voedingsmiddelen voor zware metalen, bekijk mijn artikel en radioprogramma genaamd Heavy Metal Detox.

Te vermijden voedingsmiddelen
Voor de genezing van RA en PA is het essentieel om te voorkomen dat dingen worden gegeten die het favoriete voedsel van EBV zijn, zoals eieren en zuivelproducten. Het is ook het beste om varkensvlees te vermijden, omdat het de lever zodanig belast dat het virussen een kans geeft om zich te vermenigvuldigen, te groeien en de gewrichten en de huid te ontsteken. Het is ook belangrijk om gluten te vermijden omdat het brandstof voor het virus oplevert, iets dat bij de medici onbekend is. Als je na enkele maanden zonder eieren, zuivelproducten en gluten toch nog steeds symptomen ondervindt, overweeg dan om alle granen, inclusief haver en rijst, weg te laten terwijl je geneest. Sommige mensen kunnen granen goed verdragen, maar bij sommigen moeten granen worden verwijderd om diepere genezing mogelijk te maken. Het is ook nuttig om maïs, soja en koolzaadolie te vermijden. Om meer te weten te komen over waarom het raadzaam is om deze voedingsmiddelen uit je dagelijkse voeding weg te laten als je een symptoom of ziekte hebt, kun je de volledige uitleg in mijn boek Thyroid Healing lezen.

Genezende voeding: fruit
Hoewel velen gezegd is om fruit te vermijden vanwege het suikergehalte, is deze trend eigenlijk een ander voorbeeld van verkeerde informatie, waardoor men geen toegang heeft tot de krachtige antivirale eigenschappen in bananen, dadels, appels, meloenen, mango's en alle andere soorten van fruit. Fruit is het meest antioxidante voedsel ter wereld. Antioxidant moet echt synoniem zijn aan een lang leven, want fruit is het beste voedsel om het leven te verlengen en ziekte te bestrijden. Wilde bosbessen, bramen en kersen behoren tot het voedsel met het grootste gehalte aan antioxidanten. Kies die vruchten die het aantrekkelijkst voor je zijn. Als je een boerenmarkt bij jou in de buurt hebt, maak er dan een wekelijkse gewoonte van om je boodschappen daar te doen en ontdek de vele soorten fruit die voor je beschikbaar zijn: appels, peren, perziken, kaki's, abrikozen, watermeloenen en dadels. Verschillende citrus soorten zijn ook een prachtige aanvulling op je met fruit gevulde voeding. Hoewel sommige mensen denken dat sinaasappels, citroenwater of grapefruit hun RA of PA kunnen doen opvlammen, voelt het alleen zo aan omdat de citrusvrucht het vergif en het virale bijproduct in je systeem ontgift. Naast fruit zou je ook veel bladgroenten en groenten moeten eten en dagelijks het sap van selderij drinken. Raadpleeg mijn boeken Medical Medium (ook in het Nederlands), Lifechanging Foods (Levensveranderende voedingsmiddelen in het Nederlands vertaald) en Thyroid Healing voor meer informatie over andere voedingsmiddelen die voor deze aandoeningen moeten worden gebruikt. Je kunt ook veel over helende voedingsmiddelen lezen op mijn blog. Bovendien is de 28 Daagse helende reiniging, zoals beschreven in mijn boek Medical Medium, ideaal bij deze aandoeningen.

Aanvullende therapieën
Veel mensen met RA gaan naar een infraroodsauna vanwege vermoeidheid en stijfheid. Dit kan een goede optie voor je zijn, zorg er wel voor dat je de warmte niet te hoog instelt. Wees je bewust van hoe lang je in de sauna blijft. Een andere uiterst nuttige behandeling is zachte massagetherapie, een van de oudste therapieën sinds het begin der tijden. Genezing van de ene persoon naar de andere kan ongelooflijk zijn voor RA.

Overweeg de volgende genezing ondersteunende supplementen:

  • Zinksulfaat is een van de belangrijkste middelen om EBV te bestrijden. Het lichaam maakt in hoog tempo gebruik van voorraden en zelfs diepe zinkreserves, wat betekent dat het heel gewoon is om zinkdeficiëntie te krijgen als je EBV hebt, als je dat nog niet had. Dit supplement geeft een belangrijke boost aan het immuunsysteem, zodat EBV-cellen kunnen worden vernietigd en onderdrukt.
  • L-Lysine remt en vermindert een EBV-virale last en werkt als een ontstekingsremmer voor het hele lichaam.
    Cat's Claw is een krachtig ontstekingsremmend en antiviraal middel dat zeer nuttig kan zijn voor Reumatoïde en Artritis Psoriatica.
  • Een methylfolaatsupplement dat methylatieproblemen ondersteunt, samen met het juiste B12-supplement dat adenosylcobalamine en methylcobalamine bevat, is erg belangrijk voor mensen die lijden aan RA en Reumatoïde en Psoriatische Artritis.
  • Glutathione helpt om de lever te ontgiften van het virus en de toxines die door RA en AP veroorzaakt worden.
  • Alpha Lipoic Acid (ALA) herstelt en verstevigt delen van het lichaam die door het virus zijn beschadigd.
  • Het blad van de Koningskaars/toorts (Verbascum Tapshus) heeft sterke antivirale eigenschappen.

De informatie over genezing en adviezen ten aanzien van voeding en supplementen die in mijn radioshow en blogpost over Psoriasis en eczeem worden genoemd, zijn aan te bevelen.

Volhouden en doorgaan

Reumatoïde Artritis en Artritis Psoriatica zijn geen auto-immuunziekten, en deze mythe is er een die onmiddellijk moet worden gecorrigeerd, zodat de miljoenen mensen die lijden, echte antwoorden kunnen krijgen. Wanneer je verkeerde informatie over je ziekte krijgt, krijg je in feite een rood stoplicht. Ik hoop dat je dit begrip van RA of PA kunt laten varen met hernieuwde hoop en groen licht. Het beseffen dat je lichaam een virus bestrijdt dat zich voedt met gifstoffen en metalen in je systeem, is het eerste en krachtigste wat je kunt doen. Het is nodig om de idee los te laten dat je lichaam tegen je werkt. Het is onmogelijk voor het lichaam om ook maar een enkele cel in je lichaam aan te vallen.

Wanneer je je opties voor genezing overweegt, kan al deze informatie overweldigend zijn. Vergeet niet om het rustig aan te doen en in je eigen tempo. Het pad zal er voor iedereen iets anders uitzien. Misschien heb je enige tijd nodig om al het te vermijden voedsel uit je dagelijkse voeding weg te laten, maar de toevoegingen zullen gemakkelijker worden. Misschien is het eten van fruit een eenvoudige stap, maar is selderij sap eerst te veel voor je. Doe wat je vandaag kunt doen en blijf het vanaf hier langzaam aan opbouwen. Vergeet nooit dat je lichaam met je werkt, niet tegen je, en dat genezing mogelijk is.

Medical medium                             Medical Medium Life Changing Foods - Ned. editie

Geverifieerd door ExactMetrics