Metamorphose Kwarts – Aqua Lemurian – Lazurine rose

Ontspant en opent het lichaam, ondersteunt en grondt de opening van het ‘hogere Hart’ 

Bewuste keuze - Bereidwilligheid - Overgave

Ook hier zien we een mooie samenwerking van verschillende kristallen.  Lazurine bleek een dermate verfijnde trilling te bevatten dat we die pas konden ontvangen nadat de andere twee hun voorbereidende werk in ons fysieke bewustzijnsveld en energieveld hadden gedaan. Niet alleen wij voelden dat haarfijn aan, ook de klankschaal reageerde door geen geluid voort te brengen.

De keuze om te leven vanuit je hart is een heel bewuste keuze. Het vraagt bereidwilligheid en overgave, en loslaten van controle of sturing zoals je dat gewend (mentaal) was te doen. De energie van Lazurine rose, Metamorphose Kwarts en Aqua Lemurian tezamen is ondersteunend en dragend voor het ontwikkelingspad dat zich ontvouwt vanuit je hart. Naarmate je groeit in liefde, zorgt het voor gronding en verdieping.

We beginnen met de Lazurine maar terwijl ik de steen weer uit de klankschaal haal omdat ik het gevoel heb dat ‘het ontvangststation niet klaar is’ zegt ook Sanny geen verbinding te voelen. Elly nam een spiralende roze vortex waar, een roze buis naar haar ‘hoger hart’. Wij (S en T) zijn echter nog niet klaar voor deze energie. We leggen het buiten de klankschaal en klanken eerst samen terwijl de klankschaal ineens helemaal geen geluid meer maakt. Het lijkt alsof deze steen om een hogere afstemming vraagt of een andere ingang heeft waar we op dit moment niet bij kunnen. Voor Elly is het wellicht anders omdat ze al kennis heeft gemaakt met deze energie. We besluiten te beginnen met de Metamorphose Kwarts.

Metamorphose Kwarts – hoogfrequente girasol

Elly: Dit maakt de energie in mijn hele lichaam stabieler en knopen worden ontward. Bij de A schaal vibreert het langs de haargrens – ik ben transparant – ik geeuw voortdurend en er rollen tranen uit m’n ogen, niet omdat ik emotioneel ben, maar ik laat veel los. Kleine deeltjes in m’n lichaam worden losgetrild en afgevoerd naar de aarde.
Deze steen opent niet alleen mijn hart, maar mijn totale lichaam, in een enorme gronding. Er is een kolom van licht. Ik hoef me niet te focussen op mijn hart, want het is allemaal hetzelfde. Via het hart wordt alles geopend.
Sanny: De resonantie van de klankschaal is om me heen. Licht en sprankelend en veel blijdschap, ik voel me open gaan, er komt warmte rond mijn zonnevlecht en ik voel dat ik nu klaar ben om te ontvangen. Ik voel me goed geaard. Bij de tweede klankschaal (A) is er paars licht bij mijn voorhoofd en trilt het door in mijn hoofd.
Tineke: Dit kristal te voelen en te horen voelt volledig. Het is alsof mijn hele lichaam nu kan gaan ontvangen. Dit voelt als de juiste frequentie ter voorbereiding op de hogere frequenties van de andere kristallen. Ik heb de steen bij mijn hart en voel de resonantie van de klank en van mijn woorden door mijn hele lichaam. Vol en open.

We klanken samen (terugluisterend hoort dit heel mooi harmonieus en vol).

 

Aqua Lemurian – (Andara Crystal zacht blauw, ontstaan uit vulkaanas, Sumatra)

De steen doet al zijn werk voordat het met de frequenties van de schaal in contact komt. Voor Sanny voelt de deinende en rustgevende energie als walvisenergie. Elly voelt zich in kabbelend water, terwijl ik de energie sterk bij mijn middenrif voel en er een beeld van een horizontale vorm als van een ‘vliegende schotel’ voor mijn ogen verschijnt.
Als het kristal in de klankschaal gaat (G) zijn er meerdere klankfrequenties te horen. Het is een ruime en grote ronde volle energie die zich langzaam beweegt. In de andere schaal ervaren we de energie alle drie als nog dieper, rustiger en ruimer.
Tineke: alsof er eerst heel lieflijk met wiegende bewegingen iets in balans is gebracht en geopend. Ik voel dat deze energie een lange doorwerkingstijd heeft om een diepgaande opening te brengen. Het gaat niet a-la-minute, tenminste niet bij mij. Ik voel fysiek mijn hartchakra t.p.v. borstbeen/middenrif. Het voltrekt zich in stilte en diepe rust.
Elly: Ja, en ik heb het gevoel dat het nu aan het uitbreiden is. Eerst voelde ik mijn hele lichaam, toen op mijn hart en in mijn hart breidt het zich weer uit. Ik moet ervan hoesten. Ook het kabbelende gevoel is er nog steeds. Mijn hartchakra breidt zich maar uit, wordt groter en groter, groter dan mijn lichaam, de aarde, het zonnestelsel.

Voor ons is het wel duidelijk dat ons hart er een frequentie heeft bijgekregen.

 

Lazurine rose

(een synthetisch kwarts verrijkt met platina) We beginnen met de G schaal. Ik krijg een dubbele lemniscaat te zien en mijn lichaam ontspant zich totaal. Net alsof alles wat ‘strak’ is in mijn lichaam zich nu kan ontspannen. Ik had die strakheid nooit eerder opgemerkt. Het is een onbewuste strakheid of verstarring. De Lazurien vraagt eerst een soort van bereidwilligheid van mij om de energie te ontvangen, ik moet er bewust voor kiezen. Helemaal vrijwillig, maar toch bewust ja hier tegen zeggen. Terwijl ik dit uitsprak voelde ik het steentje in mijn hand resoneren als een soort bevestiging.
Sanny: ik voel de omhulling van de klank. Zo wij eerst niet de verbinding konden maken, voel ik nu: kom maar, ik wil graag verbinding maken. Ik zie een donkerpaarse kleur in mijn derde oog. Ik voel ook de bereidheid om helemaal open te zijn, mijn hart te openen.
En wij spreken beiden hardop uit dat wij bereid zijn om de energie te ontvangen.

Terwijl de klankschaal ‘zingt’ zijn wij allemaal in diepe afstemming. Er wordt niet gepraat. Ook niet wanneer de Lazurien in de andere klankschaal gaat.

Sanny: in het begin was er een speldeknop van diamantlicht bij m’n derde oog, heel fel, later zakte het weg in donkerpaars. Het voelt ook echt alsof het hart nu helemaal open is. Geen wonder dat we daar niet mee konden beginnen. De eerste twee stenen waren nodig als een soort van ‘wegbereider’ voor de hoge energie van de Lazurien.
Tineke:Deze energie kan prachtig ondersteunend en dragend zijn op een ontwikkelingspad dat zich ontvouwt vanuit je hart. Een proces wat zich niet laat sturen, maar zich ontwikkelt naarmate je groeit in bewustzijn c.q. liefde. Deze energie draagt het en zorgt voor grondige verdieping.

 

Plaats een reactie