Reuma – doorbraak in genezing?

 

 

Je kunt je zelf helen:
mentaal, emotioneel, spiritueel en met de informatie die we nu hebben, zelfs fysiek

 

 

Reuma – oorzaak onbekend (?)

Reuma is een van de auto-immuunziektes waarvan de medische wetenschap zegt dat het immuunsysteem in de war is en zich tegen eigen lichaamscellen keert. De werkelijke oorzaak was tot nu toe een raadsel.

Pas over enkele decennia zal wetenschappelijk onderzoek bevestigen dat auto-immuunziekten worden veroorzaakt door een van de meer dan 60 varianten van het Epstein-Barr virus, vaak in combinatie met bacteriën, toxines van straling, zware metalen of pesticiden. Nu, zijn tijd ver vooruit, geeft Anthony William, 'Medical Medium' ons de informatie van Spirit, die hem vanaf zijn vierde levensjaar vertelt wat de werkelijke oorzaak is van de ziektes van mensen en hoe ze zich zelf kunnen helen. Sindsdien heeft hij duizenden mensen geholpen, is hij een kundig adviseur voor vele artsen en specialisten en zijn er velen wiens gezondheid spectaculair verbeterde en die zelfs totaal genazen van onbegrepen chronische klachten en ziekten.

De belangrijkste boodschap van Spirit/William: Je lichaam valt zichzelf niet aan, je kunt jezelf genezen! Ook van Reuma. Ook als iedereen iets anders beweert. Ook als je gewrichten zijn aangetast, bestaat er nog steeds de mogelijkheid dat je het wezen achter je ziekte kunt elimineren.

Je kunt je totale zelf helen: spiritueel, mentaal, emotioneel en met de informatie die we nu hebben, zelfs fysiek. Als je weet wat er aan de hand is, hoe de ziekte zich bij jou heeft kunnen ontwikkelen, dan begrijp je beter hoe je kunt voorkomen dat je nog zieker wordt en op welke manier je kunt werken aan verbetering of zelfs genezing. Ik raad je aan zijn boek te lezen: Medical Medium, ook in het Nederlands verschenen. Meer info onderaan deze pagina.

Je reuma in eigen hand

Vanwege de pijn, de vermoeidheid en de beperking die reuma met zich mee kan brengen, voel je je ongewild nogal eens overgeleverd aan je pijn, de kennis van je behandelend specialist en ben je min of meer afhankelijk van medicatie. In het begin zie je alleen maar die dingen die je zo graag zou willen doen, maar niet (meer) kunt doen.
Als je weet wat er in je lichaam aan de hand is en waardoor je de klachten hebt die je nu hebt, dan kun je gericht werken aan je helingsproces. Zelfs als je medicijnen moet gebruiken, is jouw eigen inbreng doorslaggevend voor je welzijn.
Als je gaat samenwerken met je lichaam en met de symptomen die het je laat zien, vanuit een vertrouwen dat het alwetend en wijs is, dan kun je reuma zien als een duwtje in de goede richting om te ontdekken waar jij en je lichaam werkelijk behoefte aan hebben. (Zie ook 'Reuma - Samenwerking versus strijd')

Voeding – een ruim begrip

De invloed van voeding en psyche op een genezingsproces is inmiddels uit vele onderzoeken gebleken. Verkeerde voeding kan ons ziek maken, met goede voeding kun je je genezingsproces ondersteunen. Daarnaast wijzen recente onderzoeken uit dat de invloed van bestrijdingsmiddelen, pesticiden en zware metalen wel eens een grotere rol zouden kunnen spelen in de toename van het aantal chronische zieken en ziekten dan we misschien wel dachten.
Voeden is verbinden. Hoe is jouw verbinding met je lichaam? Kies je voor datgene waar jij (je lichaam) werkelijk behoefte aan hebt/heeft? Voedingsmiddelen, beweging, ontspanning, gedachten, gevoelens, emoties. Leef je of sta je op standje overleven? Alles is voeding en alles werkt versterkend of wel ontkrachtend voor je. Het gaat er niet om dat je voortdurend in balans moet zijn, daar is het leven te enerverend voor, maar een gezond systeem is dynamisch en weet telkens een bepaalde balans te herstellen en zoveel mogelijk te handhaven.

Stress en je genezingsproces

In deze snel veranderende tijd waarin tegenstellingen in de wereld om ons heen de uitersten in ons zelf lijken te weerspiegelen is het niet zo verwonderlijk dat stress velen letterlijk ziek maakt, zowel fysiek als mentaal-emotioneel zijn veel mensen uit balans. Toename van straling, milieufactoren, onze keuzes van gisteren blijken ons vandaag maar al te vaak eerder kwaad dan goed te doen. Langdurige stressfactoren maken ook dat je genezingsproces minder snel verloopt. Als je reuma hebt levert dit onnodige extra pijn, onrust en ongemak op. Hoe herken je jouw stressfactoren en wat zijn concreet de gevolgen hiervan voor je lichaam? Als je ontdekt wat je immuunsysteem van buitenaf en van binnenuit ondermijnt, kun je een belangrijk aandeel leveren in je genezingsproces.
Wist je dat verteringsproblemen kunnen ontstaan door chronische stress? De bijnierschors maakt bij stress cortisol aan, wat vrijkomt bij elke vorm van fysieke en psychologische stress. Dit heeft invloed op onze spijsvertering, ons slaap-waakritme en op ons immuunsysteem. Bij langdurige ontregeling door chronische stress kunnen depressie, angst en malaise ontstaan. Ook andere hormoonspiegels kunnen verstoord raken, zoals oestrogeen, progesteron, groeihormoon, schildklierhormoon en de ‘hersenhormonen’ serotonine, noradrenaline en dopamine.

Aandacht

Voor je helingsproces is jouw liefdevolle aandacht nodig en acceptatie van je lichaam zoals het nu is. Ontkenning en strijd is heel begrijpelijk vanuit menselijk perspectief, maar het heeft totaal geen zin omdat je als het ware een deel van jezelf ontkent. Genezing begint met acceptatie, aandacht en verbinding. Omarm al jouw aspecten, licht en donker, gemakkelijke en lastige. We zijn gewend veel te denken en vanuit ons denken te gaan doen. Maar soms wijst je gevoelsstroom een heel andere richting uit. Je gevoel komt van binnenuit. Luister maar naar de wijsheid van je lichaam en je hogere zelf (je intuïtie). De meditatie 'luisteren naar je hart' kan je hierbij een handje helpen. (link in de afbeelding hiernaast)

Luisteren naar je hart…

Helende Voeding: van cruciaal belang als je ziek bent

Het belang van onze voeding in een genezingsproces wordt nog steeds niet voldoende onderkend. Over het algemeen is voor iedereen een bepaald evenwicht tussen basische en verzurende voeding een goede richtlijn. Als je ziek bent, en ook als je reuma hebt, is je dagelijkse voedingspatroon een belangrijk punt van aandacht. Onze voeding is de laatste jaren meer zuur vormend geworden door de toevoegingen van suikers, verkeerde vetten, en allerlei additieven en smaakmakers in kant en klare gerechten. Als je lichaam door te weinig basen verzuurd raakt, levert je dat onnodige pijn (ontstekingen) en stijfheid op en op den duur zelfs verminderde bot-opbouw. Je zult verrast zijn over de effecten die een kleine aanpassing in je voedingspatroon kan hebben. Ondanks dat steeds meer mensen bewuster eten, weet het gros er nog weinig van. En alle goedbedoelde voedingsadviezen, diëten en beweringen in de social media - die elkaar soms lijken tegen te spreken - maken je het niet gemakkelijker om te weten te komen wat jij nou wel of niet zou moeten eten. 'Kan ik dan helemaal niets meer eten?' vraag je je dan af. Maar heus, als je weet wat goed en versterkend voor je is, dan vind je daar langzamerhand dag voor dag, stapje voor stapje, je weg in.

