Niet rusten… de onderste steen boven…

hand-in-handHand om hand tand om tand… sla jij mij dan wil ik net zo hard en het liefst nog harder terugslaan. Zo doen we het al eeuwen en eeuwen. Wat is nu het belangrijkste eigenlijk? Wat heeft op dit moment onze gerichte energie nodig? Dat het hoe en waarom en wie boven water komt? De welles-nietes-spelletjes?

De gedachte die bij mij als eerste naar boven kwam: misschien is het wel het belangrijkste dat we met ons allen eindelijk eens gaan beseffen dat geweld en wapens nooit en te nimmer een oplossing zullen bieden tegen geweld. Dat we de waanzin ervan eindelijk gaan inzien.
Laten we elkaar eindelijk eens zien in onze ware gedaante.  Mensen die gelukkig willen zijn, lief willen hebben, zonder angst om zich uit te spreken en zichzelf te zijn, kortom mensen met het besef dat de energie van het hart de meest machtige en vrijheid gevende kracht is. Voor vrijheid heb je geen wapens of een leger nodig. Vrijheid is ons geboorterecht.

Utopie? Ik denk het niet. We scheppen onze eigen werkelijkheid, elke dag, elke minuut opnieuw. En elk moment kunnen we deze veranderen door een andere, lichtere mogelijkheid kiezen. We moeten gewoon maar eens mee beginnen ons voor te stellen hoe een betere wereld er uit zou zien. Alles is ooit begonnen met een gedachte. Jouw gedachte doet er toe! Ooit gehoord van het ‘verbindende veld’? Jouw gedachten van liefde en eenheid zullen het collectieve veld beïnvloeden, waar al die mensen in oorlogsgebieden ook deel van uit maken. Jouw intentie kan werkelijk een verschil maken!

Een nieuwe aarde is zich op dit moment aan het ontvouwen. Af en toe zie ik een glimp van die nieuwe aarde, waarin mensen anders met elkaar omgaan, waarin meer aandacht is voor de natuur om ons heen, waar mensen de handen ineen slaan en gaan samenwerken vanuit hun eigen individuele wijsheid. Grote dingen ontstaan eerst in het klein. Geef een nieuwe aarde in je zelf en in je eigen omgeving ruimte.  Ik heb er alle vertrouwen in. Het komt wel goed met de wereld en de mensheid!

©Tineke

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics