Zoveel Moois… (10) Van Merkaba naar Merkivah

“Het ware pad van Ascentie ligt in het vermogen van de ziel om op te stijgen naar zijn/haar hoger Zelf. Vind je eigen goddelijkheid in je hart en niet door een ander te volgen dan het Zelf”. (Metatron)

energieveldIn deze afbeelding zie je zowel de Merkaba als de Merkivah

De Merkivah wordt gevormd door een octaëder: twee piramides met de vierkante bases tegen elkaar. Van opzij gezien is het een ruit. De onderste helft is verbonden met de lichtenergie in de aarde, de bovenste met de kosmische energie.
Deze Merkivah-vorm is meer verbonden met de Eenheid en het eenheidsbewustzijn. Mannelijke en vrouwelijke energie werken in deze vorm in eenheid naast elkaar.

Momenteel vindt een versnelling plaats zowel van ons besef en ervaring van multidimensionaliteit als een versnelling van de verandering van ons lichaam. Wij worden in snel tempo meer multidimensioneel. Dat houdt in dat ons bewustzijn verschuift van een 3D-waarneming naar een 5D-waarneming of hoger.

Dit lichtvoertuig wordt geactiveerd in zowel de gebruikelijke zeven chakra’s als in het achtste tot en met het twaalfde chakra, die zowel onder als boven het lichaam liggen. Hoe beter de aarding, des te gemakkelijker de activering van de lagen boven je hoofd.

Het geometrisch potentieel van de Merkaba (zie deel 9) dijt nu uit voorbij de 8-puntige ster tetraëder. Voor de mens is het nu mogelijk om de frequentiële Merkaba te transformeren in de Merkivah, de 12-puntige ster. De Merkivah expandeert naar de 12-puntige ster, de 24-puntige ster en op termijn nog veel verder. Het weefsel van ons universum, het raster van hogere dimensie, is heilige geometrie in een kristallijnen veld.

Elektronisch – galactisch
De lichtlichamen – het eerste tot en met het twaalfde chakra omvattend – worden galactisch en elektronisch genoemd, omdat deze zich kunnen verplaatsen in een vacuüm, zoals de ‘lege’ ruimte van de kosmos.
Deze elektronische of elektrische energie heeft geen medium nodig voor verplaatsing, in tegenstelling tot magnetische, die niet kan bestaan of zich verplaatsen zonder het aardse magnetische veld.

Het elektromagnetisch veld van ons fysieke lichaam heeft een interactie met ons zielegeheugen, emoties, gevoelens en geest, kortom met onze fysieke ervaring. We zijn nu in staat om alle onbalans en obstakels die in onze fysieke ervaring leven te verwijderen, zodat de uitbreiding naar een kristallijnen Merkivah veld mogelijk wordt.

Ik Ben  – De omvang van de Merkivah is afhankelijk van jouw bewustzijn, niet van je fysieke lichaam. Ieder mens heeft in elke dimensie een lichttrilling en blauwdruk van zijn (energetisch en fysiek) lichaam die in verbinding zijn met de Eenheid, de Bron, God.
De groei van je lichtlichamen naar hogere dimensies loopt op natuurlijke wijze gelijk op met de ontwikkeling van je bewustzijn. Hoe beter deze lichtlichamen via de chakra’s zijn verbonden met en geïntegreerd in je fysieke lichaam, des te meer je de Eenheid op aarde kunt manifesteren.

We gaan weer beschikken over onze kennis en talenten waar we in een andere dimensie ruim gebruik van ma(a)k(t)en. We kunnen ze nu concreet toepassen in de derde dimensie van de aarde. Jouw eigenheid en het vormgeven van ‘Ik Ben’ in je hoogst beschikbare trilling zullen eveneens voor andere mensen een veld openen om het zelfde te kunnen doen.

Een stevige aarding en de verbinding met ‘Ik BEN’ is een basisvoorwaarde voor de ontwikkeling van en bescherming door je Merkivah. Intenties die voortkomen uit het ego zijn niet in verbinding met ‘Ik Ben’ en geven je geen bescherming tijdens je ‘reizen’.
Het boek ‘Meesters van het verre oosten’ van B.T. Spalding gaat over deze verbinding. Een inspirerend boek dat de lezer als het ware van binnenuit meeneemt in een hogere frequentie van bewustzijn.

Bronnen:                                                                                                       cropped-merkivah.jpg
‘Metatron spreekt’ – James Tyberonn
Joanne van Wijgerden – www.healingarts.nl

 

 

Dit is het laatste deel uit deze serie ‘Zoveel Moois’.  Over mijn persoonlijke ervaringen en wat je zoal in jezelf kunt tegenkomen in dit prachtige (soms verwarrend) proces, lees je in de categorie  ‘multidimensionaliteit’ en ‘selfbreakingnews’.

1 gedachte over “Zoveel Moois… (10) Van Merkaba naar Merkivah”

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics