Angst loslaten


Soms kun je je zo voelen, beklemming, alsof iets je bedrukt en in een houdgreep houdt. Angst? Soms ben je je er niet eens van bewust dat angst hieraan ten grondslag ligt. Onderzoek dit eens voor jezelf. Angst wordt gevoeld omdat het losgelaten wil worden. ‘Iets’ in jou wil die angst nog steeds vasthouden… omdat ‘iets’ denkt het nodig te hebben ter bescherming, veiligheid en controle. Een reflexmechanisme dat in werking treedt omdat iets onbekends en nieuws zich aandient wat het niet kent.

vlinder
Durf maar los te breken uit die ketenen van angst die je gevangen houden en verschuif je aandacht naar dat krachtige deel in jou dat licht en liefde ademt en is.  Durf volledig in te ademen en volledig uit te ademen. Met elke inademing adem je licht en liefde in en met elke  uitademing laat je meer los van die zware aanhaking van oud bewustzijn en breng je de lichtenergie dieper je lichaam in. Grond en veranker deze duizelingwekkende energie dieper en dieper je lichaam in, naar je buik, je bekken.

Adem diep in en diep uit…. Adem lichtdeeltjes tot in de verste poriën… in je cellen en in elk bestanddeel van je cellen. Adem in en uit… Zie dat het licht zich mengt met het donker… zie liefde zich mengen met angst… zie en voel… hoe liefde je vult en optilt en je lichaam verankert met elke uitademing.
Blijf ademen… in en uit….
Zie je angst zich losmaken en in beweging komen, omringd door en gevuld met jouw liefde, zich verplaatsend richting de rand van je energieveld – probeer voor je te zien hoe jouw angst er uit ziet…. Terwijl je de tinteling voelt in je handen, je armen, je borstgebied… en misschien wat licht wordt in je hoofd, blijf je ademen, in en uit…. Adem licht en liefde in en adem angst uit in een omarming van liefde… geef het de ruimte. Sta het toe om uit je systeem te gaan… in liefde… alleen in jouw liefde en met jouw toestemming is het mogelijk…voel hoe de angst langzaam wegglijdt en verdwijnt. Voel hoe de verkramping uit je kaken verdwijnt… de tinteling langzaam via je borstgebied, je armen en je handen en vingertoppen verdwijnt. Vergezeld door liefde, zich vermengend met een groter veld van liefde om volledig opgenomen en getransformeerd te worden in een immens veld van licht dat aarde en kosmos omvat en doorstraalt. En voel dat er op de plaats van de benauwende druk ruimte is ontstaan, warmte.

Herhaal deze oefening zo vaak je daar de behoefte toe voelt. Je zult merken dat je je pad lichtvoetiger en vol vertrouwen kunt vervolgen….

Vertrouw op de hulp die alom tegenwoordig is voor jou en vertrouw vooral ook op je eigen kunnen en kunde. Vertrouw op jouw welslagen om gehoor te geven aan het verlangen om volledig liefde te zijn in een menselijk lichaam op Aarde. De realisatie van een eenheid in liefde kan alleen maar in ons zelf beginnen als we de angst voorbij zijn. En je zult merken dat jouw energieveld van licht en liefde zich als vanzelf samenvoegt met dat van gelijkgestemden. De effecten van onze co-creatie naar een eenheid in verscheidenheid zullen in de dagelijkse realiteit steeds duidelijker te zien zijn. Jouw aandacht en bewustzijn zal het licht versterken.

 

(lees ook: ‘Als angst je bedrukt‘)

Geverifieerd door ExactMetrics