Vreugde

Zin - Herstel - Nieuw

In de eerste weken van dit nieuwe jaar 2023 voel ik een warme energiegolf in mijn onderbuik van ‘zin in hebben’ en een kriebel van innerlijke voorpret. Nooit gehad aan het begin van een jaar.

Mijn innerlijke stem zegt me om voortaan datgene te ‘doen’ waar ik me goed bij voel. Impulsen volgen. En daar geen oordeel aan vast te plakken. Het is rustgevend om op die manier mijn dag in te vullen, mensen te ontmoeten en naar buiten te gaan. Tegelijkertijd weet ik dat dit nog steeds een tijd van herstel en heling op vele lagen is.

En in dit herstelproces kom ik op z’n tijd van alles tegen waar ik dan weer van herstellen mag. Herstellen is dan niet het terugkeren naar wat was, maar het creëren van een nieuwe bevrijdende belevingsenergie.

Zo gaat het wereldwijd ook misschien. In alle lijden, oorlogen enz. die het nieuws ons voorschotelt, kan ik een teken van een herstelproces waarnemen. Oude machtsstructuren, oude dynamieken, oud bewustzijn en onbewust zijn, worden zichtbaar. De wereld is aan het herstellen en beweegt naar een nieuwe energie, ook al zou je dat zo 1,2 3 niet zeggen. Dit jaar wordt door verschillende bronnen (o.a. Kryon) een jaar van omkering, van herstel genoemd. We komen uit oude bekende energie en verhuizen zogezegd in een nieuwere energie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het allemaal dit jaar wordt opgelost, de beweging naar die nieuwe energie zal nog wel even doorgaan. Letterlijk zegt Kryon: “..dit is het jaar van de energie van herstel van dingen die we nog niet gezien hebben.“ Een uitspraak die te denken geeft trouwens.

Even terug naar mijn ‘voorpret’: ik heb heel duidelijk een gevoel de zwaarte voorbij te zijn. Vooral dat moeten van mezelf, een oude valkuil ik nog steeds af en toe zie (maar niet meer in val), lijkt weg te zijn. Ik word me bewust dat het te maken heeft met zelfacceptatie en vooral ook van zelfwaardering. Tot nu toe waren het vooral mooie woorden en wensen, nu voel ik de gevoelsenergie van de woorden ook. Dat verklaart misschien ook de zachte warme onderstroom in mijn lichaam. Hartsenergie, hartopening (zoals ik in het vorige blog met je deelde), ja dit besef brengt vreugde, warmte en een binnenpret-gevoel.

Wat maakt jou blij vandaag?

De wereld kan wel een verheffende energie gebruiken. En wat is er nou meer verheffend dan blijdschap en vreugde? Op het hoogtepunt van excessen, chaos en crises, heeft het menselijk bewustzijn een energie nodig die uitstijgt boven alle zorgen, oorlogen, tweestrijd en lijden, schuld en afscheiding. De energie van vreugde brengt eenheid, verbindt en maakt de wereld letterlijk iets lichter om je heen.

Wat inspireert jou en waartoe word jij geinspeerd? Simpelweg te doen wat je graag doet brengt je vaak daar waar jij een zielsverbinding kunt ervaren. Doe maar, mag van jezelf nu eens simpelweg genieten zonder te ‘moeten’. Laat alle dogma’s achter je, en al die door jezelf, je omgeving, je opvoeding, cultuur en religie opgelegde conditioneringen. Voel wat jou vandaag rust, vrede en vreugde kan geven.

Sta jezelf toe om blij te mogen zijn, bijvoorbeeld te beseffen dat je goed bent zoals je bent. Omdat je niets meer moet. Van niemand en ook niet van je zelf.

Omdat het grote harde werken - en ‘je best doen’ - er op zit en je nu je hart en het gevoel van liefde alle vrijheid en ruimte geeft. Want die hartsenergie, daar gaat het toch om? Ten eerst voor jezelf, maar ook voor het collectief. Een verheffende gevoelsgolf beweegt zich dan door je hart en door je lichaam, je merkt het vaak niet eens bewust op. Er hoeft geen directe aanleiding te zijn voor die energie die je hele gemoed lijkt te verlichten. Een blij gevoel kan zomaar opkomen en in een fractie van een seconde gevoeld worden. Zo’n kriebel in je buik, zo’n warme golf door je lichaam. Vreugde is een aspect van je hogere Zelf, wist je dat? Geen wonder dat het een verheffende energie is.

Besef

Neem even de tijd om je te realiseren dat je op een belangrijk tijdsmoment beland bent. Dat jij je nu midden in het vuur van verandering en transformatie bevindt. Een bijzonder moment voor de mensheid, voor de planeet Aarde, maar ook voor alles wat niet voor ons menselijk bewustzijn waarneembaar is en ons begripsvermogen ver te boven gaat.

Er is een kosmische en planetaire beweging gaande naar Eenheid, die afgescheidenheid en oorlogen overstijgt en transformeert. Het speelt zich af op onnoembare lagen van bewustzijn. En dit jaar is wel een speciaal momentum in de tijd.

Herken jij de beweging in je eigen be-leven? Zie of voel jij de aanwezigheid van die eenheid in jouzelf en in alles en iedereen om je heen? Kun je een verbondenheid voelen met die veelheid van verschillen om je heen? Jij, die dit leest, ziet of voelt het ongetwijfeld. In jouw nieuwe ogen bestaat er immers geen werkelijke afgescheidenheid meer, hoewel het controlerende en wantrouwende ego nog vaak wat anders beweert. Dit is wat je nu ziet vanuit een hoger Weten en tegelijkertijd is dit een groeiproces van jouw bewustzijn en het bewustzijn om je heen. We zien en we leren zien de soevereine goddelijkheid in ieder persoon, als deel van een Eenheid in Licht en liefde van die Ene Bron.

Voor dit grote moment in bewustwording ben jij gekomen. Je bent gekomen als een transformator, een bruggenbouwer en als lichtwerker. Je bent niet alleen. Velen kwamen eveneens naar Aarde om net als jou hun hoogste Licht op Aarde te brengen.

En je wordt ook nog eens omringd door het ondersteunende bewustzijn van velen in de Lichtsferen van wie je ongetwijfeld wel eens een bekrachtigende aanwezigheid om je heen en in je hart hebt gevoeld. Verbonden in de hoogst mogelijke Liefde… het is geen fantasie, geen fabeltje.

Voel en adem eens in je hart… voel eens… jouw hogere Licht in je hart, in eenheid verbonden met die bekrachtigende hogere Aanwezigheid. Kun je de warmte voelen? Kun je de vreugde voelen die die warmte met zich meebrengt in het besef dat je omringd bent door zovelen die van je houden?  Met wie je verbonden bent in die hoogste helende Liefde, die oud bewustzijn als vanzelf transformeert.

Voel je hun vreugde en hun warmte? Voel je hun ondersteunende en dragende Lichtenergie? Voel je de bevestiging en de bekrachtiging van jouw eigen Hogere Zelf Licht? En dat dit Licht als vanzelf alle cellen in je lichaam bereikt en doet herinneren aan hun goddelijke oorspronkelijkheid?

Laten we ook de komende tijd, wanneer oude aardse energieën ons in een neerwaartse spiraal van zorgen en strijd proberen te trekken, onze basis en anker vinden in deze omhullende en grondende warmte van Eenheid die in ons hart zetelt.

Vul jezelf met de wetenschap van dat innerlijke transformerende Licht dat jij bent en al dat Licht dat om je heen is. Adem en voel en ervaar…

Laten we ja zeggen aan dienstbaarheid aan het Licht in onszelf. Laten we ja zeggen tegen alles wat resoneert, wat we fijn vinden om te doen, wat ons plezier geeft. Vaar op de energie van ‘goed gevoel’ en verhef de wereld met jouw energie van vrede, vreugde en dankbaarheid. We zijn samen met velen, gelijkwaardig in Licht en Liefde.

Gelukkige Nieuwe Jij!

Meditatie

* Luister/mediteertip: Hartverwarming

 

"...Vreugde is een essentiële kwaliteit van je goddelijke erfenis..."

(The Sophia Code-Hathor)

 

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics