Zoveel moois(3)…Evolutie van ons chakrasysteem

chakra´sTot voor kort kenden we zeven hoofdchakra´s. Met de trillingsverhoging die deze tijd met zich meebrengt, worden ook andere chakra´s geopend die tot nu toe ongebruikt en versluierd lagen. Ons chakrasysteem breidt zich uit van zeven- naar dertienvoudig. De eerste zeven chakra´s bevinden zich in ons fysieke lichaam. Het achtste tot en met het dertiende chakra bevindt zich zowel onder als boven ons. Dit hele proces is een aspect van ons ascentieproces, van een 3D naar een 5D werkelijkheid, waarin wij ons op een nieuwe manier met de aarde gaan verbinden. Hierover in een volgende nieuwsbrief meer. (Lees hier meer over chakra´s en lichtlichamen)

Lichtlijntjes
Er worden steeds meer verbindingslijntjes hersteld tussen ons fysieke lichaam en ons emotionele, mentale en spirituele lichaam (de subtielere bewustzijnslichamen, niveaus van bewustzijn). Zie het maar als lichtlijntjes. Er komen ook meer lijntjes bij. Dat alles wil zeggen dat we op meer zaken zicht krijgen en op alle niveaus van bewustzijn nieuwe ervaringen kunnen hebben. Stukje bij beetje herinneren wij onze afkomst en wie wij werkelijk zijn. Er komt een diepere verbinding tot stand met de verschillende bewustzijnslagen (dimensies) van aarde en kosmos (galactisch).

Van buiten naar binnen
Je kent ze vast wel, die afbeeldingen van onze chakra´s: als trechters met de brede opening van het lichaam af naar buiten. Ons referentiekader tot nu toe was ook in de meeste gevallen onze buitenwereld. Daar zagen we hoe het ´moest´, leerden we hoe we moesten denken en namen waarheden van anderen aan als de waarheid.
Met de verruiming van ons bewustzijnsveld verandert de vorm van de chakra´s: die ´trechters´ worden bollen, naar binnen gericht. Dat betekent dat we bij alles wat we meemaken, horen vertellen, lezen, beslissingen en keuzes waar we voor staan, ons innerlijk gevoel ons referentiekader is. Hoe voelt het van binnen? Resoneert de informatie? De waarheid van iemand anders hoeft niet jouw waarheid te zijn. Dat wil niet zeggen dat wat een ander zegt niet waar is, maar dat het niet bij jou, op jouw niveau van bewustzijn past.

Lichaam als informatieveld
Was jij net als ik iemand die al die standpunten van anderen wel kon begrijpen? Maar niet werkelijk wist wat nou je eigen waarheid was, hoe het nou voor jou zelf voelde? Dat mogen we nu ontdekken met ons lichaam als toetssteen. Gaat je hart sneller kloppen, word je warm word, krijg je kippenvel of lijkt plotseling alles om je heen even stil te vallen? Of krijg je het koud, word je hart samengeknepen of word je misselijk? Allemaal reacties van je lichaam die je zou moeten leren begrijpen en die je laten voelen of iets voor jou klopt of niet klopt, of iets goed voelt of niet goed voelt. De reactie van je lichaam zegt dan genoeg.

Nieuwe keuze
Onze keuzes bepalen in hoeverre wij dit proces van vernieuwing en ´herinnering´ toelaten en het tempo waarmee dit gebeurt. Blijven we vasthouden aan alles wat bekend is of kunnen we ons open stellen voor andere wegen? Het is een proces van heelwording waarin je meer en meer stem geeft aan je ziel. Ontdekken wat je ziel wil, waar je hart naar verlangt. Maak nu eindelijk maar een andere keuze voor je zelf. Zeg eens ´nee´ uit respect voor je eigen gevoel en waarheid. Realiseer je nu dat jij het het beste weet! Het is niet verkeerd om anderen aan te horen, maar toets het altijd bij jezelf, of het voor jou klopt of niet klopt. Dan voorkom je dat je ´versnipperd´ raakt. We hebben nu eenmaal allemaal andere referentiekaders, andere vormen, andere wegen te bewandelen om tot bewustzijn van onze eigen waarheid te komen. Bewustwording is geen kwestie van aanleren, het is een combinatie van weten, doorvoelen en ervaren.
Breng eens wat tijd gewoon in je eentje door. Dan komt je dicht bij je gevoel en leer je ook ontdekken wat je zelf eigenlijk wilt en wat voor jou prettig voelt. Zo zorg je ervoor dat je in je eigen energieveld blijft en je lichttrilling in overeenstemming met je hart zich versterkt.

Eigen tempo
Deze overgangsperiode gaat stapsgewijs en is voor ieder mens een heel persoonlijk proces. Sommigen willen of kunnen zich (nog) niet losmaken van het oude, op ego gebaseerde bewustzijn. Nieuwe gedachten, luisteren naar je hart en naar je gevoel, kan eng zijn als je je aandacht altijd merendeels naar buiten en op anderen gericht had. Besef dat een ander iets eerder of iets later dan jij de stap voor zichzelf kan maken.
Misschien stemt het je wat verdrietig als je niet meer zo op één lijn zit met je vrienden. Maar je zult merken dat jij door je nieuwe keuze ook de ander de ruimte geeft om los te breken uit een oud gewoontepatroon waarin jullie zaten. Er kan een nieuwere waardevollere relatie ontstaan gebaseerd op wederzijds respect en individuele ruimte en authenticiteit. Wil die ander nog niet mee in jouw nieuw ontdekte manier van zijn dan kan het gebeuren dat jullie wegen elkaar scheiden. Zie het als een natuurlijk gevolg en accepteer het.

Tools
Ons chakrasysteem bevat gereedschappen waarin wij de trillingen van onze oorspronkelijkheid van Liefde op vele energetische en fysieke niveaus (in al onze stoffelijke en fijnstoffelijke lichamen) van ons wezen kunnen verankeren.
Aartsengel Michael gaf ons een oefening om ons chakrasysteem te zuiveren. Hiermee werk je bewust aan het herstellen van je lichtlijntjes:
“Ik roep Aartsengel Michael aan om de reiniging en zuivering van mijn volledige chakrasysteem te overzien. Ik vraag om het geconcentreerde licht van de Aartsengelen te ontvangen dat gefocust is op de zuivering, reiniging en versterking van mijn volledige chakrasysteem. Laat de energie die ik ontvang geboren zijn vanuit liefde en mijn chakra’s vullen met de zegeningen en uitbreiding van liefde. Laat alle onnodige energieën die door mij gecreëerd of door mij geaccepteerd werden en die vastgehouden worden binnenin of rondom mijn chakra’s volledig en absoluut uitgewist worden. Het is mijn wens voor mijn chakra’s om gepast uit te breiden en versterkt te worden zodat ik via de zuiverste trillingen binnenin mijn chakra’s het licht, de liefde en het bewustzijn van mijn ziel mag belichamen en tot uitdrukking mag brengen. Laat de Aartsengelen mij ondersteunen terwijl ik mijn chakra’s bevrijdt van de beperkingen, iedere verschuiving binnenin mijn chakra’s ervarend als gelukzalige gemakkelijke processen van ontwaking. Dank u wel.”

Vertrouwen, afstemmen, loslaten en laten gebeuren!
En geef je nieuwe leven vorm vanuit je eigen wijsheid en waarheid. In wezen heeft de aarde daar op gewacht!
Om Licht op aarde te kunnen verankeren moet je op aarde zijn. ´Daar boven´ zijn velen misschien wel een beetje ´jaloers´ op ons (in de goede zin van het woord).

Je hart is de sleutel en het is nú de tijd om jouw sleutel te gebruiken!

– volgend: fysiek ascentieongemak

 

 

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics