Stilte

DSC06489

Heb jij dat ook wel eens? Dat je wereld ineens uit alleen maar lawaai lijkt te bestaan? Dat alle geluiden dubbel zo hard bij je binnenkomen en dat je dan het liefst even een denkbeeldige knop om wilt draaien en alles op ‘off’ zetten.

Regelmatig heb ik dat:  een enorme behoefte aan ruimte. Ruimte in de zin van ruimte in mijn hoofd en stilte om me heen. Uitbreken en vooral naar buiten! Geen verplichtingen, geen afspraken, geen tv of radio. Zelfs het meest inspirerende boek laat ik dan even terzijde liggen. Behoefte heb ik aan ruimte in de letterlijke zin van het woord.

Op de fiets door de weilanden….. ver kunnen kijken, de wolken in verre luchten zien, de wind door mijn haar en in mijn gezicht. En als de zon schijnt is het dubbel zo fijn. Genieten op een bankje, zomaar…… niets ´doen´ alleen maar genieten. Tijd aan mezelf… er is alle tijd en tegelijkertijd bestaat er geen tijd. Geuren opsnuiven… Ruisend gras, gekwetter van vogels…… de enige geluiden die ik kan toelaten. Ik adem diep in…

DSC05664Temidden van de natuur en de elementen kom ik weer bij mezelf. Laat ik los wat achter me ligt. En kom ik weer bij de stilte in mezelf. Ik voel weer de verbinding.  Een bron van energie die aangeboord wordt. Ik adem Licht…en voel hoe mijn lichaam gevoed en gesterkt wordt met deze fijne energie. Soms “valt er ineens een kwartje”, zomaar vanuit het niets.

 

Dit ben ik…… dit is wie ik ben…… Ik kan het niet benoemen, kan het je niet vertellen hoe dit voelt. Maar voor mij is dit het sterkst werkende medicijn dat ik regelmatig tot me wil nemen.

Kun jij jezelf ook een moment van stilte en loslaten gunnen? Of merk je dat iets je daar van af houdt? Vraag je eens af waar je werkelijke behoefte ligt en of je deze kunt vervullen. De vakantie betekent voor velen een periode van rust en even weg zijn uit de (werk)routine van alledag. Even uitblazen en energie opdoen. Vul jij je vakantie alleen met bezig zijn (voor anderen) en veel willen zien en beleven, of is er ook ruimte voor stilte, rust en inkeer, en ruimte voor verbinding met de plek waar je je bevindt? Is er ruimte voor je zelf?

Zoek jouw ruimte, jouw wind, jouw zon en zee! Je hoeft niet ver, je achtertuin kan al voldoende zijn. Uitwaaien….uitademen. Om daarna een nieuwe zuiverheid diep te kunnen inademen. Weer weten wie je werkelijk bent, in verbinding met de essentie van je hart. Alles wat troebel is laat je meevoeren op de wind,  de zonnestralen, wolken en regendruppels.

zonderdatum

Ik wens jou een heel fijne zomer, en dat je in deze maanden meer dan eens de verbinding met de natuur in jezelf mag ervaren. Versterk je lichtkracht en levenskracht! Zodat je het leven van alledag straks weer vol vertrouwen tegemoet kunt treden.

Hartegroet,  Tineke

Lawaai…
Schreeuwende luidsprekers…
Kakofonie van geluiden… Tv … radio…
Nietszeggend gebabbel
Drukte op de wegen  –  (n)ergens naar toe

Ik heb behoefte aan stilte
En toch…Plan ik…

Onrust…Gedachten…Van de hak op de tak
Ik moet…Ik wil…Dit nog…En dat nog
Eigenlijk…
Excuses…..Morgen is er weer een dag…
Morgen?
En nu? Wat wil ik nu?
Waar heb ik nu behoefte aan?

Ik druk op de pauzeknop……

Het zoemende geluid van de stilte
Wind……Zon……Zee……Elementen…
Vogelgekwetter……Ruisend gras…
Blauwe lucht…..Zover het oog reikt…Uitgestrekt Ver gezicht
Adem…Alles…In…En…Uit

Loslaten………Met de wind mee
Door de lucht…… de grassen…… het zand…… de zee…… de golven……
Laat maar …lopen….Stromen……Zakken……
Leeg……
Rust en Stilte

Het troebele water in mij wordt helder…… kristalhelder… zuiver
Licht……

Ik voel…En zie…Ik ervaar
Mij Zelf

Even niets anders dan
Voeding
Vanuit Mij zelf

Contact…Verbinding
Weten…

Ik BEN

DSC05967

© Tineke 2012/2016

 

Geverifieerd door ExactMetrics