Heel worden, éénwording met andere delen van jezelf

Over het herinneren en integreren van kwaliteiten van hogere zielsdelen

Dit is deel zeven van een serie artikelen onder de titel ‘selfbreakingnews‘ , waarin ik mijn ervaringen met je deel, zodat je wellicht (h)erkenning vindt voor wat jij tegenkomt in deze tijd van uitbreidend bewustzijn. Een overzicht van de hele serie vind je via deze link>

Sluiers worden transparanter

In de bewustzijnsontwikkeling die wij momenteel doormaken, wordt de scheidslijn van onbewustzijn met andere velden transparanter en kunnen we signalen opvangen van andere (zelf)realiteiten. Wij zijn van nature multidimensionaal en langzamerhand gaan we dat meer beseffen en ook ervaren.

In deel vier ('een ander ik-bewustzijn') vertelde ik iets over het bewustzijn krijgen op andere zielsaspecten en de verbinding en heling die dat met zich mee kan brengen. Ik wil daar wat uitgebreider op in gaan. Misschien herken je het, het gevoel te hebben dat je ‘iets’ in je energieveld gewaar wordt wat je aandacht vraagt. Een stille fluistering wanneer je dicht bij jezelf bent, in meditatie of tijdens een wandeling in de natuur. Maar het kan ook plotseling opduiken als je wat gedachteloos voor je uit zit te staren of ‘op de automatische piloot’ met iets bezig bent. Een innerlijk deel dat jouw dagbewustzijn binnenkomt.

Proces van heelwording

Je bevindt je op een weg van heelwording. Niet alleen de driedimensionale ‘ik’ die je nu bent, ook alle parallelle andere 'ikken'. Sommige zieledelen – ik noem ze ‘andere zelven’- willen liefdevolle aandacht en heling van jou en er zijn ook hogere zielsdelen die je helpen en ondersteunen in je groei en ontwikkeling. Soms ben je je hier totaal niet van bewust, en dat hoeft ook niet. Ze zijn jouw innerlijke stem, jouw intuïtie.
Soms maakt zo’n ander zelfdeel zich aan je kenbaar en het kan zelfs voorkomen dat er een naam in je gedachten komt, hoewel dit er niet altijd toe doet.  Het is niet zozeer een persoon, als wel een energie die zich aan je toont in een voor jou herkenbare vorm. Het is dan van bijzondere betekenis voor jouw groei. Je wilt het misschien je 'gids' noemen en het buiten jezelf plaatsen terwijl het in wezen een ander bewustzijnsaspect van en in jouzelf is.

Innerlijke afstemming en intuïtie 

Zo kan de energie van ‘A’ je helpen met fysiek aarden en gronden en je verbondenheid met de natuur om je heen doen toenemen. Je kunt je meer deel gaan voelen van je fysieke natuurlijke omgeving en je bewust worden van – met het fysieke oog niet waarneembare – levende energieën van de natuur.

‘B’ kan bijvoorbeeld aan je verschijnen via een kristal waar je je toe voelt aangetrokken. Misschien is het jóuw kristal en heb je er ooit in een andere tijd mee gewerkt of bevat het energetische informatie van een zelfdeel uit een andere tijdlijn. Het verschijnt in je huidige bewustzijn om in je leven van nu tot hulp en ondersteuning te zijn en het tegelijkertijd jouw liefdesveld nodig heeft ter heling. Het kan een bijzondere uitwisseling voor je worden van Licht, Liefde en her-ontwaken. Kristallen bevatten levend bewustzijn dat niet gebonden is aan een tijdsperiode.
Hoe bijzonder was het dat een ander zelfdeel mijn bewustzijn binnenkwam met het ‘vinden’ van een bijzonder gegraveerd kristal. Een gematerialiseerde energie uit een andere tijdlijn, op opmerkelijke wijze in mijn huidige leven verschijnend. Het bevatte een bijzondere lichtboodschap voor me en bracht bevrijding en verbinding.

‘C’ kan zich aan je tonen in een innerlijk beeld of uiterlijke vorm dat jij herkent als een aspect van je zelf en dat er klaar voor is om getransformeerd te worden. Het enige wat het van jou nodig heeft is je liefde en compassie. Soms wordt je een beeld getoond, soms hoor je een duidelijke boodschap, en een andere keer ‘weet’ je om een onverklaarbare reden gewoon.
Mijn ‘C’ liet zich zien met een donkere capuchon over het hoofd. Ik herkende een deel van me zelf dat aansporing en vooral liefdevolle ondersteuning nodig heeft om zich niet langer te verschuilen, maar zichzelf nu te laten zien. Liefde en compassie voor dit deel voelen bleek voldoende om de donkere bedekking te doen verdwijnen.

Fysieke beleving 

Alle ervaringen gingen gepaard met een energiedoorstroming in mijn fysieke lichaam waarbij mijn zintuigen optimaal betrokken waren en mijn hart geraakt werd. Ik twijfel dan niet over de betekenis hiervan, hoewel mijn kritische 3D-brein tegelijkertijd commentaar levert, want het kan er natuurlijk niets mee.

Omdat andere zelven meestal vluchtige energieën zijn, maken ze graag gebruik van onze fysieke beweging en van onze trillingsfrequenties die bij een bepaalde afstemming ontstaan, om contact te leggen. (Je eigen klanken en tonen in combinatie met bewegen blijken een goede geleiding.)

Afstemming op de vredige stilte in je hart is niet gebonden aan je vertrouwde omgeving thuis of je meditatieruimte, je hoeft er niet altijd ‘voor te gaan zitten’. Mijlenver van huis kun je je thuis en veilig voelen in het besef van eenheid en verbondenheid in jezelf.

Door het bewust worden van en de hereniging met mijn andere zelfdelen voel ik me meer compleet, ruimer, groter, vrijer dan ooit. Het voelt alsof ik meer en meer mijn echte zelf aan het worden ben. ‘Zelf’ dan in de betekenis van mijn vrije oorspronkelijk wezen. In mijn oude realiteit was mijn leven een zoektocht, nu is het verworden tot een prachtige ontdekkingsreis waarin unieke wegen zich voor me ontvouwen.

Keuzezenders

Die 'vrijheid van zijn' wens ik jou van harte! Alles is aanwezig, alles wat jij je wenst. Verleg je focus regelmatig naar de stilte in je hart en je buik en hoor de fluisteringen… zodat je telkens opnieuw weer kiest voor het mooiste en het lichtste in en van je zelf. En als je het gevoel hebt 'vast' te zitten, zet een andere zender op met een hogere frequentie. Je hebt het allemaal in je.

Onderstaand lees je 'Sinds wij één zijn', woorden die ontstonden in een samensmelting met de energie van een andere zelf. 

Daarnaast vind je de link naar een doorgeving van Steve Rother genaamd 'multidimensionale keuze'.

Sinds wij Eén zijn…

Sinds wij één zijn in dit tijdsmoment
hoef ik niet meer te reiken en uit te kijken,
te wachten en te verlangen.
Sinds wij één zijn in dit tijdsmoment
ben ik jou en mij
Ben jij zowel jij als mij....

lees verder>>>

 

Geverifieerd door ExactMetrics