Over veiligheid en keuzes maken…

lieveheersbeestjeDe impact van je wel of niet veilig voelen is enorm en kun je op verschillende lagen van je bewustzijn ervaren. Voel jij je veilig in de straat waar je woont… of kilometers ver van huis in een ander land? Voel jij je veilig genoeg om te zeggen wat je denkt en te doen wat je hart je ingeeft? Voel jij je veilig genoeg om alles los te laten wat niet werkelijk belangrijk voor je is?
Misschien heb je er nooit zo over na hoeven te denken, of is dit júist waar je op dit moment mee te maken hebt. Andere keuzes maken, al of niet noodgedwongen. Het loslaten van oude zekerheden is misschien wel het lastigste van allemaal. Het ‘ja maar…’ is vaak het eerste wat we onszelf horen denken.

Wij creëren onze eigen veiligheid op verschillende manieren. Verzekeringen, inentingen, wetten en regels, deuren op slot ’s avonds en steeds meer ook overdag; we omringen ons zelf met mooie dingen en raken aan bepaalde zaken emotioneel gebonden. Een baan, een partner, een huis, zowel op materieel als op emotioneel gebied zorgen we voor zekerheid en veiligheid.

Familie, vrienden, maken ook deel uit van je veilig en beschermd voelen. Je kent elkaar en weet wat je aan elkaar hebt. Het (familie)systeem waar jij deel van uitmaakt voelt veilig met vertrouwde gewoontes en gebruiken die zo gegroeid zijn en die bijna tot vanzelfsprekendheid zijn geworden. En onbewust ga je er van uit dat het altijd zo zal zijn. Maar stel nou eens dat iemand plotseling iets doet dat helemaal buiten jouw verwachtingspatroon valt en dat je totaal niet kunt begrijpen? Hoe hechter jouw band met die persoon is, hoe meer je dit zal raken en in verwarring brengen. De vanzelfsprekende veiligheid blijkt ineens niet meer zo zeker. De veilige zekerheid die mensen, dingen, dus alles buiten je, je kunnen geven, is maar relatief. Dat kan zomaar wegvallen en het kan zomaar helemaal niet meer veilig voelen. Er kan worden ingebroken in je huis, je kunt je baan verliezen, je geliefden kunnen op een kwade dag zomaar uit je leven verdwijnen. Eigenlijk zijn onze persoonsgebonden opgebouwde zekerheden en veiligheden erg kwetsbaar als je het goed bekijkt.
Veel – en misschien wel alle – opgebouwde zekerheden zijn egogebonden. Het prachtige sterke ego dat ons gemaakt heeft tot wie we zijn, ons heeft beschermd, met ons heeft gestreden, ons heeft helpen overleven en voor veiligheid zorgde. Velen van ons worden op dit moment geconfronteerd met de hebbelijkheden en onhebbelijkheden van het mentale veld, hun weinig flexibele ego. Datgene dat tot voor kort nog werkte, werkt plotseling niet meer; gebaande veilige wegen zijn afgesloten (en er is geen omleiding) en verwarring en angst voor het onbekende is het gevolg. Ook als je gehoor hebt gegeven aan de roep van je hart en nieuwe wegen bewandelt, zul je al die oude gewoontes van een zelfbeschermend ego tegenkomen in je zelf.

vrijheid verandering

Er bestaat een ander gevoel van veiligheid en geborgenheid die voorbij je persoonlijkheid gaat en je ego overstijgt. Dit diepere gevoel vind je binnen in je zelf. Dat is niet gebonden aan gebeurtenissen of omstandigheden of aan mensen om je heen. Dit is een basisgevoel en innerlijk weten dat het veilig voor je is om te ‘zijn’, om wat dan ook te ervaren, waar je je ook bevindt. Dat het veilig is om hier op aarde te zijn. Dat het veilig is om in je lichaam te zijn. Misschien ben je – net als velen met jou – dit veilige gevoel kwijtgeraakt in de loop van vele levens. Misschien is een deel van jou angstig om hier te zijn. Misschien heb je een herinnering aan een leven waarin je je nooit veilig waande en kon je alleen jezelf zijn en over je diepe waarheden spreken in het geheim, te midden van mensen die net als jij anders waren en anders dachten.
En dan ben je nu weer hier op aarde beland. En in je bloed circuleren de herinneringstrillingen van eeuwen geleden, ‘wat doe ik hier’ ‘ik wil hier niet zijn’, ’ik hoor hier niet’.
Dit gevoel bevindt zich veelal op een onbewuste laag en belemmert je ten volle het leven aan te gaan en je zelf te manifesteren (zie mijn H4E-artikel aarden=liefde)
Anderen zijn zich heel goed bewust van hun overlevingsmodus te midden van de energieën van deze wereld die ze als bedreigend ervaren. Overprikkeld als ze zich voelen, hebben ze de neiging zich terug te trekken, uit verbinding te raken en de juist zo voor hen noodzakelijke gronding te missen.