Reuma – wat te vermijden

Wat is er nu specifiek voor jou - als je reuma hebt of een andere auto-immuunziekte - van belang? In de wetenschap van Medical Medium A. William, dat de hoofdoorzaak van reuma ten grondslag ligt aan een Epstein Barr virusvariant met co-factoren als kwikbelasting en streptococcus, moeten de volgende voedingsmiddelen vermeden worden:
Tarwe, mais, soja, zuivel, eieren, raapolie/koolzaadolie en alle producten waar deze in zijn verwerkt.
Zij vormen een voedingsbron voor virussen, dus ban ze uit je leven als je reuma hebt. (uitgebreide info in 'Transformerende voeding')

De stem van Spirit over auto-immuunziekten en de fysieke oorzaak van Reuma

Anthony William spreekt in zijn boek ‘Medical Medium’ (in het Nederlands vertaald) over werkelijke oorzaken van veel chronische en levensbedreigende ziektebeelden. Het levensverhaal van Anthony is vanaf zijn vierde jaar ronduit bijzonder te noemen. ‘Spirit’ wijkt niet van zijn zijde en informeert hem voortdurend over het (on)welzijn van de mensen om hem heen. Dat bij een auto-immuunziekte het lichaam zichzelf zou aanvallen, is volgens hem het grootste misverstand aller tijden. Het lichaam valt zichzelf niet aan!
Veel ziekten en ook alle auto-immuunziekten zijn slechts symptomen van een onderliggende belasting van virussen en virusvarianten, vaak in combinatie met een belasting van zware metalen of pesticiden, hetgeen volgens ‘Spirit’ door onze medische wetenschap pas over een aantal decennia zal worden ontdekt. Het afweersysteem werkt op volle kracht om iets dat niet in het lichaam thuis hoort er uit te werken. Dat geeft zichtbaar en voelbaar heftige reacties die van persoon tot persoon verschillen. Elk van die verschillende reactiebeelden heeft van de medische wereld een eigen ziektebenaming gekregen, zoals bijvoorbeeld Reumatoïde Artritis, Parkinson, ALS, tinnitus, enz. Het symptoom is slechts een teken dat je lichaam zijn uiterste best doet om je te beschermen tegen een gewelddadige indringer. De verschillende varianten en verschillende combinaties met verschillende zware metalen, pesticiden, enz., voeding en persoonlijke levensomstandigheden, zorgen voor verschillende ziektebeelden. Veelal wordt medicatie gegeven om het immuunsysteem te onderdrukken en de symptomen terug te dringen, maar hierdoor blijft de werkelijke oorzaak aanwezig en kan het virus zich dieper nestelen in onze lichaamsorganen. Vanuit de lever komen voortdurend ziekmakende (neuro)toxines vrij die hun weg vinden naar andere organen en verder naar de hersenen en het hart.

Hoe hiervan te genezen

Spirit vertelt dat wij onszelf kunnen genezen van virussen en metaalvergiftiging met immuunversterkende en ontgiftende groenten, fruit, kruiden en wilde planten, door deze in ruime mate in ons dagelijks voedingspatroon op te nemen. In zijn boek geeft William adviezen over de genezende voeding en specifieke supplementen bij jouw aandoening en welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden omdat het virus hier juist van gaat groeien. Support en ondersteuning geeft hij niet alleen in zijn boeken, ook via de blogs op zijn website, facebook, Instagram en door middel van zendtijd bij ‘Hay House Radio’. En telkens weer verzekert hij dat hij de stem van Spirit volgt, de stem van Compassie voor de mensheid. Er zit geen geldelijk gewin achter zijn informatie, het is geen nieuw dieet of geloofsysteem. Hij zet zijn leven (vanaf zijn vierde levensjaar) volledig in voor verspreiding van deze kennis; dit gaat over bewustwording over onze leefwereld, ons milieu, over ons eten, over levensenergie en over de kracht van genezende voeding van moeder Aarde waar wij niet zonder kunnen.

Dit gaat over zelfheling. Ons zelfhelend vermogen neemt in deze tijd enorm toe door de trillingverhoging (Transformatie en Ascentie) en de veranderingen die wij allemaal ondergaan (Fysieke klachten en het ascentieproces) en zonder kennis van heilzame voeding, kunnen we ons lichaam hierin niet ondersteunen.

Het is bijna niet te geloven dat ik na twintig jaar bevestiging krijg: ‘het is wel te genezen’, zoals mijn innerlijke stem heel zelfverzekerd tegen me zei toentertijd. Als dit waar is, zou dat niet een wonderlijk geschenk zijn voor ons allemaal?!

Sta er even bij stil

Je lichaam valt zichzelf niet aan en valt jou niet aan. Het liet het nooit afweten! Je lichaam is wijs, weet wat het nodig heeft en beschermt jou ten allen tijde tegen welke indringers dan ook. Als je deze waarheid kunt voelen, dan voelt je lichaam heel anders aan, dan sta je naast je lichaam in plaats van er tegenover. Dan krijg je meer vertrouwen in je eigen zelfgenezend vermogen. Ook al geloof je het niet, probeer je je het eens voor te stellen, gewoon je fantasie gebruiken.  Voel nu eens even, sluit je ogen voor een moment, en laat de volgende woorden binnenkomen:

Mijn lichaam is wijs, weet wat het nodig heeft en beschermt mij te allen tijde tegen welke indringers dan ook. Mijn lichamelijke symptomen die als reuma zijn bestempeld, zijn uitingen van de kracht van mijn immuunsysteem om me te beschermen tegen een onbekende indringer. Mijn lichaam houdt van mij!

Wat gebeurt er in je lichaam, word je geraakt door deze nieuwe waarheid? Voel maar, je lichaam laat wel merken of het voor jou klopt of niet. Je zult misschien even tijd nodig hebben om aan deze nieuwe gedachte te wennen, maar op een goed moment zul je merken dat dit een zeer versterkende en zelfbekrachtigende mindset is. Je gaat je lichaam ervaren als een vermogende kracht en wijsheid die er onvoorwaardelijk voor je is en waar je het volste vertrouwen in kunt hebben. Je lichaam houdt van jou, waarom zou je niet van je lichaam houden?!
En je behandelend specialist? En je medicijnen? Grote kans dat je ze op den duur kunt afbouwen en ze op een goede dag niet meer nodig hebt! Vertrouw dat de hulp die je nodig hebt alom tegenwoordig is. (Vraag het Universum/God/jouw Gids of Begeleider, kortom vraag jouw Hulpbronnen om hulp! Ze zijn er voor je!)

 

Ik Wens Jou

COMPASSIE
voor jou en je lichaam
VERTROUWEN
in jouw intuïtie en innerlijke stem
in jullie helend vermogen
LIEFDE
voor je lichaam en
voor wie je nog meer bent
dat de donkerte in jou zal verdwijnen
en elke cel zich zal vullen met het
LICHT
van jouw oorsprong

 

Ook ons lichaam begeeft zich uit de afgescheidenheid waar het zich zo lang bevond en wil zich in elk orgaan, in elke cel de Eenheid herinneren.
Graag deel ik met jou hoe ik het vurige wezen van het virus - de oorzaak van mijn reumasymptomen - in de ogen keek, het bedankte en het voorgoed vaarwel zei:

  LICHAAM SPREEKT

BLOG

Ik kan me voorstellen dat je overweldigd wordt door deze nieuwe informatie. Voor mij had het ook behoorlijk wat impact, juist omdat ik voelde dat het waarheid is. Mijn verhaal lees je in een driedelig blog:

'25 jaar na dato'>>

Ik ga ervoor! Jij ook?

2 gedachten over “Reuma – doorbraak in genezing?”

 1. Bijzonder stukje tekst. Persoonlijk denk ik dat acceptatie een van de meest belangrijke dingen is bij het hebben van een chronische ziekte. Tevens denk ik dat het ook belangrijk is om genoeg naaste om je heen te hebben die je kunnen steunen alsmede. Reuma is inderdaad over een paar jaar op te lossen verwacht ik, maar of dit nu alleen maar kan door bovengenoemde dingen weet ik niet. Wel denk ik dat artsen meer moeten inzetten op het belang van voeding en dat daar meer aandacht/onderzoek naar komt. Goed dat dit artikel een andere inslag geeft.

  Beantwoorden
 2. Voeding , daar zit veel in waar we niet van doordrongen zijn,en de voedingsmiddelen industrie doet z’n best dat zo te houden.
  E nr’s worden niet meer vermeld want die hebben een negatieve klank,ze zetten de stof neer,dan weet je vaak niet wat het is zonder het met Google op te zoeken,de gehele tekst op de onderkant v.d van de huzaren salade v.d Lidl,dan is er geen hond die het leest……en is daarmee het “probleem” opgelost.
  Drink je een glaasje wijn….zit er ongemerkt Sulfiet bij….zwaar giftig….maar in een lage dosis weet je lever er wel raad mee.
  Kunstmatige zoetstoffen….echte troep,maar je zit het dagelijks je kinderen te geven als je het etiket niet leest,en ga zo maar door…..

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics