Nieuwsbrief november

lichtduisternisLieve lezer,

Natuurlijk zie ik het wel: die menselijke ellende om ons heen, de leugens en bedrog, de manipulaties, complotten en mismanagement, het geweld, de strijd, het meedogenloos elkaar de vernieling in helpen.
De tegenkrachten die al het goede lijken tegen te houden. Ik weet (tot op zekere hoogte) van antikrachten die het licht – dat in kracht toeneemt – met alle macht willen tegenhouden.
Natuurlijk zie ik het wel, de pijn, het verdriet, de wanhoop en vooral de angst die velen gevangen houdt. Natuurlijk zie ik wel dat het in heel veel delen in de wereld niet veilig is. En ik begrijp jou heel goed als jij naar aanleiding van mijn vorige brieven en blogs jezelf afvraagt of dit allemaal wel tot me door is gedrongen.

Natuurlijk ben ik mij ervan bewust, en ja, ook mij overvalt soms een sombere zwaarte en zelfs boosheid bij de beelden en informatie over al die wantoestanden in de wereld die via de media bij mij binnen komen.  Stel dat ik hier over zou gaan schrijven. Je waarschuwen om vooral maar je mond dicht te houden, om vooral maar te zorgen dat je je huis beveiligd hebt, om je vooral te zeggen in hoe zo’n onveilige wereld je leeft. Wat er wel niet met je kan gebeuren als….
Zou je er gelukkiger door worden? Neen, je zult jezelf nog meer en dieper in angst hullen en de macht van die negativiteit zal nog meer vat op je hebben. Niet alleen jij, ook jouw omgeving, sterker nog: ook de wereld zou er niet bij gebaat zijn.

Ik ken de verhalen over de antikrachten, de Annunaki en andere buitenaardsen die met alle geweld de controle willen houden over de mensheid. Dat wereldleiders door hen worden ingefluisterd en geïnspireerd. Elke kracht heeft hier op aarde een tegenkracht. Zo ook de kracht van het Licht. Zo ook de kracht van de duisternis.
Feit is dat de kracht van het licht veel sterker is dan de kracht van duisternis. Waarom? Omdat het een hogere trillingsfrequentie heeft en een sterke transformerende kracht. Duisternis is een lage frequentie. Zo ook angst, strijd, geweld, macht, onmacht, frustratie. Deze begrippen horen niet bij de energie van Zijn, de oorspronkelijke universele levensstroom. Uit deze energie, deze liefde, uit dit Licht, is alles ontstaan. Ja, ook de duisternis. Hoe dat kan? Omdat elke manifestatie van wat individueel ontstond uit dit universele Zijn, dit vonkje van universeel Licht, een vrije wil meekreeg. En op zoek ging naar de betekenis van Licht, van Zijn, van Liefde. Om daar achter te komen moet je je wel hullen in de dualiteit, moet je vooral weten wat niet-liefde is. Je kunt je daar net zo lang in wentelen en in ten ondergaan en ervaringen opdoen als je wilt. Tot dat je er genoeg van hebt en de verlangende fluistering van je ziel, van wie je werkelijk bent,  weer langzamerhand tot je doordringt.

Alles en iedereen (ook alles wat zich bezighoudt met de duisternis) zoekt zijn weg terug naar het Licht. Zelfs buitenaardsen willen alleen maar liefde, maar weten niet altijd hoe ze zich dit kunnen eigen maken. Ze zoeken het bij aardemensen, niet wetende dat ze dit in zich zelf kunnen vinden. Ja, ook zij! Wist je dat al heel veel Annunaki de verbinding met het Licht hebben hervonden? Er is nog een rest van die groep die er achteraan hobbelt. Net als bij de mensheid al een grote groep (een kritieke massa) een hoger bewustzijn heeft bereikt terwijl een heel gros nog lang niet zover is en zich nog wentelt in macht- en onmachtstructuren van het ego en denkt dat geweld de oplossing is voor hun onbewuste pijn. Een onbewuste groep die vasthoudt aan een oude 3D wereld, voelt zich door de veranderende energie in het nauw gedreven en lijkt alsmaar gewelddadiger en sluwer worden.

Ja, ik zie het.
Weet je waar ik me ook heel erg van bewust ben? Dat datgene waar ik aandacht aan schenk, in energie doet toenemen. Ik kan me ellendig, ziek, zwak en misselijk voelen totdat iemand met een heel blij bericht bij me aanbelt. Dan vergeet ik voor heel even de miserabele toestand waar ik me in bevond en voel me voor heel even niet meer ziek, zwak en misselijk. Herken je dat? De wetenschap heeft het allang bewezen: datgene waar je aandacht aan schenkt, groeit en wordt groter.
Dus…. focus ik mij op het Licht. Het Licht in mij zelf, het Licht dat ik zie bij andere mensen (ook al zien ze het zelf niet) en schenk ik extra aandacht aan de natuur om me heen, de blije positieve mediaberichten van liefde en compassie, zaken van het hart. Dit voedt mij, het maakt me blij. Het is geen mentaalgerichte focus, het is een hartgerichte focus. Van binnenuit. Samen met stevige gronding is alertheid, veiligheid en kracht een kwaliteit van deze hartfocus.

Ik neem waar wat er in de wereld om me heen gebeurt, ik ontken het niet. En ik neem zowel duisternis als licht waar. Ik voel en zie dat de kracht van Liefde toeneemt in de harten van de mensen. En weet je, af en toe lukt het me om met liefde te kijken naar alles en iedereen die nog achteraan hobbelt en nog niet genoeg heeft van deze stoffelijke illusie van geweld en angst. Ook zij zullen op een goede dag de fluistering van hun ziel weer horen, daar ben ik zeker van.

Laten we ons vanuit ons hart verbinden, focussen en de energie van het hart groter en groter maken…______________________________________________________________

Alle aangeboden workshops kunnen je ondersteunen in jouw eigen proces van diepere verbinding met wie je werkelijk bent. Niet alleen de ‘Licht en Klank’ samenkomsten, ook de workshops ‘versterk je zelfgenezend vermogen‘ (vanaf januari) en ‘versterk je Lichtkracht’ (vanaf februari). Je voelt wel wanneer het tijd is om gehoor te geven aan dat stemmetje van binnen.
 
Misschien herken je dit: ‘zal ik… of toch maar niet… het voelt wel goed, maar… als… stel je voor dat…’  Dat komen we allemaal wel eens of meerdere malen tegen in ons leven.  Voor Heart4Earth en voor ieder die hiermee resoneert schreef ik ‘Lieve kwetsbare Jij’. Wellicht geeft het je de bemoediging en ondersteuning die je nodig hebt op dit moment.
 
In de volgende nieuwsbrief meer over een aantal december-activiteiten ‘we vieren het Licht in ons’. 
 

In Licht en Liefde,

©Tineke

 

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics