Vreugde

Zin - Herstel - Nieuw

In de eerste weken van dit nieuwe jaar 2023 voel ik een warme energiegolf in mijn onderbuik van ‘zin in hebben’ en een kriebel van innerlijke voorpret. Nooit gehad aan het begin van een jaar.

Mijn innerlijke stem zegt me om voortaan datgene te ‘doen’ waar ik me goed bij voel. Impulsen volgen. En daar geen oordeel aan vast te plakken. Het is rustgevend om op die manier mijn dag in te vullen, mensen te ontmoeten en naar buiten te gaan. Tegelijkertijd weet ik dat dit nog steeds een tijd van herstel en heling op vele lagen is.

En in dit herstelproces kom ik op z’n tijd van alles tegen waar ik dan weer van herstellen mag. Herstellen is dan niet het terugkeren naar wat was, maar het creëren van een nieuwe bevrijdende belevingsenergie.

lees meer

Hemels Licht in Aarde donker

- Ter ere van de Genezer in mij zelf - 

Storm

Het is een donkere bewolkte decemberdag, waarop ik al vroeg in de middag een kaars aansteek. Het stormt hier binnen. Gedachten heen en weer, over en weer, elkaar tegensprekend, kritische stemmen op alles wat ik doe, of liever gezegd op wat ik niet doe en eigenlijk volgens de mening van die innerlijke criticus juist wel allang had moeten of zou moeten doen. Ik heb het koud en ik word die ochtend wakker met koorts.

Het voel alsof er een oorlog woedt in m’n lichaam. Een stem die in een koortsige stroom komt bovendrijven beweert dat ik een totale mislukking ben. Het gevoel is zwaar en lijkt diep aan me gekleefd te zitten. En ik besef ineens hoe schadelijk dit wel moet zijn voor mijn fysieke lichaam. Hoelang draag ik die innerlijke criticus al in mij? In hoeverre was en is deze stem een voedingsbodem voor toxines, pathogenen en bacteriën die mijn lichaam ziek maakten? 

lees meer

Jij als aardse Engel in 2022

"...In overgave aan die Bron in jezelf..."

Onthechting

Het waren een paar donkere, bewolkte laatste dagen van een veelbewogen jaar. Op klaarlichte dag de kaarsjes en de kerstlichtjes aan… Het had wel wat. Ik was alleen, tijd bestond even niet, eten en drinken stond op een laag pitje en in mijn cocon zocht ik het meest stille in mij zelf. Er was alleen het bewustzijn van mijn ademhaling en ik gaf me over aan een niet te verklaren behoefte om mij van mijzelf en van de verdichting van mijn lichaam los te maken. Verder deed niets er toe en verdwenen zelfs gedachten in een diep weldadig niets.

Ongemerkt gleed ik via die diepe innerlijke stilte voorbij de gewaarwording van mijn lichaam

lees meer

Geverifieerd door ExactMetrics