Bos van Omarming

Vogelgeluiden – ruisende jonge bladeren – zacht briesje – zonlicht – omarming van bomen - een bos vol belofte en levensenergie

Een uitnodigend bankje... sluit je ogen en adem de sfeer van deze paradijselijke plek met volle teugen in… In de verte klinken geluiden van een andere wereld. Dit bos, zo vol leven, zo vol van meer dan je met je blote oog waarneemt. ‘Voel mij…adem mij...
Adem uit alle onrust en geluiden van buitenaf, de ruis van gedachten... en adem dit pure zuivere lichte in…

Hoor eens hoe je verwelkomt wordt door een vrolijk privé concert van de vogels. Voel hoe een aangename rust en ontspanning in je lichaam komt. Groene omarming van bomen en varens en boven je hoofd laat zacht ruisend gebladerte aangenaam zonlicht door. Adem in… al dit levende leven. Zie je het licht op en in de bladeren?  Voel je dit zelfde licht jou verwarmen en omarmen? Ruik de geuren… van wilde hyacinten, meidoorn, fluitenkruid en meer.

Adem… ontspan. Adem leven, adem licht, adem Aarde.
Levenslicht stroomt als vanzelf met je adem mee je lichaam binnen. Als vanzelf je hart binnen. Het vindt zijn weg op een stroom van levend licht naar al jouw organen en cellen. Licht en leven, jouw essentie.

De bomen buigen hun gebladerte naar je toe. De EIK vertelt je niet op te geven, maar om door te zetten en de standvastigheid in je zelf te hervinden. Hij schenkt je kracht en bescherming, eeuwig leven… Adem deze kracht, deze bescherming in.

De LINDE ruist met gratie, schoonheid en blaast je een briesje van geluk en liefde toe. Adem in…en vul jouzelf met deze energie van LIEFDE, net zoals elk blaadje, elke tak, elke wortel van deze Lindeboom gevuld is met liefdevolle wezensenergie.

Vanuit een andere richting komt een zachte werveling van wind dat je omhoog doet kijken en je ziet dat je in de beschutting van een BEUK zit. Ze heeft een energie van belofte om zich heen. Je voelt wijsheid, voorspoed en bloei. Adem in… Weet dat dit alles ook in jou aanwezig is, verankerd in Gaia, moeder Aarde… stevig en toch zacht.

De bekoorlijke BERK wuift je vriendelijk toe. Wat een sierlijke zachtheid. Adem maar in deze onvoorwaardelijke zachtheid. Adem uit wat niet vriendelijk is, wat vast zit, wat pijn doet.

Het voelt steeds lichter in jouzelf en de energie van dit omarmende bos voelt steeds transparanter. Wat een levenskracht adem je in met elke ademteug! Het is alsof je bewustzijn en je lichaam naar alle kanten uitdijt en met al dit ademende Leven om je heen samensmelt.
Nu kun je zelfs de ELS horen fluisteren: "Ik zie je vastberadenheid. Ik zie het geloof en weten in jouw innerlijke kracht dat je door moeilijke situaties heen loost. Ik zie jou omdat je mij kunt zien. Dat wat ik adem, adem ook jij. Zullen we samen ademen? Zodat jij nog meer jouw innerlijke kracht bewust kunt worden? Adem… en adem uit alle moeilijkheid… jouw twijfel… adem uit….. Adem in zelfvertrouwen en zelfliefde…"
De Els wijst je op de onverwoestbare levenskracht van de ES. Wedergeboorte en nieuw leven, telkens opnieuw. Adem jouw wedergeboorte, jouw nieuwe leven in je lichaam. Durf het oude achter je te laten. Adem heel bewust met elke ademteug Levend Licht in. Adem dat pijnlijke onbewustzijn je lichaam uit… daar waar het pijn doet.

De vogels fluiten je vrijheid toe en vooral blijheid en bemoediging. En zelfs het vlindertje dat op je knie komt zitten heeft z’n eigen verhaal voor jou. Adem maar in… adem uit…
En adem daarna in: Innerlijk leven, levenskracht in elke cel van je lichaam. In elk orgaan, in je adem, in je bloed, in je bloedstroom naar elk orgaan en elk verborgen hoekje in je lichaam…. Zoals de sapstroom van de bomen vol belofte en leven, vol eindig leven is, zo ben jij… met je voeten op aarde. Een stroom van eeuwig leven. Adem in en zie al die bomen om je heen, elk met zijn eigen unieke energie. Ze weerspiegelen wat zich in jou bevindt.

Een stevige windvlaag, veroorzaakt door alle bomen om je heen (of is het net andersom?), waait over je gezicht en door je haar. Strijkt over je handen, je rug en verwarmt je hart. En je hoort hun ruisende fluistering: "Dankjewel.. dat je ons kon horen, maar bovenal dankjewel dat jij in jouzelf dat wat ons elk seizoen opnieuw vreugde geeft, kunt voelen en horen in jouzelf. Stroom maar mee en vertrouw op deze kracht die in jou is. “

Dankjewel lieve bomen, dankjewel prachtig bos. Dank aan dit alles en nog veel meer dat me omarmde en waarin ik mijzelf herken.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics