Transformatie van het Ego

vrijheid veranderingEen andere weg in slaan…             

Op alle lagen in je (spirituele) ontwikkeling en groei kom je de eigen aardigheden van het ego in je zelf tegen. Het ego is niet negatief, ga het niet verwensen of er tegen vechten of negeren. Angst, controle, zelfoverschatting zijn o.a. kwaliteiten van het ego, maar ook je zelf onderschatten en jezelf minderwaardig vinden is iets van het ego.

Onderstaande meditatie helpt je om het ego met je hart te verbinden, zodat het een andere plaats krijgt en je meer vanuit vertrouwen van binnenuit je leven vorm kunt gaan geven.

Een ‘HARTig’ woordje met het ego:

Ga lekker zitten en zorg dat je niet gestoord wordt.
Wees je bewust van je lichaam… dat je zit… van je voeten op de grond. Haal even bewust diep adem en adem goed uit. Volg daarna het natuurlijke ritme van je adem. Je gedachten van jouw persoonlijke dagbewustzijn parkeer je even. Zet ze maar even ergens… in een kast of op zolder…. Je kunt er zo weer bij, maar nu even niet.

Met elke uitademing voel je meer ontspanning komen in je lichaam. Van je hoofd… je schouders… je ruggengraat… Neem even de tijd om dit goed te voelen. Als gedachten voorbijkomen, laat ze dan voor wat ze zijn, je blijft je focussen op je lichaam en op het navolgende. Dan visualiseer je de zon onder je voetzolen. Neem waar hoe jouw zon er uit ziet…hoe die voelt… en maak hem dan zo mooi en zo groot mogelijk, zoals jij zou willen dat ie er uit zag. Jouw eigen, allermooiste zon van alle zonnen, onder jouw voetzolen. Neem ook hier even de tijd voor en laat je als het ware in deze energie zakken zover als voor jou goed voelt.
En voel dan deze energie met elke inademing via je voetzolen je lichaam binnenkomen. Alsof je voetzolen je longen zijn.
Voel en zie dan dat het licht en de energie van deze zon met elke inademing je hele lichaam doorstroomt, langs je ruggengraat, en naar je hart waar het via je bloedstroom naar al je organen en cellen wordt getransporteerd… Neem echt even de tijd om dit goed te doorvoelen. Met elke uitademing komt er meer ruimte voor het licht dat je inademt.
In je hart zie je deze prachtige zonne-energie van licht en heerlijke veilige warmte… ga met je bewustzijn in je hart, in deze veilige plek vol licht van jóuw zon. Koester je er in net zolang als je wilt…
Dan – vanuit je hart – zie je het ego voor je en spreekt het toe … Bedank het voor wat het zo lange tijd voor jou heeft gedaan en je heeft geholpen en beschermd. (En vóel ook dankbaarheid jegens het ego). Dan vertel je dat je besloten hebt een andere weg in te slaan. Dat je een knop hebt omgedraaid in je zelf, op een andere zender hebt afgestemd. Een nieuwe weg, een weg van het hart waarvan de vorm niet vast staat… dat er elk moment gekozen kan worden voor iets nieuws dat beter voelt…
En vertel dat dit een weg is die veel minder moeite kost, dat er niet gestreden hoeft te worden of gevochten, dat dit een weg is van vertrouwen en overgave. En zeg dat je de hulp van het ego nodig hebt en dat het ego nog nooit zoveel kracht en tegelijkertijd zoveel zachtheid zal ervaren. Moeiteloos mee stromend.

Visualiseer een dikke wervelende energiekolom van licht vanaf je hart naar het ego en neem waar hoe je lichaam reageert. Zie ook hoe het ego zachter wordt en dat het als vanzelf stukjes loslaat die nu niet meer nodig zijn.
Vertel het dat jullie voortaan een samenwerkingsverband hebben vanuit hartsenergie. Ego en Hart, Denken en Voelen, Linker en Rechterhersenhelft, op weg naar eenheid en samensmelting…

Je ego zal nog wel eens in oude patronen vervallen, maar dat geeft niet. ‘Let it Go!’
Het heeft zich nog nooit zo moeiteloos veilig gevoeld…. Jij hebt je nog nooit zo compleet en veilig gevoeld. Volg je hart!

Voel jij je aangetrokken tot de Sound of Crystal Ascentiefrequenties? Ze ondersteunen het proces van nieuwe paden inslaan en het oude los te laten en vooral meer ruimte vrij te maken voor de LIEFDE die jij bent. Je krijgt meer vertrouwen in de keuzes van je hart en kunt gemakkelijker de beperkende bedenkingen van je mentale veld los laten.

Ik wens je een reis met het Licht van Thuis!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics