Nieuwsbrief september

paardenbloemLieve lezer,

In deze tijd waarin we allemaal bewust of onbewust bezig zijn met opruimen van alles wat ons niet meer dient (zowel in ons huis als in ons zelf), worden emoties op verschillende lagen aangeraakt. Laat ze maar toe en laat ze er mogen zijn, het hoort bij dit proces van loslaten en vernieuwing.

Zo lastig als het kan zijn om eindelijk eens die ongebruikte oude spullen van de hand te doen, zo lastig kan het zijn om oude pijn vrijelijk te laten stromen zodat er weer ruimte kan komen in jezelf.
Misschien zit je momenteel in een proces waarin je het werkelijk niet meer weet en kan het even duren voordat je voelt wat nu werkelijk belangrijk is voor je.  Welke last draag je (bewust of onbewust – uit plichtsbesef, al of niet vrijwillig) met je mee? Wat wil je bewaren en wat laat je los? Wie wil jij zijn? Het is soms een hele uitdaging om weer in je centrum te komen.  Je lichaam en levensomstandigheden geven wel aan dat het nu hoog tijd is om je hart te volgen en een weg in te slaan die beter past bij wie je nú bent.

Weg-van-de-snelweg
Het is belangrijk om je af te stemmen op die rustige veilige plek in jezelf zodat onderdrukte emoties op een natuurlijk stromende manier hun weg naar buiten kunnen vinden, zonder dat je er in verzwelgt.  Laat ze maar gewoon toe, het is okee en veilig nu. Je hoeft niet altijd te weten waar ze mee te maken hebben, het gaat erom dat ze erkenning krijgen. Gronding en je verbinding met de aarde is in deze tijd misschien wel het belangrijkste om op te focussen, en vooral dicht bij je zelf zijn. Niets ingewikkelds hoor! Gun je zelf de ontspanningsmomenten waarin je even ‘weg- van-de- snelweg’ bent. Voor de een is dat buiten in de natuur zijn, een ander komt tot rust door aandacht voor het lichaam te hebben, meditatie, mooie muziek of door creatief bezig te zijn. Dagelijks een korte tijd doorbrengen in aandachtige stilte is van grote invloed op het kunnen handelen van alle prikkels en gebeurtenissen vanuit de buitenwereld en vanuit je binnenwereld. Het zorgt voor stabiliteit, rust en overzicht waar je lichaam en geest, je immuunsysteem, wel bij varen.

Cadeautjes
Voor mij was het deze zomer een cadeautje om na jaren weer de energie en lichaamskracht te hebben om in de tuin te kunnen werken. En daarnaast is het ‘werken’ met kristallen klankschalen nog steeds heerlijk.  Het geeft mij een stevige aarding en tegelijkertijd een hogere lichtverbinding.  Tijdens de komende workshops zullen we opnieuw gebruik maken van deze prachtige energie. Afstemming op je intuïtie en gevoel gaat hierdoor sneller en de energie wordt sneller opgebouwd.

Bijzonder is de ontdekking dat het klankeffect anders is als de klank door/via een bepaald kristal wordt geleid. Vorig jaar ontmoette ik ‘bij toeval’ Elly Blum, die mij regelmatig verbaasd doet staan over haar kennis van en haar vermogen tot hartcommunicatie met kristallen. Kristallen kunnen ons op een prachtige manier ondersteunen in het proces van bewustwording. Ze hebben met hun specifieke frequentieresonantie niet alleen invloed op ons fysieke en mentaal/emotionele systeem, in combinatie met klank openen zich nieuwe velden in je bewustzijn als je er aan toe bent. In velen wordt er in dit tijdsmoment een herinnering wakker gemaakt aan het gebruik van kristallen voor heling en bewustwording. Resoneert er nu al iets bij je? Ik hoop Elly binnen niet al te lange tijd te mogen verwelkomen voor een workshop bij NatuurlijkBewust. Ik verheug me er nu al op.

Aarden gaat over liefde
Onze geaarde verbinding is nodig om ons volledige potentieel van Licht en Liefde dat we zijn te kunnen vormgeven in dit leven. Goed in je lichaam aanwezig zijn is belangrijk. Pas dan kunnen we de eenheid van aarde en kosmos in ons zelf ervaren, als Licht uit hetzelfde Licht. Er is zóveel liefde om ons heen…we hebben geen idee! …of toch wel…?

Toe maar, ga maar, laat je maar vallen
Waarom zou ik verder gaan..
het is overal zo donker
Ga maar, Ik ben bij je
En als het touwtje nu eens te kort is?
Het touwtje zal nooit te kort zijn
Nou… vooruit dan maar…
En ik laat me vallen, mijn angst overwinnend
dieper afdalend in totale duisternis
tot plotseling…
Licht!
om mij heen en in mij…
Warmte, Veiligheid, Geborgenheid, Licht!

Meer lezen?  Over oorzaken en gevolgen van ‘niet geaard zijn’, oftewel niet in je lichaam aanwezig zijn, schreef ik in ‘Aarden=Liefde’ voor Heart4Earth.

Workshops  De data van de workshops voor de komende maanden zijn nu bekend. Tijdens alle workshops kan gebruik gemaakt worden van de prachtige Healing Arts Lichtremedies en de helende klank van kristallen klankschalen. Deze werken zowel aardend als ook trillingverhogend en brengen ruimte in je systeem. Opgave telefonisch of door middel van het betreffende formulier op de website.

Klank-Licht-meditatie ochtenden en avonden. De eerste bijeenkomst voor de ochtend is op 23 september en voor de avond op 26 september. Zie hier voor de andere data t/m december 2014.

Versterk je zelfgenezend vermogen’, vanaf januari 2015 start de eerste van een serie van vier bijeenkomsten
Aarden, verbinden met je lichaam, liefde voelen en brengen in je lichaam en je verbinding met je innerlijke stem staan in deze vier bijeenkomsten centraal. Meer info hierover vind je hier.

‘Versterk je Lichtkracht’. Eveneens in januari start de eerste van een viertal maandelijkse maandagavonden. In deze workshops verbinden we ons op een dieper niveau met de aardevelden, met sterren en planeten, onze universele oorsprong van Licht en Liefde. Over multidimensionale vermogens die in deze tijd bij velen van ons worden geopend. Meer info hier.

Een heel goede septembermaand gewenst in Licht en Liefde!

©Tineke

 

 

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics