Hematiet kwarts – Scoleciet/Apofeliet– Creediet -

- Verademing -

Harmoniseert en reinigt op diepe lagen en brengt je bij het stille midden in jezelf 

Onze ervaring

HEMATIET KWARTS

Zodra ik de klankschaal met daarin het kristal aansla, voel ik een weldadige harmonische rust over me komen. Heel anders dan het ontspannen gevoel van aarding, eerder een serene stilte. De tweede klankschaal (A) verdiept dit gevoel nog eens en dringt als het ware dieper door in mijn systeem.
Sanny voelt de energie vooral bij haar keel en in haar ontstoken bovenkaak. Ze voelt een blokkade die ervoor zorgt dat de energie vooral in haar bovenlichaam geconcentreerd blijft en niet naar beneden kan stromen. Ze moet eerst aandacht schenken aan haar ademhaling omdat de energie bij haar middenrif stagneert. We geven de energie ondersteuning door middel van onze klanken.
Bij de tweede klankschaal kan ze de energie beter toelaten. Haar zonnevlecht wordt warm en ze voelt hartpijn aan de achterkant. Terwijl T klankt gaat de energie nu wel stromen, haar handen worden warm terwijl ze het beeld krijgt van een gouden licht.
Sanny: Ik kan nu pas bij mijn basis komen en voel het gouden licht nu ook door me heen gaan. Ik zie mezelf als kind op de schommel, een heerlijk vrij gevoel. Nu krijg ik een enorme steek in mijn rechterhand en rechtervoet en het woord vrijheid komt weer bij me op. Ik voel me helemaal omhuld met een warme fijne energie die nog lang na resoneert.
Elly: Bij de tweede klankschaal zie ik gouden lichtdraden spiraalsgewijs om mijn wervelkolom. Het gaat om me heen en door me heen. Kalm, rustig en vredig voelt het en mijn handen en voeten worden warm. Alles kolkt en wervelt nog lang in mijn lichaam na onder invloed van dat geelgouden licht dat overal in mijn lichaam voor hetzelfde fijne gevoel zorgt.

SCOLECIET/APOFYLIET

Heel even worden we aangeraakt door de frequentie van deze steen in de A-schaal voordat het weer verdwijnt. We hebben alle drie het gevoel dat we de energie niet kunnen toelaten c.q. ontvangen. We gaan dan ook door met de andere klankschaal (G). Deze frequentie zorgt voor een drukkend gevoel bij mijn hart en het is alsof de energie in mijn hart gereinigd wordt en in evenwicht, in harmonie komt. Ik krijg het er warm van.
Sanny: Ik kan deze beter toelaten, maar het heeft even tijd nodig en dan voel ik witgouden licht om me heen verschijnen.
Elly: Een zachte maar doordringende energie is in mijn onderlichaam, het gaat overal doorheen en alles wat er niet hoort voert het af. Ik voel een lichte druk van m'n hart tot aan m'n navel. Het heeft even de tijd nodig om in het lichaam te integreren. Eerst is er die bepaalde druk daarna wordt het lekker zacht en ontstaat er vreugde. Mijn voeten tintelen en worden warm… het gaat stromen. Het reinigt veel energieën.

Dan doen we het kristal nogmaals in de eerste schaal en we draaien de steen regelmatig, de ene keer met de Apofyliet op de schaalbodem, dan de Scoleciet. Dit keer resoneren we wel met de verschillende frequenties.
Sanny: Nu pas trilt de kou uit mijn benen los en kan ik een totale verbinding maken. Mijn voeten verkrampen en laten vervolgens los, een aparte gewaarwording. Ik ziel allemaal kristalletjes vershijnen. Mijn voeten zijn heel warm, alsof ik op een ondergrond van kristal sta. Er is zoveel licht dat ik een zonnebril nodig heb. Langs mijn wervelkolom wordt veel kou afgevoerd.
Elly: Ik zie een witgouden energie en krijg koude rillingen, de reiniging zet nu pas goed door en ik krijg een gevoel van verdriet en vrolijkheid tegelijk.
Ook ik voel koude rillingen vanaf mijn schouders naar beneden, rug, benen, kuiten…. We tonen en geven de energie en onszelf de tijd om te integreren. Betekent dit dat je deze remedie langere tijd moet innemen om het de kans te geven goed te werken? Dat weten we niet. Misschien ligt het aan onze energie van vandaag en heeft het met ons eigen proces te maken.

CREEDIET

Met een lichte druk wordt mijn hart even aangeraakt en dan verdwijnt het weer. De frequentie (A) resoneert in mijn neus en bijholten. Mijn lichaam strekt zich op en ik voel mijn longen a.h.w. uitgelijnd worden. Alles gaat ook tintelen, mijn linker hand, mijn voetzolen. Een weldadig energetiserende energie die wat mij betreft de hele dag wel mag duren.
Sanny: mijn lichaam richt zich op, ik ga rechtop zitten, alsof er een touwtje aan mijn hoofd trekt. Ik voel een zuivere energie, die me doet denken aan de zuivere lucht hoog in de bergen. Het resoneert om mijn hoofd heen en ik voel een werveling van boven naar beneden om me heen gaan. Er is pijn in mijn hart, maar ik moet m'n bovenlichaam helemaal mee bewegen in die werveling, zodat alles door kan stromen. Verbinding en uitlijning waarin ik me gesteund voel.
Elly: Een beetje koud maar erg subtiel in mijn hele lichaam. Alles tintelt in een enorm ver uitgestrekt veld. Het vervolmaakt.
We vinden het alle drie een fijn bad dat ons niet lang genoeg kan duren. We nemen de tijd om de energie de tijd te geven na te werken. Mijn handen tintelen allebei behoorlijk na. Er is een gevoel van ‘alles is toch helemaal goed’. Geen pijn, verdriet, geen menselijke persoonlijke emoties, daaraan voorbijgaand en ze toch alles omvattend. Alles in harmonie. Het ego is ook rustig, vraagt zich niets af, wil niets analyseren. Sanny voelt nog steeds die zachte werveling en vindt de ondersteunende energie op een of andere manier herkenbaar. Celherinnering? 'Alles is goed, alles is eenheid'.
De frequentie van het kristal in klankschaal G voel ik ter hoogte van de zonnevlecht en het is alsof datgene wat ik zojuist ervaren heb, nu fysiek in mijn lichaam indaalt. Via een andere frequentie, een andere laag, een ander ervaringsveld. Sanny: ik mag er helemaal zijn, het ego er tussen uit, Ik BEN, in mijn lichaam. Alle verstoringen zijn er tussen uit nu. Elly: je ervaart je pure kern. Ik zie allemaal kleine oranje piramiden om me heen en een grote om me heen. (Terwijl Elly dat zegt krijg ik een koude rilling.) Ook nu voelen Elly en Sanny nog golven of vlagen van kou en lijkt reiniging en afvoer door te gaan. Sanny ervaart toenemende blijdschap en eenheidgevoel, de vreugde van ‘zijn’. Alles is één.

 

 

Plaats een reactie