Op welke laag het thema veiligheid voor jou ook speelt, deze tijd kan je een andere werkelijkheidsbeleving bieden als je leert te vertrouwen op je innerlijke stem. Besef dat je in de geschiedenis en de evolutie van het menselijk bewustzijn een stuk verder bent dan ooit. In dit leven worden je zoveel kansen en openingen geboden om nieuwe keuzes van je ziel te maken. De angst voorbij, volledig vertrouwend op jouw individuele stroom die voortkomt uit die Universele Levensstroom, jóuw essentie. Op aarde zijn is zo begrensd, we hebben eeuwen en eeuwen die grenzen nodig gehad, soms grenzen verlegd, maar altijd waren er grenzen en zijn er grenzen vanuit ons dagelijks perspectief van veiligheid en bescherming. Alles lijkt wel bepaalde kaders nodig te hebben om te kunnen werken.

Wees maar eens stil en luister… Zet je gedachten… je denken voor even helemaal opzij. En laat het stil worden terwijl je met je bewustzijn naar je hart gaat…. Een ruimte opent zich die grenzeloos is…. Geen kaders. Totale openheid in zachtheid… BEN daar even voor zolang je wilt… voel. De zachtheid, onvoorwaardelijkheid en eenheid in alles wat er is…. Geen vaste vorm… alleen zachtheid… voel de rust die je lichaam omgeeft en doorstroomt… vrijheid… grenzeloos.. en toch veilig…

veiligheiligHet perspectief van het hart is van een totaal andere orde… het IS veiligheid, zonder grenzen. Iets dat het mentale denken niet kan begrijpen. Het mentale veld kan met zijn verstandelijke vermogens niet horen wat het hart kan horen.
Er is zoveel liefde…. Voel maar…. Je hoeft niet terug naar ‘daar’ om het te kunnen ervaren, het bevindt zich in jou en wil gerealiseerd worden door jou op aarde. Pas als je je volledig met je lichaam, met de aarde verbindt kun je dit ervaren en ten diepste doorvoelen. Voel die liefde maar… diep in jezelf en om je heen. Eindelijk!

Wij worden zo geholpen en gesteund in deze tijd vanuit de lichtwereld. Je hebt geen idee! Je hebt geen idee hoe veilig het nu voor je is. Kom maar… laat je maar zien…. Alles wat je nodig hebt komt naar je toe en alles wat je moet weten wordt je geopenbaard op het juiste moment in tijd en ruimte. Vertrouw, laat de beperkende angstgedachte van het ego los en zeg nu eindelijk ‘Ja…ik BEN veilig’!

Niemand en niets van buitenaf kan je het gevoel van veiligheid geven, ook deze geschreven woorden niet. De veilige basis van thuis is in jou. Lees deze woorden met je hart, je verstand kan er niets mee. En dat is juist waar het om draait: het is een dans tussen het ego-gerichte denken – dat eeuwenlang veiligheid zocht bij uiterlijke zaken – en je hart, dat je een vrijheidgevende veiligheid biedt. Vrij om te zijn, te zeggen, te handelen, telkens opnieuw jouw eigen vorm creërend, steeds meer zijn wie je werkelijk bent, naar jóuw waarheid.

NU is veilig!

©Tineke

Moeite met aarden? Kijk hier voor een aardingsmeditatie of ervaar hoe een meditatie met helend licht en klank je hiermee kan helpen. Zie hiervoor de agenda of maak een afspraak. Goed in je lichaam zijn is werkelijk van levensbelang!

Meditatie: een andere weg in slaan … transformatie van het ego
Op alle lagen in je (spirituele) ontwikkeling en groei kom je de eigen aardigheden van het ego in je zelf tegen. Het ego is niet negatief, ga het niet verwensen of er tegen vechten of negeren. Angst, controle, zelfoverschatting zijn o.a. kwaliteiten van het ego, maar ook je zelf onderschatten en jezelf minderwaardig vinden horen daarbij. Onderstaande meditatie helpt je om het ego met je hart te verbinden, zodat je meer vanuit vertrouwen van binnenuit je leven vorm kunt gaan geven.

Een ‘HARTig’ woordje met het ego:

Ga lekker zitten en zorg dat je niet gestoord wordt.
Wees je bewust van je lichaam… dat je zit… van je voeten op de grond. Haal even bewust diep adem en adem goed uit. Volg daarna het natuurlijke ritme van je adem. Je gedachten van jouw persoonlijke dagbewustzijn parkeer je even. Zet ze maar even ergens… in een kast of op zolder…. Je kunt er zo weer bij, maar nu even niet.

Met elke uitademing voel je meer ontspanning komen in je lichaam. Van je hoofd… je schouders… je ruggegraat… Neem even de tijd om dit goed te voelen. Als gedachten voorbijkomen, laat ze dan voor wat ze zijn, je blijft je focussen op je lichaam en op het navolgende. Dan visualiseer je de zon onder je voetzolen. Neem waar hoe jouw zon er uit ziet…hoe die voelt… en maak hem dan zo mooi en zo groot mogelijk, zoals jij zou willen dat ie er uit zag. Jouw eigen, allermooiste zon van alle zonnen, onder jouw voetzolen. Neem ook hier even de tijd voor en laat je als het ware in deze energie zakken zover als voor jou goed voelt.
En voel dan deze energie met elke inademing via je voetzolen je lichaam binnenkomen. Alsof je voetzolen je longen zijn.
Voel en zie dan dat het licht en de energie van deze zon met elke inademing je hele lichaam doorstroomt, langs je ruggengraat, en naar je hart waar het via je bloedstroom naar al je organen en cellen wordt getransporteerd… Neem echt even de tijd om dit goed te doorvoelen. Met elke uitademing komt er meer ruimte voor het licht dat je inademt.
In je hart zie je deze prachtige zonne-energie van licht en heerlijke veilige warmte… ga met je bewustzijn in je hart, in deze veilige plek vol licht van jóuw zon. Koester je er in net zolang als je wilt…
Dan – vanuit je hart – zie je het ego voor je en spreekt het toe … Bedank het voor wat het zo lange tijd voor jou heeft gedaan en je heeft geholpen en beschermd. (En vóel ook dankbaarheid jegens het ego). Dan vertel je dat je besloten hebt een andere weg in te slaan. Dat je een knop hebt omgedraaid in je zelf, op een andere zender hebt afgestemd. Een nieuwe weg, een weg van het hart waarvan de vorm niet vast staat… dat er elk moment gekozen kan worden voor iets nieuws dat beter voelt…
En vertel dat dit een weg is die veel minder moeite kost, dat er niet gestreden hoeft te worden of gevochten, dat dit een weg is van vertrouwen en overgave. En zeg dat je de hulp van het ego nodig hebt en dat het ego nog nooit zoveel kracht en tegelijkertijd zoveel zachtheid zal ervaren. Moeiteloos mee stromend.

Visualiseer een dikke wervelende energiekolom van licht vanaf je hart naar het ego en neem waar hoe je lichaam reageert. Zie ook hoe het ego zachter wordt en dat het als vanzelf stukjes loslaat die nu niet meer nodig zijn.
Vertel het dat jullie voortaan een samenwerkingsverband hebben vanuit hartsenergie. Ego en Hart, Denken en Voelen, Linker en Rechterhersenhelft, op weg naar eenheid en samensmelting…

Je ego zal nog wel eens in oude patronen vervallen, maar dat geeft niet. ‘Let it Go!’
Het heeft zich nog nooit zo moeiteloos veilig gevoeld…. Jij hebt je nog nooit zo compleet en veilig gevoeld. Volg je hart!

Voel jij je aangetrokken tot de Healing Arts lichtremedies? De sprays Free Your Way en Let it Go ondersteunen het proces van nieuwe paden inslaan en het oude los te laten. Je krijgt meer vertrouwen in de keuzes van je hart en kunt gemakkelijker de beperkende bedenkingen van je mentale veld los laten.

Ik wens je een thuisreis vol Licht!

 ©Tineke

 

 

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics